Inlägg från: Anonym (Vakna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vakna)

    Snälla kvinnor, bojkotta influencers!

    Det är dags att på allvar börja ifrågasätta dessa d-kändisar som influencers är och vad de faktiskt gör.

    De finansieras av stora kedjor att sälja in produkter till er. För detta slipper de göra ett riktigt arbete utan kan livnära sig på sponsorpengar. Sen målar de upp en fiktiv värld för er där allt är så glamoröst där vägen till detta paradis handlar om att köpa rätt produkter.

    Sen putar de mot lincen på kameran med visdomsord såsom :jag väljer att vara min egen så att jag kan styra min tid för min familjs skull:, :förverkliga sig själv och styr dig själ:. Men sanningen är helt annan. De styr inte detta alls. De blir försörjda av bolag och kommer stå där med utsträckta desperata händer och lova att sälja vad som helst för rätt pros och för att få fortsätta sitt liv utan att behöva knega som andra.

    Kvinnor. Vad skulle hända om ni avföljde dessa? Ta en minut och bara reflektera kring detta. Vad skulle hända om ni insåg att:

    - jag behöver inte köpa nya kläder varje månad. Jag har redan full garderob. Det duger.

    - jag behöver inte ha ett serum, ett primum, ett sinum, en dimum, en scrub, en flubb, en subb eller vad alla dessa skönhetsprodukter benämns.

    - jag behöver inte lägga en halv timme till 2 timmar dagligen på skönhetsvård.

    Tänk hur mycket PENGAR och TID ni skulle kunna spara. Tänk hur mycket gladare ni skulle vara att slippa få dessa fejkade lyckomänniskor uppkörda i ansiktet. Tänk om ni istället tog pengarna och investerade i aktier och pension? Om ni valde att sova ut en timme extra och dra en kam i håret.

    Om ni kunde titta på ersjälva i spegeln och gilla den ni ser utan en massa produkter?

    Jag har varit en av alla som följt detta. Nu har jag slutat. Inter att jag inte behöver så mycket och det jag har duger. Jag duger. Och helt krasst blev jag så förvånad hur mycket pengar jag har på mitt bankkonto nu., vad jag kommer ha råd med för investeringar och kanske möjlighet att jobba mindre i framtiden eller öka på pensionen. Bara genom att bryta mig loss ut konsumtionshetsenskedjor

    Testa en månad. Se den faktiska effekten av detta. Gör sen en bedömning om det var värt det eller ej.

  • Svar på tråden Snälla kvinnor, bojkotta influencers!
  • Anonym (Vakna)
    jeanette02 skrev 2021-01-26 14:07:39 följande:

    Usch mår illa av dett sjuka fenomen med influerande människor. Vandrande välbetalda reklampelare. Sorgligt att många unga människor följer sådant skräp. Finns väl även influerare som vänder sig till män. Jag skulle aldrig följa någon sådan. Vilken sjuk värld vi lever i ändå.


    Ja det är heeeeelt sjukt. Och anledningen till den irriterade tonen i mitt inlägg kom av att jag råkade i nyhetsflödet se en kommentar av en influenser att hon var så mån om att vara egenföretagare för sitt barns skull. För att kunna styra sin tid för barnets bästa.

    Trodde att jag hade tillräckligt med teflon men där small det av. En tjej som lever på sitt utseende och som säljer en massa skit till andra kvinnor för att slippa göra ett vettigt handtag har mage att kläcka ut sig detta framför en massa hårt arbetande kvinnor som gör allt för att få familj och jobb att funka. Som sliter i vården med en pandemin för att rädda liv och som inte har någon som helst möjlighet att styra sina tider.

    Nej, sälj din själ i parfym så har du löst situationen... du sjutton. Och detta matas unga tjejer med dygnet runt.
  • Anonym (Vakna)
    QAnon skrev 2021-01-27 17:37:07 följande:

    Jag antar att du egentligen menar beauty influencers? Inte influensers i allmänhet? 

    Jag följer många olika influencers och ingen av dessa pratar om smink och skönhetsprodukter. De påverkar mig inte att spendera mer tid på mitt yttre eller att köpa nya kläder varje månad. 

    Tycker det är barnsligt att kalla jobb för inte "riktiga jobb". Alla jobb är riktiga. Anser inte du att det ger dig någonting att kolla är det väl jättebra att du slutat. Förstår inte varför du kollade från början isåfall. Jag får ut mycket av de människor jag kollar på.

    Inte heller är jag under någon illusion av att de inte måste tjäna pengar som alla andra. Självklart måste de tjäna pengar och jag är en vuxen människa som själv kan ta beslut ifall jag vill ha eller behöver något de promotar.  


    QAnon skrev 2021-01-27 17:37:07 följande:

    Jag antar att du egentligen menar beauty influencers? Inte influensers i allmänhet? 

    Jag följer många olika influencers och ingen av dessa pratar om smink och skönhetsprodukter. De påverkar mig inte att spendera mer tid på mitt yttre eller att köpa nya kläder varje månad. 

    Tycker det är barnsligt att kalla jobb för inte "riktiga jobb". Alla jobb är riktiga. Anser inte du att det ger dig någonting att kolla är det väl jättebra att du slutat. Förstår inte varför du kollade från början isåfall. Jag får ut mycket av de människor jag kollar på.

    Inte heller är jag under någon illusion av att de inte måste tjäna pengar som alla andra. Självklart måste de tjäna pengar och jag är en vuxen människa som själv kan ta beslut ifall jag vill ha eller behöver något de promotar.  


  • Anonym (Vakna)
    Anonym (Hon) skrev 2021-01-27 22:10:59 följande:

    Jag följer en massa olika kreatörer på Youtube som ger mig underhållning. Jag kan titta på vilken influenser som helst utan att få mindervärdeskomplex. Målet i mitt liv är inte att leva någon annans liv. Jag sitter inte och avundas någon och känner ett behov av att vara "glammig". Det räcker med att bara vara lite realistisk och ha ett uns av självinsikt för att fatta det. 

    Reklam finns dessutom överallt. I dagstidningen, på tv, i radio. Idrottare har reklam på sina tröjor. Så jag fattar verkligen inte vad det finns att bli upprörd över. Om Filip Poon, Therese Lindgren, Familjen Torsgården eller vem som helst kan fortsätta att producera videos som under håller mig så kunde jag inte bry mig mindre om reklam för köksutrustning, hudvård eller fotoböcker. 

    Känner man sig som en slav av att titta på reklam bör man nog fundera över vad som fattas en för det är inte normalt. 


    Och trots du självinsikt, så vaknar du ändå i slutet av maj och instinktivt tänker... jag behöver verkligen den där bikinin från Panos... det är ett eget val men jag vet innerst inne att jag behöver just den.

    Skämt och sidor.... underskatta INTE kraften bakom reklam. Det är en enorm industri, bygger på hjärnforskning.
  • Anonym (Vakna)
    Anonym (Tagga ner) skrev 2021-01-26 19:55:47 följande:

    Tack för informationen. Tror du inte att folk vet vad en influencer är? Att vi inte förstår hur det fungerar? Eftersom du känner dig manad att förklara, menar jag.

    Saker och ting förändras. Jobb förändras. Reklam förändras. De flesta som följer influencers är yngre och jag är rätt övertygad om att de fattar precis hur det fungerar, utan att behöva bli skrivna på näsan. De gillar att hålla på med utseendet. Det är ett intresse. Själv är jag en sån som snabbt borstar håret på morgonen, men jag kan ju ändå FATTA varför folk är intresserade.

    Har själv ett "nytt" typ av arbete som folk rynkar på näsan åt. Så himla tröttsamt. Bara för att alla inte jobbar 8-17 längre behöver det inte vara fel.


    Är det därför vissa influencers kan försörja sig på detta, för att folk är medvetna? Ok du kanske är det. Jag är det. Men våra barn då, de som växer upp med detta? Som ser dessa människor som en digital personlig vän?
  • Anonym (Vakna)
    Glinda från Oz skrev 2021-01-26 19:38:09 följande:

    Jag följer inga Influenceres det är inte min grej men jag beundrar dem ändå. De är inga våp utan medvetna kvinnor mitt i karriären, det du skriver är typisk svensk avundsjuka. Varför skulle just Influencer vara ett sämre jobb än vilket reklamjobb som helst? Det är inte lätt att bygga ett varumärke, få till bra samarbeten och samtidigt vara modell, få klarar av det. Jag förstår inte grejen med ?ett riktigt jobb? heller, det viktiga är väl att man kan försörja sig själv inte vad man gör. Sponsorpengarna har inte kommit som en lottovinsts om du trodde det, det är hårt jobb bakom. 


    Avundsjuka? På kvinnor som inte vill utföra ett riktigt jobb? Som säljer det deras försörjare begär att de säljer? På unga tjejer som knappt vet något om livet som sitter och bassonerar ut budskap och visdomsord till oss andra dönickar?

    Nä. Jag blir provocerad. Inte imponerad. Och definitivt inte avundsjuk, har allt jag behöver här i livet. Ser inte hur en primer skulle göra mig fulländad. Men oroar mig att så många kvinnor lägger så hutlöst mycket pengar och tid på detta... det berör mig... kvinnor som skulle kunna säkra sin framtid väljer istället att lägga massa pengar på förbrukningsprodukter i ett samhälle som tjänar stora pengar på kvinnors osäkerhet och självhat. Jag tycker det är riktigt illa..

    Ta en funderare? Vad skulle hända om alla kvinnor bara för en vecka vaknade upp och kände sig nöjda över sig själva, precis så som de är. Jag lovar. Vi hade gått in i en finansiell kris och börsras som hette duga. Så stor är skönhetsindustrin. Och de är helt beroende av att kvinnor känner sig otillräckliga. Därför jublar de över sina nya effektiva och mer diskreta medel- influencers.
Svar på tråden Snälla kvinnor, bojkotta influencers!