• Anonym (Omöjl­igt att svara på)
    Sat 16 Jan 2021 23:42
    2159 visningar
    64 svar
    64
    2159

    Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?

    Drt hade helt enkelt berott mycket  på hur mitt barn hade trivts och vad h*n själv hade velat.

    Hade aldrig i livet "offrat" något av mina barn på grund av politiska ideal och den situationen har redan ställts på sin spets för mig när det gällde friskola eller inte. Självklart var  då mitt barns mående och vilja att överhuvudtaget leva betydligt viktigare än min eventuella ideologiska motvilja mot friskolor.

    En hög andel invandrarbarn har aldrig varit huvudproblemet  för mitt barn, som haft stora problem i den kommunala skolan. Huvudproblemet har istället varit lärare som varit totalt inkompetenta och oförstående inför de inlärningsproblem mitt barn har när det gäller vissa delar av skolarbetet. Den inkompetensen och den oförståelsen skulle de ju ha helt oavsett hur stor del av övriga elever som var invandrare eller inte.

    Har man tur har just extra invandrartäta skolor ovanligt bra resurser när det gäller pedagoger med specialkomptetens vilket självklart kommer även svenskfödda elever till del.

  • Anonym (Omöjl­igt att svara på)
    Mon 18 Jan 2021 11:08
    #17
    Flash Gordon skrev 2021-01-18 05:21:14 följande:
    Typ Engelska Skolan.

    Få skulle nog tveka att sätta sina barn i en skola med en massa diplomatbarn men ingen vill att att förortsungarna skall "integreras" i sin egen unges klass.
    Men "invandrarbakgrund" är ju knappast synonymt med förortsbarn även om det inte är diplomatfamiljer  det är frågan om.

      Det finns väldigt många perser, kurder, assyrier, bosnier  o.s.v som kom hit som barn på 80- eller 90-talen  och har integrerats riktigt bra och att många svenskar  inte ser några problem med att de här personernas barn går i samma skolor som deras egna  barn handlar inte om att vara "pk" eller att "offra" sina barn. Det handlar bara om att det inte automatiskt uppstår en massa problem på en skola enbart för att en stor andel av eleverna är barn till föräldrar som själva kom hit som barn på 80-och 90-talen och integrerats bra.

    Engelska skolan är knappast full av diplomatbarn , åtminstone inte ute i landet utan många elever  kommer från helt vanliga medelklassfamiljer. Att det kanske  sällan  är barn från Rosengård eller Husby det är frågan om betyder verkligen inte att det är diplomatbarn.
Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?