Inlägg från: Anonym (berätta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (berätta)

    Är det elakt av mig?

    Anonym (Nej) skrev 2021-01-16 11:25:23 följande:

    Nej, du ska inte blanda ihop de där sakerna. Vad man ger som gåva kan ibland ses som förskott på arv men din pappa kommer ju intyga på din systers sida att det inte alls var så, och då står du där och får ändå dela på lägenheten men dessutom kommer du lyckas göra dig ovän med både din pappa och din syster. Är det värt det...?


    Man ska ändå informera. Juristen kanske säger exakt som du skriver här, men då har de i af kollat upp saken. 

    Om TS mamma hade meddelat föreningen att TS tog över och de godkände det, så är väl det ändå en form av bevis kring övernattningslägenheten. Börja där, TS. Berätta allt du kan komma på för juristen. 
  • Anonym (berätta)
    Anonym (Arv) skrev 2021-01-17 10:34:21 följande:
    Tack jo jag har tydligt förstått att det inte är någon idé. Pappa har under den här processen tydligt förstärkt sina narcissistiska drag. Har fått höra att jag inte har rätt till alla mammas saker - jag och syran har gjord en bodelning bland möbler och lösöre och när pappa fått reda på vad jag tagit menar han att det var en gåva från honom till mamma eller att han köpte saken under deras äktenskap och att jag minsann inte har rätt till vad det nu är.

    Och syrran blir alldeles nervös och försöker övertala mig att om pappa blir ledsen för att jag tog ex en lampa som han köpt till mamma ( säger sig ha gjort i alla fall) så kanske jag ska ge den till honom och inte prompt ha den själv.

    Sen är det såååååå synd om pappa för han saknar mamma så

    När allt är klart och arvet betalats ut så kommer jag bryta helt med pappa.
    Men om de varit skilda i flera år så har han inte rätt till något som din mamma hade! Nej, ta allt detta den juridiska vägen så du inte blir lurad/pressad in i något som inte blir rätt. 
Svar på tråden Är det elakt av mig?