Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?

    Språk och kultur, man vill att barnen skall gå i en skola som präglas av svenska språket och svensk kultur. 

  • Anonym (Mamma)

    Mina barn gick på Kunskapsskolan från årskurs sex och  där var det mycket fler barn med invandrarföräldrar än på den kommunala mellanstadieskolan de gick i tidigare, i ett välbeställt villaområde. Utbildningsnivån på föräldrarna var ungefär samma som i kommunala skolan.

    Ändå var det mycket stor skillnad på Kunskapskola, mycket mer ordning och reda och studiero , jämfört med den kommunala skolan. Nolltolerans mot mobbning, ja det behövde inte ens vara mobbing, man tog tag i minsta lilla överträdelse mot regler. 
    Rektorn var mycket aktiv i skolan och backade upp lärarna om det behövdes. 


    Invandrareleverna var mycket ambitiösa, mer ambitiösa än de svenska eleverna. Det var nyttigt för barnen att möta andra kulturer. Vi kan inte Isolera oss i någon svenskhet. Men jag skulle ju aldrig låtit mina barn gå i en kommunal skola i en invandrartät förort..

  • Anonym (Mamma)
    Flash Gordon skrev 2021-01-18 14:14:10 följande:
    Ja, jag pekar på just den skillnaden. Invandrare kan vara olika saker och är olika accepterade.

    Att jag skriver om förortsungar och diplomatbarn är bara för att dra ut det till extremerna, för extra tydlighet.
    De invandrare som har ambitioner vad gäller deras barns utbildning väljer ofta en friskola eller en kommunal skola i ett mer välbärgat område. 
  • Anonym (Mamma)
    Tommy2 skrev 2021-01-19 07:26:21 följande:

    Är det här framtien i flera stadsdelar än i Rinkeby? En lärare på tre elever vad kostar det samhället?
    www.svt.se/lokalt/stockholm/manga-elever-klarar-inte-av-en-stor-klass


    Jag har en kompis som fick jobb som lärare i en invandrartät förort i Göteborg. Hon var så glad över att de skulle vara tre lärare på en klass. Efter ett halvår var hon nästan utbränd och sa upp sig.

    Alla ni som vurmar för att vi skall ta emot asylsökande och alternativt skyddsbehövande från hela världen. Tänker ni på hur många hundratals miljoner det finns i världen , kanske miljarder människor, som har det så mycket sämre än vad vi har och därför har ett intresse av att flytta hit? 


    Tänker ni på vad det kostar samhället? Tänker ni på att de drabbar de svagaste svenskarna eftersom det är de som inte får och kommer att få så mycket hjälp de behöver. Funktionsnedsatta, elever i behov av särskilt stöd, våra gamla. Även vanliga barn som inte behöver stöd drabbas eftersom vi kommer att behöva spara på skolor med goda resultat, eftersom vi måste satsa mycket mer på svaga skolor för att minska kriminaliteten och fattigdomen i förorterna.

  • Anonym (Mamma)
    Spucks skrev 2021-04-13 08:22:28 följande:

    Jag är själv inte svensk och bor inte längre i Sverige - jag lämnade landet framför allt för att skolorna är extremt stökiga och jag ville inte utsätta mitt barn (då 9år) för detta längre. Dem sista två åren jobbade jag även som lärarvikarie på många olika skolor i området (genom ett bemanningsföretag - friskolor och kommunala skolor). Det fanns skillnader mellan skolor, men alla var stökiga och antalet invandrarbarn spelade ingen roll. Jag var i klasser med nästan 100% invandrarbarn som var hemska och andra som var bland dem minst stökiga. Samma sak med klasser med nästan 100% "infödda" svenskar.


    Om jag kommer flytta till Sverige igen kommer jag välja skola efter att jag har tittat på skolan noga och kommer att välja den som är minst stökig. Jag kommer även välja staden jag flytter till med tanken på skolor, dvs. helst Stockholm, där det finns tyska skolan, eller en stad med en internationell skola.


    Ja, mina barn gick i en kommunal skola i ett villaområde med nästan bara barn med helsvensk bakgrund. Alla barn bodde i villor eller radhus och det var inga familjer som hade dålig ekonomi. Men denna skola var  jättestökig och barnen hade en massa problem trots sin priviligierade bakgrund. Jag var med ibland i skolan, heldagar, och blev chockad över hur många barn betedde sig.  Vi bytte sen till en friskola och mina barn älskade den nya skolan. Mamma, här är det lugnt och bra på lektionerna sa mina barn. Rektorn var aktiv och lärarna mycket engagerade, 
Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?