• Krickan

    Huskur för trötta spermier?

    Hej!

    Mitt första inlägg här. Jag och min man har just fått veta att våra svårigheter att få barn beror på att han har trötta simmare. Spermierna är även lite ?trasiga? på något vis och detta, i kombination med att de simmar dåligt, gör att det är förhöjd risk att de dör innan de kommer fram till ägget.

    Vi står nu i kö till IVF (ICSI), men läkarna har sagt åt oss att vi ändå ska fortsätta försöka. Min fertilitet tycks vara god och hans spermier är inte jättedåliga, bara tillräckligt dåliga för att de kan behöva ?en liten knuff? som läkaren sa.

    Nu klurar vi på om det är något vi tillsammans kan göra för att öka chanserna för att bli gravida naturligt. Finns det något kosttillskott eller någon huskur för trötta spermier? Vi har kollat lite på testosterontillskott, tex. Finns det något jag kan göra för att spermierna ska få det lite lättare att simma? Har läst om några som tar bisolvon, kan det göra skillnad tror ni? Vi har också lekt med tanken på att försöka timea våra samlag annorlunda. Hittills har vi haft sex rätt sällan förutom just veckan kring ÄL när vi haft sex fyra-fem dagar i rad. Läkaren föreslog att vi skulle ha sex var tredje dag istället så att min man skulle få tid att bygga upp en bra reserv och att det alltid skulle finnas spermier i mig. Själv har jag funderat på om det kan finnas en poäng med att försöka timea sexet till precis efter ägglossningen när ägget är lägre ner i äggledaren och spermierna kanske inte har lika lång väg att simma... Många tankar, som ni hör.

    Jättetacksam för alla tips och tricks!

  • Svar på tråden Huskur för trötta spermier?
  • Krickan

    Tusen tack till alla er som svarar, så många bra tips! Maken for till apoteket och köpte lite allt möjligt! Känns skönt att det finns olika saker man kan göra och fortsätta hoppas ??

Svar på tråden Huskur för trötta spermier?