• Dhalia

    Huskur för trötta spermier?

    SvenOlsson skrev 2021-01-17 13:54:58 följande:

    Jag är också positivt inställd till att ta zink-tabletter, vilket andra i tråden redan nämnt. I mitt fall har jag förvisso redan högt spermievärde. Men det händer att jag tömmer reserven med kort mellanrum, eftersom jag hjälper en del andra som vill bli gravida och ibland kommer de mötena tätt i tiden. Det motiverar mig att stärka mitt spermievärde så mycket som möjligt. Jag har även märkt andra effekter av zink som leder mig att tro det är bra för manlig hälsa rent allmänt, utöver dess stöd till kroppen att producera spermier.

    Varma bad går bort helt. Jag går inte ens över 35 grader när jag duschar. Tajta jeans och briefs går också bort, för att hålla kulorna luftiga och svala. Lagom träning och bra kost har också en bra inverkan. Rökning går också bort om man vill stärka fertiliteten, medan jag är mindre säker på om alkohol och snus skulle ha en negativ inverkan.

    Läkaren gjorde helt rätt som rekommenderade att mannen har tre dygns s.k abstinens mellan utlösning. Den allmänna regeln är annars två dygn, men förmodligen är tre dygn bättre i hans fall. När par gör försök med 2-3 dygns mellanrum spelar det egentligen ingen roll när ägglossningen inträffar


    Intressant, måste bara fråga när du har donerat har du alltid blivit rekommenderad att ha utlösning 2 dagar innan det är dags att donera? Eller har du någon gång donerat och typ inte haft utlösning på 2 veckor innan. Har antalet befruktade och utfallet blivit sämre då?

    Har gjort nu 3 IVF men har alltid haft ca 50% befruktningsgrad av oavsett antalet ägg. Ja får ut massa ägg och min sambos spermier fick kommentar till och med att han kunde bli spermadonator. Tyvärr har man ju ingen speciellt lust under själva sprutorna. Så simmarna har ju legat där ett tag och kommer ju först ut vid äggplocket och vet inte om det kanske har gjort att det gått sämre för oss vid IVF. Var en tanke jag hade.
  • Dhalia
    Anonym (Piller) skrev 2021-01-17 18:29:52 följande:

    När vi gjorde IVF fick vi rådet att ha sex ca 4 dagar före ÄP just för att bli av med gamla spermier och få en ny full uppsättning- som ju tar tre dar


    Vi har alltid fått rådet att inte ha för risken att de blir tvillingar men nu känns ju som den risken är ju ganska liten. Men vi får prova det vid nästa IVF känner ja :)
  • Dhalia
    Anonym (Piller) skrev 2021-01-17 21:08:28 följande:

    Den risken är i det närmaste obefintlig. För det första krävs ju att minst ett ägg lossnar före ÄP, sen krävs det att det ska befruktas och sen att man ska få befruktade ägg vid ET och att då dessa 2 ska bli barn. 1% drabbas av för tidigt ägglossning inför ÄP. Jag har läst om ett enda par som fick tvillingar av ett spontanlossat ägg + av IVF.en.


    Ja det är ju ganska långsökt. Och ja har inte heller haft problem med spontan ägglossning vid IVF.
Svar på tråden Huskur för trötta spermier?