Inlägg från: Anonym (Arv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arv)

    Är det elakt av mig?

    Min mamma gick bort här i november och innan hon dog eller snarare för flera år sen blev jag lovad hennes övernattningslägenhet i stan. Hon gav mig alla nycklar och jag har bott där i fyra år nu. Har betalat små renoveringar och tapetserat om samtliga rum. Mamma har hela tiden sagt att det är min lägenhet.

    Hon har till och med skrivit till föreningens styrelse och sagt att jag tagit över och styrelsen har godkänd mig.

    Hon har gjort klart att jag ska få lägenheten, MEN nu när hon dog så finns det inget testamente någonstans och lägenheten som är mitt hem blir lika mycket min systerns enligt juristen, och att jag får ta en del av mitt arv och köpa ut syrran ur mitt eget hem. Ok jag är med så långt och säger inget om det då pengarna räcker till att jag gör det.

    MEN jag vet att syrran för några år sedan fick av mamma hela kontantinsatsen till sitt husköp. Vilket är samma värde som den lilla tvåa jag har. Jag funderar på att berätta detta för den jurist vi har anlitat för arvskiftet, men nu är min pappa jättearg och menar på att det kan jag inte berätta för det skulle syrran förlora på och så ?sniken? kan jag väl inte vara.

    Nähä men för mig blir det ju jätteorättvist annars.

    Men pappa menar att handpenningen var en överenskommelse mellan mamma och honom att syrran skulle få.

    Mina föräldrar är skilda sedan flera år och var så även när handpenningen betalades ut till syrran, men från mammas konto

    Bör jag skvallra för juristen? Jag känner mig orättvist behandlad

  • Svar på tråden Är det elakt av mig?
  • Anonym (Arv)

    Men kan han verkligen det flera år senare, då det finns bevis för att pengarna gått från mammas konto till syrran och det rör sig om flera hundratusen och det finns ingenting skrivet att det var enbart en gåva till en av oss. Dessutom kan väl pappa inte intyga något som rör mammas konto utan att det finns skriftligen efterlämnat från mamma. Våra föräldrar har ju inte levt tillsammans på över 40 år.


    Anonym (Nej) skrev 2021-01-16 11:25:23 följande:

    Nej, du ska inte blanda ihop de där sakerna. Vad man ger som gåva kan ibland ses som förskott på arv men din pappa kommer ju intyga på din systers sida att det inte alls var så, och då står du där och får ändå dela på lägenheten men dessutom kommer du lyckas göra dig ovän med både din pappa och din syster. Är det värt det...?


  • Anonym (Arv)
    Anonym (Cissi) skrev 2021-01-16 12:25:29 följande:

    Hade jag varit din syster så hade jag tagit upp saken själv. Hur kan hon tänka att hon har rätt till en fet slant i gåva och du inte har rätt till en lägenhet av motsvarande värde?


    Lite så jag hoppades att hon skulle göra men istället ser hon sig ha rätten till mitt hem.

    Krasst så kanske jag tycker att jag har rätten till halva hennes kontantinsats på huset också..
  • Anonym (Arv)
    Anonym (Hm) skrev 2021-01-16 13:49:16 följande:

    Vet du, ge dig inte in i något tjaffs med någon av dom. lägg upp allt på bordet till arvskiftaren. Och håll dig till saker som får dig att må bra. Anser dom att du har gjort fel så får dom väl ta ärendet vidare, helt upp till dom. I annat fall så hade dom ju inte rätt, bevisligen.

    Sen stör jag mig fortfarande på din pappas kommentarer. Shit!

    Tur jag inte var hans unge för då hade det tagit hus i helvete ^^


    Tack jo jag har tydligt förstått att det inte är någon idé. Pappa har under den här processen tydligt förstärkt sina narcissistiska drag. Har fått höra att jag inte har rätt till alla mammas saker - jag och syran har gjord en bodelning bland möbler och lösöre och när pappa fått reda på vad jag tagit menar han att det var en gåva från honom till mamma eller att han köpte saken under deras äktenskap och att jag minsann inte har rätt till vad det nu är.

    Och syrran blir alldeles nervös och försöker övertala mig att om pappa blir ledsen för att jag tog ex en lampa som han köpt till mamma ( säger sig ha gjort i alla fall) så kanske jag ska ge den till honom och inte prompt ha den själv.

    Sen är det såååååå synd om pappa för han saknar mamma så

    När allt är klart och arvet betalats ut så kommer jag bryta helt med pappa.
Svar på tråden Är det elakt av mig?