• Anonym (Sweet)

    Jag gav min 12-åriga en örfil - känner ingen ånger

    Hej ,många av er (om inte t.o.m alla) kommer göra er arga. Såhär ligger det till... jag har en stökig 12 årig dotter. Jag fick reda på att hon tjuvrökt och jag sa lugnt men bestämt att hon måste sluta med det, hon gick då fram till mig o skrek rakt i mitt ansikte ?du är en äcklig hora , jag gör vafan jag vill! dra åt helvete kärringjävel!? Det gjorde mig så arg att jag örfilade henne ...hon vart i shock tillstånd och gick upp på sitt rum. Vi har ej pratat sen dess ...jag liksom kokade så känner ingen skuld alls för att jag slog till henne (med öppen hand), jag tyckte det var rätt åt henne... är jag dum i huvudet som tycker så ??

  • Svar på tråden Jag gav min 12-åriga en örfil - känner ingen ånger
  • Anonym (Tyvärr)

    Knappast att du gjorde. Alldeles för uppenbar trolltråd.

  • Anonym (Hmm)

    Man bär aldrig hand på någon!
    Trolltråd eller ej så kan jag förstå att t kan koka över.
    Man ska fan inte låta sig kallas sånt av någon man uppfostrat utan att reagera.
    Sedan kanske inte våld är rätt lösning ...

  • Anonym (Förstår dig)

    Jag tycker du gjorde rätt. Du har ju redan pratat med henne och det hjälpte uppenbarligen inte, då skrek hon hora och kärringjävel. Jag förstår att du inte ångrar det, hade inte jag heller gjort.

  • Citronsaft
    Anonym (Förstår dig) skrev 2021-01-29 22:06:08 följande:

    Jag tycker du gjorde rätt. Du har ju redan pratat med henne och det hjälpte uppenbarligen inte, då skrek hon hora och kärringjävel. Jag förstår att du inte ångrar det, hade inte jag heller gjort.


    Och vems fel är det? Jo förälderns.
  • Citronsaft

    Ditt barn gick inte från en ängel till det där.

    Det är olagligt att slå sina barn i Sverige så du ska vara glad om hon inte anmäler dig. Du bör be om ursäkt också och förklara att det du gjorde var dum och så får man inte göra. Sök hjälp för din ilska. Och sen lär du ha större intryck på din dotter om du pratar med henne om vad som är rätt och fel än en örfil. Du bör förklara varför hon inte bör röka och vad konsekvenserna blir.

  • Tow2Mater

    Helt förståeligt. Men ni bör prata om både örfilen och hennes beteende, för att inget av det ska behöva upprepas, det tror jag ni båda kommer må bäst av.

  • Anonym (Förstår dig helt)

    Jag har full förståelse..hade något av mina barn sagt ngt liknande hade jag exploderar av ilska (är i annat fall lugn) men tolererar inte sådant av min avkomma..rätt åt henne konkav tycka och förstår din reaktion till fullo.

  • Anonym (Liknande)

    Jag gjorde liknande i liknande situation när min dotter var 14. Skillnaden var att hon rökt spice och åkt i en stulen bil. Jag förlorade kontrollen och ångrade mig och skämdes fruktansvärt. Jag bad om ursäkt minst 10 ggr och hon förlät mig men jag tänkte på det i veckor efteråt. Tänker fortfarande på det ibland. Hur dåligt jag mådde och jag har aldrig gjort något sådant varken förr eller senare.

Svar på tråden Jag gav min 12-åriga en örfil - känner ingen ånger