Inlägg från: Anonym (Nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nej)

    Är det elakt av mig?

    Nej, du ska inte blanda ihop de där sakerna. Vad man ger som gåva kan ibland ses som förskott på arv men din pappa kommer ju intyga på din systers sida att det inte alls var så, och då står du där och får ändå dela på lägenheten men dessutom kommer du lyckas göra dig ovän med både din pappa och din syster. Är det värt det...?

  • Anonym (Nej)
    Pulverkaffe skrev 2021-01-16 12:14:06 följande:
    Men hur bra kommer det kännas för TS om hon ibte säger något?

    Hon kommer känna sig orättvist behandlad resten av livet.

    Jag skulle prata med systern och se hur hon ser på det hela. Systern kanske förstår och avstår lgh.
    Det är upp till var och en att avgöra vad som känns viktigast. Pengarna eller relationen till systern.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Arv) skrev 2021-01-16 11:42:03 följande:

    Men kan han verkligen det flera år senare, då det finns bevis för att pengarna gått från mammas konto till syrran och det rör sig om flera hundratusen och det finns ingenting skrivet att det var enbart en gåva till en av oss. Dessutom kan väl pappa inte intyga något som rör mammas konto utan att det finns skriftligen efterlämnat från mamma. Våra föräldrar har ju inte levt tillsammans på över 40 år.


    Så länge han lever kan han intyga att det var tanken med gåvan. Du kan ju läsa mer här: www.bjornlunden.se/juridik/f%C3%B6rskott-p%C3%A5-arv__177

    Citerar: "Lagen säger att när man inte vet något om vad föräldern tänkte när han gav bort egendomen, ska gåvan ses som förskott på arv."

    Men man vet vad din mamma tänkte när hon gav din syster pengarna och därför kommer det inte att avräknas som förskott på arvet.
Svar på tråden Är det elakt av mig?