• SvenOlsson

    Huskur för trötta spermier?

    Jag är också positivt inställd till att ta zink-tabletter, vilket andra i tråden redan nämnt. I mitt fall har jag förvisso redan högt spermievärde. Men det händer att jag tömmer reserven med kort mellanrum, eftersom jag hjälper en del andra som vill bli gravida och ibland kommer de mötena tätt i tiden. Det motiverar mig att stärka mitt spermievärde så mycket som möjligt. Jag har även märkt andra effekter av zink som leder mig att tro det är bra för manlig hälsa rent allmänt, utöver dess stöd till kroppen att producera spermier.

    Varma bad går bort helt. Jag går inte ens över 35 grader när jag duschar. Tajta jeans och briefs går också bort, för att hålla kulorna luftiga och svala. Lagom träning och bra kost har också en bra inverkan. Rökning går också bort om man vill stärka fertiliteten, medan jag är mindre säker på om alkohol och snus skulle ha en negativ inverkan.

    Läkaren gjorde helt rätt som rekommenderade att mannen har tre dygns s.k abstinens mellan utlösning. Den allmänna regeln är annars två dygn, men förmodligen är tre dygn bättre i hans fall. När par gör försök med 2-3 dygns mellanrum spelar det egentligen ingen roll när ägglossningen inträffar

  • SvenOlsson
    Dhalia skrev 2021-01-17 18:24:27 följande:

    Intressant, måste bara fråga när du har donerat har du alltid blivit rekommenderad att ha utlösning 2 dagar innan det är dags att donera? Eller har du någon gång donerat och typ inte haft utlösning på 2 veckor innan. Har antalet befruktade och utfallet blivit sämre då?


    Jag donerade till en av landstingets fertilitetskliniker för ett antal år sedan. Inför en donation föredrog de att det hade gått två dygn sedan min senaste utlösning. Väntar man längre än två dygn blir det förvisso fler spermier i sprutet, men samtidigt börjar äldre spermier sluta att fungera. Skulle man vänta i två veckor skulle satsen vara helt knökfull av gamla spermier, som bara är i vägen för de som fungerar och försöker ta sig fram.

    För män med normalt spermievärde är alltså två dygn optimalt, medan för män med nedsatt värde kanske tre dygn är optimalt som den läkaren rekommenderade. I mitt eget fall tänker jag att ett dygn är bättre än tre dygn, just för att undvika att dåliga spermier är ivägen. Men jag väljer alltid två dygn när det är möjligt
  • SvenOlsson
    Krickan skrev 2021-01-18 08:49:34 följande:

    Tusen tack till alla er som svarar, så många bra tips! Maken for till apoteket och köpte lite allt möjligt! Känns skönt att det finns olika saker man kan göra och fortsätta hoppas ??


    Det var roligt att höra. Jag håller tummarna det går vägen för er

    Jag kom mig för att jag skulle nämna, ifall ni inte redan visste, att inte låta er nedslås om det verkar som om inget händer närmsta tiden. Det tar omkring två månader att bilda en spermie från början till slut. De steg som tas idag märker man alltså resultat av först i slutet av mars
Svar på tråden Huskur för trötta spermier?