• Anonym (Elin7­9)
    Thu 28 Jan 2021 19:30
    8059 visningar
    24 svar
    24
    8059

    Vad hade du gjort om din partner sa att hon/han aldrig vill ha barn? Lämnat eller inte lämnat?

    Nu tror jag aldrig att jag skulle hamna i den sitsen att detta skulle komma som en överraskning när vi redan var i en relation. Pga jag gjorde klart tidigt att jag ville ha familj. Ville killen inte detsamma så gick vi skilda vägar rätt så omgående, för då är det ju ingen ide. Och man vill varken gå runt och hoppas på att han ändrar sig eller verka tjatig. Vill man inte så vill man inte, då är det enklare att hitta en partner som VILL ha barn. Ingen ska bli tvingad in i ett föräldraskap.

  • Anonym (Elin7­9)
    Fri 29 Jan 2021 07:34
    #7
    Anonym (Nja) skrev 2021-01-28 19:52:29 följande:
    Eller så gör man som mitt ex, och påstår att man visst vill ha barn, men inte nu, om några år kanske. Låter det gå tio år och när det då brinner i knutarna kommer erkännandet att man visst aldrig ville ha barn.

    Som svar på huvudfrågan: Jag stannade. Vi hade byggt upp så mycket tillsammans redan. Men förhållandet tog slut ändå sedan eftersom jag blev bitter och ledsen över det svek jag upplevde att han utsatt mig för.
    Men att bete sig så är ju rent ut elakt. Om man VET det.
    Annars finns det såklart gråzoner. En person kan ju tänka att hen "nog vill ha barn, fast inte nu". Och sen inse efter 5-7-10 år att nej, barn är inget för mig. Då har man inte direkt varit oärlig...
    Jättetråkigt att det blev så för er!
Svar på tråden Vad hade du gjort om din partner sa att hon/han aldrig vill ha barn? Lämnat eller inte lämnat?