• Anonym (Jossan)

    Han accepterar inte att jag inte vill ha händer innanför kläderna

    Är 25 år, träffat en kille ett tag som periodvis mår väldigt dåligt av olika anledningar. Vi har inte legat eller kysst varandra men jag har gett honom en avsugning och han har hm..haft fingrarna i mig. Nu är d så att jag känner att jag inte vill ha det så längre. Jag vill gå försiktigare fram pgr av att jag får extremt dåligt samvete (nyss lämnat ett 7 7 årigt förhållande bakom mig) men den nya kille kan liksom inte acceptera det. Han säger att jag med flit får honom att må dåligt när jag inte vill att han ska ta på mig. Att han inte klarar det. Att han kommer gå tillbaks till "mörkret" och må skit. Att han inte klarar att ha det så. Han säger att jag väljer att han ska må dåligt, att jag inte bryr mig för att jag känner som jag gör. Jag vet faktiskt inte hur jag ska hantera allt. Det känns som att han inte ger mig något val, antigen fortsätter vi eller så kommer han må så dåligt att.... Något hemskt händer

  • Svar på tråden Han accepterar inte att jag inte vill ha händer innanför kläderna
  • Anonym (Matilda)

    Hans mående är aldrig ditt ansvar. Nånsin. Ever.

    Han kommer dra ner dig i skiten och du kommer bli hans medberoende till hans mående.

    Lämna honom och spring för livet. Nu!

  • minst

    Ett självklart val! Du ska välja dig! Kan han inte acceptera din vilja så slutar du att träffa honom. Du kommer först på din egen lista! Kram

  • Anonym (Skärp dig)

    Alltså du har rätt att sätta dina gränser. Å andra sidan borde du faktiskt inte dejta honom alls när du känner dig otrogen mot ditt ex (bara det är faktiskt sårande för en ny dare) och du är ju inte ens attraherad av honom.

    Känns som att du vill ha något slags tröst-rebound för att inte känna dig ensam och misslyckad men utan att du öht vill ge din nya date någon slags närhet eller ens är redo och vill vara med dom. Då borde du heller inte säga att du vill ?dejta? honom. Gör slut direkt nu så han kan dejta nån som vill dejta honom och har lämnat sitt ex bakom sig.

    Hade sagt samma sak om du var en man som kände sig otrogen mot sin ex-flickvän men ändå dejtade en tjej som inte fick röra honom fast han envisades med att bestämma träff.

  • Anonym (Nä)

    Han har problem, som du inte borde vara en del av.

    För länge sen var jag tillsammans med en kille med psykiska problem. Han skulle ta livet av sig om jag lämnade honom. Jag lämnade honom, han lever än idag. Du kan inte ta ansvar för hans så kallade mörker.

  • Anonym (Skärp dig)
    Anonym (Matilda) skrev 2021-01-23 10:31:54 följande:

    Hans mående är aldrig ditt ansvar. Nånsin. Ever.

    Han kommer dra ner dig i skiten och du kommer bli hans medberoende till hans mående.

    Lämna honom och spring för livet. Nu!


    Det beror ju på hur man menar med ansvar. I alla interaktioner med andra människor har man ett ansvar eftersom man faktiskt påverkar andras mående i relationer. Däremot tycker jag att hon ska göra slut men även för hans skull. Det är inte schysst att börja dejta någon om man inte är färdig med sitt ex känslomässigt och inte ens kan ha någon slags närhet.

    Tror inte du hade velat agera platonisk snuttefilt och psykolog till en kille som ältar sin ex-flickvän heller, som håller hoppet uppe men inte alls tänker ha dig som sin flickvän.
  • Anonym (Anonym 666)

    Dumpa, omgående. Han respekterar inte dig och vem orkar dras med någon som är så där taskig mot en i övrigt?

  • Anonym (Jossan)

    Det som är svårt är att han säger att jag väljer att han ska må dåligt om jag vill sluta

  • Anonym (Linn)

    Det är en fruktansvärt stor varningssignal att han pratar om att det är ditt fel att han mår dåligt. Att om du gör si eller så så kommer han att må sämre. Nej, nej, nej!

    Lämna denna kille omedelbart. Han kommer att dra ner dig totalt och du kommer att leva ett liv som består i att anpassa dig efter honom och vända ut och in på dig för att göra honom lite gladare en stund. Du själv kommer att försvinna helt.

    Du har rätt att sätta gränser. Hans välmående går inte före ditt välmående.

    Han måste ta tag i detta själv. Du kan inte hjälpa honom. Att han lägger över detta på andra visar dessutom att han inte kommer att försöka ändra sig. Enligt honom är det andra som ska anpassa sig så att han ska må bättre. Hör du inte hur egoistiskt han tänker?

    Lämna redan idag. Skriv ett sms där du säger att du inte kan vara det han vill att du ska vara. Att du måste må bra själv också. Klipp all kontakt sedan.

    Jag tror dessutom att du skulle må bra av att landa lite och vara singel ett tag efter ett så långt förhållande som du haft innan denna kille.

    Ta hand om dig TS.

  • Anonym (Skärp dig)
    Anonym (Jossan) skrev 2021-01-23 10:56:11 följande:

    Det som är svårt är att han säger att jag väljer att han ska må dåligt om jag vill sluta


    Ja, å ena sidan ska man inte dejta någon som mår så dåligt och säger att dom ska skada sig själva osv.

    Å andra sidan ska man bara dejta folk man är attraherad av och ärligt är intresserade av. Absolut inte om man tänker på sitt ex och får dåligt samvete gentemot exet.

    Håller faktiskt med honom om att det är psykisk misshandel att du å ena sidan dejtar honom och å andra inte vill vara nära honom.

    Vad sysslar du med? Ser du honom som ett objekt?

    Varför vill du vara med HONOM? Verkar inte alls som att du är intresserad av just honom utan som att du vill trösta dig med någon annan.
Svar på tråden Han accepterar inte att jag inte vill ha händer innanför kläderna