• furelise

    Lurad på pengar men polisen gör ingenting?!?

    Beklagar, så sorgligt!

    En väninna till oss blev våldtagen förre sommaren (2019). Kväll, ute på gatan, Solna. Nån från lägenhetsfönstret såg och ringde polisen. Arresterade mannen, inget behöver bevisas, polisen tog honom på bar gärning med byxorna nere, ovanpå en skrikande kvinna.

    Det var tyvärr sommarlov... han satt i häktet 24 timmar sen släpptes fri. Ärendet läggs ner. Alla är på semester, sorry, vi har inte resurser. Vi vet vem har är och följer honom... Det blev noll konsekvenser för honom utan fick medborgarskap sen dess.

    Det är uppenbarligen fritt fram att begå vilket brott som helst i Sverige. Vårt samhälle - jag vet ej precis när - men slutade att fungera. Jag förstår din frustration men man inte kan göra något åt det. Det gäller att bara acceptera. Det gäller att vara misstänksam mot alla och tänka två gånger till vem du pratar med, vem släpper du in i ditt hus, vem du gör affär med.

    Jag själv köpt en bil från blocket. Vi träfftes frsmför en bilfirma så jag kunde få bilen inspekterad. Jag var 23, tjej som kunde ingenting om bilar. Firman sa allt var ok. Köpte den. Två dagar senare började problemen, men faaaaaan va naiv jag var!! Jag gjorde ingen anmälan eller nåt, det var säkert inte deras fel, en bilfirma bekräftade allt dem sa!! Bilen skrutades direkt, det fanns en 15årig opelmotor inbyggd i en ny toyota. Mirakel att den klarade när jag testkörde den. När jag började titta ordentligt serviceboken var falskt (alla servistillfälle inskriven med samma penna), och stämplad av samma bilfirma jag inspekterade bilen i. Vem äger den? Nja, han har samma efternamn som personen jag köpte bilen ifrån... En bror hjälper visst en bror eller hur?

  • furelise

    Måste tillägga: det med våldtäkt... om nån berättar för mig säger jag direkt att personen ljuger. Att det är helt omöjligt i Sverige. Finns det nån crying face emoji här?

Svar på tråden Lurad på pengar men polisen gör ingenting?!?