Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Står inte ut med min tonåring!

    Anonym (Gabor Mate) skrev 2021-01-20 16:05:18 följande:

    Hon mobbar dig för att hon identifierar sig med sina vänner, och som barn gör.. måste man förakta allting som inte är "innegruppen".. Vet att det låter sjukt men läs Gabor Mate - why parents need to matter more than their peers.. så får du massa förklaringar och exempel på hur man vänder på relationen. Men det är verkligen det bästa för er båda att vända på situationen.. Om du har orken. Annars förlorar du henne och alla möjligheter för att ändra relationen, när hon flyttat hemifrån. Så säger Gabor Maté i varje fall :( 


    Det finns en annan bok på samma tema skriven av en Kanadensisk barnpsykolog, Våga ta plats i dina barns liv heter boken. Han fokuserar på att man måste brytvapen primära anknytning som många barn och ungdomar idag har till vänner. Den primära anknytningen måste vara till föräldrarna säger han, annars blir barnen omöjliga att uppfostra. Gordon Neufeld heter författaren.
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Gabor Mate) skrev 2021-01-21 09:27:29 följande:

    Jaha vad fint, Gabor Mate och Gordon Neufeld är Co-authors till boken. Då finns den på svenska redan ???????????? jag rekommenderar den, verkligen.


    Den svenska versionen är tyvärr slut på förlaget och inget nytryck planeras. Men det finns föreläsningar av psykologen Gordon Neufeld på youtube. Där kan man ta del av hans kunskap och långa erfarenhet alldeles gratis. Tex Kids need  is more than friends. På youtube.
Svar på tråden Står inte ut med min tonåring!