• Anonym (Pille­r)
    Fri 15 Jan 2021 12:58
    4722 visningar
    17 svar
    17
    4722

    Huskur för trötta spermier?

    Det enda helt vetenskapliga jag hittat som funkar enligt studier är höga doser folsyra och zink ihop. Vi pratar långt mer än RDI. Det finns även en liten studie som visar att astaxantin kan funka. När min man hade lite få spermier vid en IVF gav jag honom 2 folsyrapiller per dag och 45 mg zink ( om jag minns exakt rätt på zinken) + astaxantin. 2 månader senare hade antalet gått upp och ett halvår senare var de uppe i 225 miljoner.

    Sen kan ju livsstilen påverka väldigt mycket också. Mäns fertilitet har sjunkit rejält senaste decennierna och det skylls på bla ökad fetma och ökat alkoholintag. Annat som påverkar är varma bad, bastu, trånga kallingar, tävlingscyklister bla kan få nedsatt antal spermier, riktigt usel kost.

    Du får ta till dig om nåt råd passar er. Lycka till!

  • Anonym (Pille­r)
    Sun 17 Jan 2021 18:29
    #5
    Dhalia skrev 2021-01-17 18:24:27 följande:
    Intressant, måste bara fråga när du har donerat har du alltid blivit rekommenderad att ha utlösning 2 dagar innan det är dags att donera? Eller har du någon gång donerat och typ inte haft utlösning på 2 veckor innan. Har antalet befruktade och utfallet blivit sämre då?

    Har gjort nu 3 IVF men har alltid haft ca 50% befruktningsgrad av oavsett antalet ägg. Ja får ut massa ägg och min sambos spermier fick kommentar till och med att han kunde bli spermadonator. Tyvärr har man ju ingen speciellt lust under själva sprutorna. Så simmarna har ju legat där ett tag och kommer ju först ut vid äggplocket och vet inte om det kanske har gjort att det gått sämre för oss vid IVF. Var en tanke jag hade.
    När vi gjorde IVF fick vi rådet att ha sex ca 4 dagar före ÄP just för att bli av med gamla spermier och få en ny full uppsättning- som ju tar tre dar
  • Anonym (Pille­r)
    Sun 17 Jan 2021 21:08
    #8
    Dhalia skrev 2021-01-17 19:42:58 följande:
    Vi har alltid fått rådet att inte ha för risken att de blir tvillingar men nu känns ju som den risken är ju ganska liten. Men vi får prova det vid nästa IVF känner ja :)
    Den risken är i det närmaste obefintlig. För det första krävs ju att minst ett ägg lossnar före ÄP, sen krävs det att det ska befruktas och sen att man ska få befruktade ägg vid ET och att då dessa 2 ska bli barn. 1% drabbas av för tidigt ägglossning inför ÄP. Jag har läst om ett enda par som fick tvillingar av ett spontanlossat ägg + av IVF.en.
  • Anonym (Pille­r)
    Fri 22 Jan 2021 15:08
    #15
    Zorrorro skrev 2021-01-21 22:54:33 följande:

    Astaxhin är ett supertillskott. Gett mig tillbaks livskvalitet genom minskade smärtor.

    Läst om ett par i 50 års ålder som ville havarn. Mannen infertil. Efter några månader på fiskleverolja så hade han simmare o de blev spontangravida


    Om kvinnan var över 50 betvivlar jag starkt att hon blev spontant gravid. Det är nämligen oerhört sällsynt. De flesta kvinnor över 45 som får barn har gjort ÄD.
Svar på tråden Huskur för trötta spermier?