• jeanette02

    Snälla kvinnor, bojkotta influencers!

    Usch mår illa av dett sjuka fenomen med influerande människor. Vandrande välbetalda reklampelare. Sorgligt att många unga människor följer sådant skräp. Finns väl även influerare som vänder sig till män. Jag skulle aldrig följa någon sådan. Vilken sjuk värld vi lever i ändå.

  • jeanette02
    Anonym (Vakna) skrev 2021-01-26 15:20:18 följande:

    Ja det är heeeeelt sjukt. Och anledningen till den irriterade tonen i mitt inlägg kom av att jag råkade i nyhetsflödet se en kommentar av en influenser att hon var så mån om att vara egenföretagare för sitt barns skull. För att kunna styra sin tid för barnets bästa.

    Trodde att jag hade tillräckligt med teflon men där small det av. En tjej som lever på sitt utseende och som säljer en massa skit till andra kvinnor för att slippa göra ett vettigt handtag har mage att kläcka ut sig detta framför en massa hårt arbetande kvinnor som gör allt för att få familj och jobb att funka. Som sliter i vården med en pandemin för att rädda liv och som inte har någon som helst möjlighet att styra sina tider.

    Nej, sälj din själ i parfym så har du löst situationen... du sjutton. Och detta matas unga tjejer med dygnet runt.


    Ja, faktiskt det rinner över ibland, känner ibland man borde sluta med typ Instagram och sådant, det är så mycket fejk och sponsrade inlägg, man kommer inte undan. Dessa influensor de blir ju så icke trovärdiga också på alla sina betala inlägg. Liksom när "reklam är reklam" för typ hårfärg förr i tv:n. Då visste man att det är reklam och modeller, alt skådespelare.

    Men nu vet vi liksom inte, gillar de genuint vissa grejer som kanske är bra möjligtvis? Eller gör de allt för pengar. De är ju ändå samtidigt "vanliga" människor. Modeller/professionella har ju åtminstone det som arbete bl a. att vara utåt för något märke tex. Men influencers blir det stora trovärdighetsproblem på ett annat sätt. Många är ju rätt personliga också vad jag förstått. Lägger ut förlossningar och liknande. Sett fladdra förbi på Youtube. Går liksom inte att missa. Även om man inte klickar på det.
  • jeanette02
    Anonym (T) skrev 2021-01-26 15:48:23 följande:

    Du låter mest avundsjuk samt bitter över ditt eget liv.


    Nu är jag inte Ts, men vad 17? Man är inte bitter för att man reagerar på detta sjuka med influerare som inte bidrar med något alls egentligen till vår omvärld, mer än överkonsumtion och miljöförstöring. Gör människor osäkra på sig själva, fejkade sönderretusherade bilder, alltid alltid perfekt ytligt sett. Sunt att vara kritisk mot detta sjuka fenomen.
  • jeanette02
    Anonym (Tagga ner) skrev 2021-01-26 22:11:01 följande:

    Men snälla. Reklam har funnits, och fungerat, väldigt länge. Den har bara ändrat form. Så gulligt förresten med folk som tror att de inte går på reklam.

    Lägg du ifrån dig din enhet som du ju nu sitter vid och bli sådär sund som du vill att andra ska vara, men låt andra göra vad de vill. Om de gillar att titta på influencers kan jag verkligen inte se varför andra ska ha någon synpunkt på det.


    Javisst är det så att reklam alltid funnits. Men behöver vi det? Nä absolut inte.

    När vi har behov av något kommer vi att hitta det utan reklam.

    Behöver jag en ny skruvdragare, hårtork, smink, kläder, köpa ny bil kommer jag besöka de affärer, butiker och ställen som behövs och kollar av utbudet och sätter mig in i vad jag ska köpa.

    Kan du mämna något som du tycker är positivt med influerande människor?
  • jeanette02
    Glinda från Oz skrev 2021-01-26 19:38:09 följande:

    Jag följer inga Influenceres det är inte min grej men jag beundrar dem ändå. De är inga våp utan medvetna kvinnor mitt i karriären, det du skriver är typisk svensk avundsjuka. Varför skulle just Influencer vara ett sämre jobb än vilket reklamjobb som helst? Det är inte lätt att bygga ett varumärke, få till bra samarbeten och samtidigt vara modell, få klarar av det. Jag förstår inte grejen med ?ett riktigt jobb? heller, det viktiga är väl att man kan försörja sig själv inte vad man gör. Sponsorpengarna har inte kommit som en lottovinsts om du trodde det, det är hårt jobb bakom. 


    Ja du har en poäng. Jag tycker att det sorgliga ligger i att folk följer dem, och orkar kommentera

    Förstår fullt ut att det är mycket arbete bakom allt. Säger inget om den delen.

    Det är väl just att de ändå får betalt, stora pengar för att sälja in grejer åt företag till "korkade konsumenter". Ingen trovärdighet helt enkelt, betalt samarbete liksom när någon influare tjatar om något flingpaket. Typ här sitter jag vid soluppgången och äter frukost men jag hade inte överlevt utan flingorna från **märke** och det fantastiska ***företaget*** bla bla...

    Nåt liknande flaxade förbi på Insta för ett tag sedan. Man får ju tyvärr föreslagna inlägg ibland som poppar upp innan man hinner med.
  • jeanette02
    QAnon skrev 2021-01-27 17:37:07 följande:

    Jag antar att du egentligen menar beauty influencers? Inte influensers i allmänhet? 

    Jag följer många olika influencers och ingen av dessa pratar om smink och skönhetsprodukter. De påverkar mig inte att spendera mer tid på mitt yttre eller att köpa nya kläder varje månad. 

    Tycker det är barnsligt att kalla jobb för inte "riktiga jobb". Alla jobb är riktiga. Anser inte du att det ger dig någonting att kolla är det väl jättebra att du slutat. Förstår inte varför du kollade från början isåfall. Jag får ut mycket av de människor jag kollar på.

    Inte heller är jag under någon illusion av att de inte måste tjäna pengar som alla andra. Självklart måste de tjäna pengar och jag är en vuxen människa som själv kan ta beslut ifall jag vill ha eller behöver något de promotar.  


    Det finns ju intressanta människor som säger vettiga saker, men är de verkligen influencers som du följer? Vilka är det isåfall?
  • jeanette02
    QAnon skrev 2021-01-27 19:07:47 följande:

    Ja, alla större youtubers är ju i princip influencers och där finns mycket intressant att titta på. T.ex. Philosophy tube. 


    Ok, det kanske inte är riktigt den typ av influencers som jag tänker på i första hand. Det finns ju vettiga Youtubers, det vet jag. Tittar på några. Men upplever inte att de har någon ekonomiskt driv i Youtube eller andra plattformar. Utan det är vanliga människor med kunskap om ett visst ämne oftast. De är inte youtubers, influencers i första hand. Det är inte deras levebröd. Jag tycker det är sorgligt med allt fejk, clickbate, och ytlighet som svämmar över annars. Folk gör ju vad som helst för likes liksom. Poserar med döda osv, (Logan Paul) de drar ju in enorma summor på skit, lögn och beef dessa influencers.

    Det är det skrämmande, för yngre människor kanske är det svårt att sortera ut det som trots allt är vettigt.

    Tittar själv en hel del på Youtube, brukar tex kolla en äldre kvinna som lägger ut mycket bra avslappningsvideor. Hon tjänar knappast pengar på det via Youtube, men antagligen arbetar hon med det också kan jag tro i verkligheten så att säga.
Svar på tråden Snälla kvinnor, bojkotta influencers!