Inlägg från: Anonym (Grabb) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Grabb)

    Min kille har i hemlighet hämtat och lämnat kvinnlig kollega i 5 månader - vad ska jag tro?

    Vad du ska tro det lämnar jag därhän för stunden.

    Helt klart är ju att du har all rätt att reagera, främst på att han inte har berättat detta under 5mån tid. Att samåka till en arbetsplats är ju tämligen oskyldigt i sig och varför man inte skulle berätta detta kan man fundera över.

    Sen, ordklyveri, men för mig så är samåka att man turas om att köra med sin bil, inte att ena parten ensidigt hämtar upp den andra (såvida det inte utgår någon form av ersättning). Men men... man kan ju vilja vara snäll och vilja ha en god relation med en arbetskamrat, speciellt som ny på jobbet.

    Skulle något dylikt hända i min relation och det kom fram på samma sätt, så skulle jag bli oerhört besviken. Jag skulle bli irriterad och möjligen förbannad, och jag skulle nog lätt kunna tro att det är något fuffens som pågår eller kommer att hända. Däremot så skulle jag inte förbjuda min sambo att samåka med någon kollega, av motsatt kön. Men jag tycker att man kan berätta det isf.

    Detta är liksom typexempel på en grej som leder till misstankar, svartsjuka, och tyvärr även otrohet. 

    Jag kom på min sambo för många många år sedan, efter lite märkliga sms, att hon hade kontakt med ett gammalt ex. Jag blev helt ställd först! För det var inget jag visste om. Det tog hus i helvete först, sen klargjorde vi ett par saker - som exempelvis - min sambo har all rätt att ha kontakter med vem som helst (manliga arbetskamrater, gamla ex, whatever) - men håll inte på att smyga med det. Och, känner man sig osäker på sin relation - säg det då! Vill man göra slut? Säg det då!

    Red ut skiten säger jag. Annars så kommer detta ligga som en våt filt över er relation, och risken är att den gör sig påmind även lägre fram.

  • Anonym (Grabb)
    Enheltvanligtjej skrev 2021-01-20 13:48:41 följande:

    Han är som person väldigt snäll och hjälpsam och han har alltid sagt att han aldrig skulle vara otrogen, utan i så fall göra slut först innan han inleder något med någon annan (vilket jag till 99% tror på).

    Men med alla dessa omständigheter, raderandet av sms, skickadet av ett konstigt tack-sms på kvällen får mig att tvivla väldigt mycket.

    Han menar att han inte sagt något eftersom vår relation just nu är kass och vi knappt pratar för det mesta, vilket är sant i sig. Men han har och andra sidan nämnt att en annan manlig kollega då och då åker med honom om dagarna..


    Där har du en stor del i svaret. Och som någon ovan även fyllde i. Även vi män kan vara "bekräftelsehoror" ibland. Det är kul att bli sedd, kul att känna sig behövd (skruva upp en lampa eller två). Kul att få en "smiley" i ett SMS och inte bara en massa "to-do-listor"... *skratt*

    speciellt om det är frostigt på hemmaplan...

    Er relation är kass, vilket du medger. Ni pratar knappt med varandra. 

    Ta tag i er relation, nu är väl ett alldeles ypperligt tillfälle iom dessa SMS som du nyligen tagit del av. Sätt av tid, red upp detta, red upp er relation. Förhoppningsvis så löser det sig och ni förstår båda vad ni vill och vad som är viktigast. 
  • Anonym (Grabb)
    Mimosa86 skrev 2021-01-20 14:20:09 följande:

    Att samåka och hjälpa med en lampa? Nej inte konstigt

    Att dölja det och radera sms? Ja det är konstigt.

    Frågan är ju varför han gjorde detta.


    Håller med, saken i sig är inte konstig. Att dölja och radera det är konstigt.

    Svaren tycker jag är tydliga. Han är i grund en snäll och hjälpsam man. Samtidigt så berättar TS att deras relation är dålig och att de knappt pratar med varandra.

    Då blir det lätt så här. Spelar ingen roll om man är man eller kvinna. Det är ett skolboksexempel.

    Man pratar inte, relationen är dålig, man berättar inte (vad som händer i ens liv), det finns en kontakt/relation i ens yrkesliv, föreningsliv, social aktivitet och det skickas en massa trevliga och i sak, oskyldiga, sms fram och tillbaka. Den ena kommer på något den inte visste om. Och vips så är relationen för stunden ännu sämre mellan de två parterna...
  • Anonym (Grabb)
    Enheltvanligtjej skrev 2021-01-20 14:28:57 följande:
    Tack för din input. Det är precis det jag menar, varför nämner han inte bara att de samåker på samma sätt som med en manlig kollega? Det är helt obegripligt för mig. 

    Och exakt det jag menar. Samåka är dessutom en grej, att lägga ner en timme varje vecka på att hämta och lämna en person är något annat.

    Precis, att reda ut är precis vad vi behöver göra. Vet dock inte hur jag ska komma över att han gått bakom min rygg och dessutom när jag aldrig till 100% kan vara säker på varför han gjort det. Kanske bjuda hem kollegan hit för att se vem han hängt med och sms:at i 5 månader bakom min rygg? Jag vet inte.
    Hej

    Som du ser så har jag skrivit lite mer och citerat vad andra skrivit, inklusive dig själv.

    Som sagt, jag tror att han inte har berättat, för att du skriver att er relation inte är på topp och att ni knappt pratar. Det tror jag är själva svaret på den konkreta fråga till varför han inte berättat. Och kanske svar på varför han besvarar en del sms "i tid och otid". Han "sms-konverserar" med sin kollega, istället för att prata med dig...

    Sen finns det givetvis även en "knorr" i att det är en kollega av motsatt kön, vilket för många alltid kan vara lite känsligt. Både att berätta, men även att få höra...

    Sen säger jag inte att det är rätt eller ok. Men det kan förklara ett och annat.

    Börja med att prata ut om er relation, varför den är lite risig? varför ni inte pratar med varandra? Då kan ni ju även reda ut denna händelse.

    Hoppas det löser sig!
  • Anonym (Grabb)
    Tecum skrev 2021-01-20 14:38:17 följande:

    Men varför skriver han ett så långt och konstigt tack-SMS när han ska träffa tjejen i morgon igen? Ser bara två alternativ, antingen ville han göra dig misstänksam.
    Eller är hela tråden fejk...


    Han och TS pratar inte. Han kommer hem till ett "tyst hem" och väljer istället att sms-konversera med sin arbetskamrat. Måhända på ett krystat sätt, men han vet att han kommer få ett glatt och positivt svar tillbaka. En feel-good känsla helt enkelt...

    Simple as that...
  • Anonym (Grabb)
    Tecum skrev 2021-01-20 15:14:47 följande:
    Men om de har en kass relation är det inte konstigt att han inte sagt något, i synnerhet inte om TS är svartsjukt lagd, vilket allt tyder på. Men har de dåligt borde hon inte bry sig om kontakten, snarare se det som en chans att separera utan att han blir alltför ledsen. Varför skriva här...?
    Såg att du undrade om det var en fejk tråd... Personligen så har jag svårt för detta med fejk-trådar, förstår inte de som finner någon glädje i att dikta ihop en historia bara för att skapa en diskussion. Det finns tillräckligt och gott om verkliga historier som kan föda att diskussionsforum...Sen tycker jag förvisso inte att just denna tråd så tydligt luktar "fejk".

    Enligt mig, det finns ju massor av människor som lever i en relation som är kass (för stunden, eller varit under en kortare-längre tid), men som ändå inte vill att relationen ska ta slut. Men man vet inte hur den ska bli bättre, men orkar inte ta tag i problemen, man tror att det skall "själv-läka" om man ger det lite tid, ger sin partner lite space etc bla bla.

    Precis som det finns människor som vacklar i detta; ska jag avsluta eller inte?

    Sen finns det säkerligen personer som "iscensätter" saker och låter sin partner se saker för att framkalla ett avslut. För man är för feg att ta steget själv.

    Sen råkar jag kunna spegla mig själv i just detta scenario. Dvs, är relationen lite risig, man pratar inte med varandra (iaf inte i någon större omfattning). Då kan det vara lätt att söka bekräftelse på annat håll. Utan att det i sig betyder någonting (givet att just denna tråd ligger under sub-forum "otrohet").

    Och så tolkar jag TS inlägg och "historia".
Svar på tråden Min kille har i hemlighet hämtat och lämnat kvinnlig kollega i 5 månader - vad ska jag tro?