• Tommy2

    Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?

    När man stängde Fisksätraskolan i Nacka flyttades barnen i stället till Igelbodaskolan vilket innebar att många föräldra bytte skola då det kom många elever med invandrarbakgrund en sk "White Flight". Så nu är skolan dominerad av barn från andra kulturer. Så ärligt om det gäller era egna barn hade ni gjort likadant?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?
  • Anonym (Olofsson)
    Anonym (Svea) skrev 2021-01-18 21:11:51 följande:
    Jag skulle det. Jag hade gärna sett några förortsungar i mina barns kritvita medelklassgrupper. Det hade varit jättebra.
    Mitt barn råkade ut för ungefär det vid skolbytet. Det medförde inget positivt alls, tvärtom.
  • Anonym (Olofsson)
    Anonym (Morris & Co) skrev 2021-01-18 21:54:42 följande:
    Vad är problemet med snälla och ordningsamma barn?
    Inget fel alls, men formuleringen var verklighetsfrånvänd, eller kanske skriven för att provocera.

  • momjanet
    Anonym (A) skrev 2021-01-18 15:44:49 följande:
    Det intressanta är att studier visat på att ordning, tydlighet och höga krav har speciellt bra inverkan på resultatet i socioekonomiskt svagare områden.

    Svensk "snällism" resulterar snarare i kaos och flykt av ambitiösa elever. 
    Det har bra inverkan på alla barn. Det glömde du visst att nämna.

    Pratar man med lärarna själva så säger de påfallande ofta att det är mer stök på "kritvita" skolor därför att de ungarna har föräldrar som abdikerat och inte vet hur man fostrar barn. Så kontentan är att "kritvita" ungar skiter i allt och gör det som faller dem in. Får de inte göra som de vill så grinar de hemma och föräldrarna anmäler allt de kan och lite till.

    Så... Skillnaderna är marginella. Det som är utmärkande i sådana här diskussioner är alla rassar som passar på och staplar fördomar och rasism på varandra.
  • Flash Gordon
    Anonym (Svea) skrev 2021-01-18 21:11:51 följande:
    Jag skulle det. Jag hade gärna sett några förortsungar i mina barns kritvita medelklassgrupper. Det hade varit jättebra.
    Hade däremot inte valt skolor typ Engelska skolan. Mycket pga språket. Jag vill att mina barn i första hand utvecklar svenska språket. Det är deras modersmål. Och så tror jag att det är bra att de går i en skola med barn från flera olika bakgrunder. Inte så gott som bara barn till andra universitetsutbildade.
    Du skriver "kritvita" som om det vore något dåligt?!

    Tveksamt om det är väldigt många ytterligare som skulle vilja se Eey-jag-ska-knolla-din-morsa-ungar från förorten integreras i sitt barn klass.
  • Anonym (Maria)

    Nej. Enbart om det varit invandrare från länder i typ Europa, och liknande länder. Så man har ungefär liknande grundkultur. Även andra välintegrerade invandrarfamiljer från varsom helst. Med viss variation gärna. Men helst inte dessa "knolla din mamma" figurer som hänger nästan överallt nuförtiden.

  • Anonym (Mamma)
    Tommy2 skrev 2021-01-19 07:26:21 följande:

    Är det här framtien i flera stadsdelar än i Rinkeby? En lärare på tre elever vad kostar det samhället?
    www.svt.se/lokalt/stockholm/manga-elever-klarar-inte-av-en-stor-klass


    Jag har en kompis som fick jobb som lärare i en invandrartät förort i Göteborg. Hon var så glad över att de skulle vara tre lärare på en klass. Efter ett halvår var hon nästan utbränd och sa upp sig.

    Alla ni som vurmar för att vi skall ta emot asylsökande och alternativt skyddsbehövande från hela världen. Tänker ni på hur många hundratals miljoner det finns i världen , kanske miljarder människor, som har det så mycket sämre än vad vi har och därför har ett intresse av att flytta hit? 


    Tänker ni på vad det kostar samhället? Tänker ni på att de drabbar de svagaste svenskarna eftersom det är de som inte får och kommer att få så mycket hjälp de behöver. Funktionsnedsatta, elever i behov av särskilt stöd, våra gamla. Även vanliga barn som inte behöver stöd drabbas eftersom vi kommer att behöva spara på skolor med goda resultat, eftersom vi måste satsa mycket mer på svaga skolor för att minska kriminaliteten och fattigdomen i förorterna.

  • Anonym (Ö)
    Anonym (Olofsson) skrev 2021-01-18 21:53:14 följande:

    Leker du PK?


    Nej. Hur så?
  • Skogshuggaren

    Det har alltid funnits invandrarbarn i varierande mängd i mina barns skolklasser. Från början tänkte jag att det skulle vara bra för mina barn. De skulle få kunskap om och förståelse för andra kulturer, få kompisar med annan bakgrund, vidga sina vyer. Mångkulturen som finns i dagens Sverige skulle bli en självklar del av deras värld.

    Tyvärr har det inte alls blivit så. Fast de har gått i samma klass har de helsvenska barnen och invandrarbarnen inte blivit kompisar, snarare verkar de vilja ha så så lite med varandra att göra som möjligt. Mina barn har ständigt talat om hur stökiga invandrarbarnen är, hur de stör lektionerna, slåss och bråkar. Deras sätt att tala om invandrarbarn (oftast från Mellanöstern och Somalia) visar att de inte alls förstår varandra och helst skulle slippa träffas. Det känns som att mina barn har en mer negativ attityd till invandrare än vi föräldrar.

    Det bådar inte gott för framtidens samhälle...

Svar på tråden Samvetsfråga skulle du sätta dina barn i en skola med upp till 90% invandrarbarn om du får välja?