• Anonym (FYI)
    Mon 1 Feb 2021 00:36
    5713 visningar
    235 svar
    235
    5713

    Nätromans om man är gift?

    Anonym (jury) skrev 2021-01-31 21:05:06 följande:

    Eftersom ditt exempel i TS omfattar både åtra och sexchattande är det ju inte så mycket att diskutera, det är otrohet. En intressantare fråga vore kanske om det inte gjorde det, om det bara var dom djupa samtalen och förtroligheten det handlade om, var skulle gränsen i så fall gå? Speciellt som det är mycket lätt att ha djupa samtal med förtrolighet med en anonym vän på nätet, men betydligt svårare att ha dem med sin partner.


    Håller med, och eftersom Tecum verkar ha varit med om det, kanske han är rätt person att svara på detFlört
  • Anonym (FYI)
    Wed 4 Aug 2021 15:08
    Påskliljaa23 skrev 2021-08-04 13:42:14 följande:
    Troll? troll för att du inte har något att komma med? troll för att du inser att dina ursäkter inte räckte till? här har du mig utan nick ditt otrogna svin. 
    Hahaha...Håller helt med dig. Så typiskt också att "Elfantmannen 2", det första hen får motstånd, menar hen på att det är samma skribent under samma nic...Hahaha...Så jävla löjligtDrömmer
  • Anonym (FYI)
    Wed 4 Aug 2021 16:07
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-04 15:13:45 följande:
    Hålla med sig själv under samma nick är inte löjligt? Ber dig vänligt att lämna mig utanför dina fantasier. Igen. 
    Hahaha...Snacka om looser...Solig Hahaha
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 13:18
    Anonym (Camilla) skrev 2021-08-05 11:23:56 följande:
    Grundfrågan var var gränsen för otrohet går. Den gränsen är varken svart eller vit. Det kan finnas en gråzon. Vi kan ta upp frågan microotrohet också. Vad det är och var gränsen går. Nu har du berättat vad du anser.

    Gränserna är mellan dem det berör. Bäst är väl att de båda är överens. Som med allt annat.

    Kan bara önska dem lycka till.
    Vart går gränsen för otrohet anser ni?

    Detta är grundfrågan !!
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 14:53
    +1
    Anonym (Aubergine) skrev 2021-08-05 12:55:32 följande:

    Det är M.O för den här personen att kapa trådar med ett flertal nick. Ingen tråd om otrohet kan få vara just en diskussion mellan vuxna människor. 
    Väldigt tröttsamt!


    Du menar...Ingen tråd om otrohet kan få vara just en diskussion mellan svekfulla och oärliga människor?Obestämd
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 15:33
    Anonym (Aubergine) skrev 2021-08-05 15:17:42 följande:
    Du bevisar min poäng. Alltid. Överallt. 
    Du talar om respekt men respekterar aldrig andra eller deras önskemål. 
    Sant...Jag respekterar inte oärliga och svekfulla människor.
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 16:13
    Anonym (Aubergine) skrev 2021-08-05 16:00:10 följande:
    Så då övertalar du dig själv att alla andra är det och beter dig därefter. Narcissistisk much? 
    Tja...Det är ju mitt val vem jag respekterar på grundval av hur denne beter sig mot andra. 
    Narcissistisk...Nja, den bollar jag nog tillbaka till digFlört
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 17:00
    Anonym (Aubergine) skrev 2021-08-05 16:20:15 följande:

    Precis. Ditt val. Och du väljer att påstå att alla som diskuterar i otrohetstrådar är svekfulla och oärliga. Varför du tar dig rätten att spamma sönder dem. 
    Upprepar: "Ditt val" - Ditt beteende är djupt narcissistiskt. Liksom dina resonemang. 
    Ditt vuxna och inkännande svar på det är alltså: "Durå" ?


    Nejdå, inte alla. Bara sådana som resonerar som duDrömmer
  • Anonym (FYI)
    Thu 5 Aug 2021 17:21
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-05 17:04:24 följande:
    Mata inte.
    Har du bytt nic som du brukar anklaga andra att göra?
  • Anonym (FYI)
    Fri 6 Aug 2021 19:28
    Anonym (Anonyym) skrev 2021-08-06 18:46:40 följande:
    Antingen har jag blandat ihop honom med någon annan skribent, eller så har jag uppfattat honom som en försvarare för otrohet! Därmed lite miss när jag skrivit!

    Btw är ingen man, jag är en kvinna :p skriver under namnet påsklilja också!
    Jag tycker Lotta har vettiga analyser i detta ämne och av Elefantmannen 2.
    Dig håller jag med vilket nic du än använder i denna tråden.
  • Anonym (FYI)
    Sun 8 Aug 2021 14:23
    +2
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-08 12:44:35 följande:

    Nej, det finns en fastställd definition av beroende och missbruk. Oavsett vad inceltroll vill påstå, det är min poäng. Liknelsen är lika idiotisk som att påstå att alla som dricker ett glas vin till maten på krogen är alkoholister. Till och med värre då folk av alla religioner och åldrar brukar internet i sexsyfte. En väldigt, väldigt liten andel av dem missbrukar detsamma. 


    sv.wikipedia.org/wiki/Missbruk


    www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/beroende/


    Gör skillnad på kliniska definitioner/fakta och åsikter. 


    Lär dig hur man använder och tolkar citationstecken, tack. 
    sv.wikipedia.org/wiki/Citattecken


    Du är allt en otrevlig jävel som bara är tvungen att banka in dina åsikter i andras huvuden. Precis vad du anklagar andra för.
  • Anonym (FYI)
    Sun 8 Aug 2021 17:18
    Anonym (Anonyym) skrev 2021-08-08 17:04:19 följande:
    Men herregud människa, du ser väll vad jag skriver? Du fortsätter alltså att nämna att jag inte menar att man lider av ett sexmissbruk/beroende om man kollar på porr. Det var inte det jag menade dock, jag syftade på att beteendemönstret utav att behöva uppfylla det sexuella behovet KONTINUERLIGT, det vill säga fortsättningsvis/upprepande. Det ÄR ett beroende. Jag skrev aldrig att man helt plötsligt får en beteendestörning utav att kolla på lite internetporr. Jag skrev att om man känner behovet av att du MÅSTE använda dig av något annat för att ständigt täcka ditt sexuella behov, DET resulterar till ett tvångsmässigt beteendemönster. Om du inte ser problematiken i detta, då är du helt enkelt ignorant. Jag påstod aldrig att alla som har en partner och kollar på porr är sexberoende. Vilket jag nämnde redan vid första raden?? Utan jag menade ännu en gång (herregud), att om man finner att sin partner inte kan släcka behovet man har, likt en alkoholist som kräver att dricka alkohol för att må bra. Så är det ett beroende. Oavsett hur mycket du försöker vrida och vända på situationen. Det stämmer det du säger med att en en nykter alkoholist, har ett beroende men inte agerar på det. Däremot är det fortfarande ett beroende. Men detta är inte vad som hör till denna diskussion, eftersom just nu diskuterar vi faktiskt någon som agerar på sitt tvångsmässiga beteende, det vill säga sexberoendet.

    Jag vill gärna se vartifrån jag har ordagrant skrivit saker som FL?s tydligen största troll x) jag skriver under två nick, detta nick och under påskliljaa23. Tror du på riktigt att jag skriver bakom skribenterna FYI och Lotta? HAHAHA. Så du antar bara för att det finns människor som tycker jag kommer med intressanta åsikter, är automatiskt något jag står bakom? Eftersom det är omöjligt att det finns människor likt mina egna värderingar? Du är fan inte klok.
    Och så här är det var enda gång Elefantmannen 2 blandar sig i en otrohetstråd.
    Är det fler än en som har en annan åsikt än honom...Då är det bara en som protesterar men med olika nic. Det sista håller jag med om!
  • Anonym (FYI)
    Mon 9 Aug 2021 10:18
    Anonym (E.) skrev 2021-08-09 06:29:28 följande:

    Jag har haft det, fast utan sexchattande, och det tror jag är en distinkt skillnad, faktiskt. 

    Han var gift, inte jag. Vi brukade PM:a till varandra på Facebook på nätterna. Detta blev ett myket viktigt inslag i mitt liv, det var en "krydda" i ett ganska tråkigt och inrutat liv, precis som du säger. 

    Sedan upphörde det plötsligt bara, utan förklaring. Han svarade inte mer, och han hade uppenbarligen satt mig på begränsadlistan, för jag får bara sällan inlägg från honom i min Facebook-feed nu, och då är det alltid med offentlig-symbolen. Tråkiga inlägg om politik, miljö, klimat och elbilar, som han vet inte intresserar mig. Jag är jätteledsen för detta, och särskilt att jag inte fick någon förklaring. Kanske kom hans fru på honom och ställde detta krav, att kontakten skulle upphöra ögonblickligen?


    Men klassar du detta som "nätromans" som det frågas efter i trådstarten? Eller det kanske var det för dig?
    Det låter mera som gamla tiders brevvän. 
  • Anonym (FYI)
    Mon 9 Aug 2021 10:34
    Anonym (E.) skrev 2021-08-09 10:27:35 följande:
    Ja, vi pratade aldrig om kärlek eller sex, men om allt annat mellan himmel och jord. Han var inte intresserad av mig som kvinna, men jag blev förstås avståndsförälskad i honom... Alltså, vi var Facebookvänner, men i och med att vi hade så mycket kontakt - nästan varje natt - så började det kännas som en romans för mig, fast vi inte pratade om kärlek eller sex. 

    Det kan också vara så att det inte var hans fru som stoppade det, utan han själv, för att han plötsligt förstått hur jag kände. Jag blev nog för översvallande och "på". Ångrar det i dag, skulle ha legat lägre så hade jag kanske haft honom kvar, som en fin och intelligent vän med mycket humor...
    Ok, förstår.
  • Anonym (FYI)
    Mon 9 Aug 2021 11:40
    +1
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-09 10:54:06 följande:

    Hur man definierar beroende är belagt. Det är fakta. Det är inte en åsikt. Jag ber alltså inte någon att ha samma åsikt som mig, jag ber dem att inte blanda ihop fakta och åsikter. 


    När det inte går så bra ger man sig istället på personen som påtalar det. Det ger självklart heller ingen effekt. Det intensifierar bara att det är uppenbart att man är en idiot utan eftertanke och impulskontroll som kallar andra sexberoende och annat utan belägg. 


    "Vad menar du med överdrivna läggning? Du tillskriver mig egenskaper du inte har den blekaste aning om och tycker att jag ska fundera över dem? 
    Jag tycker du ska fundera på att sluta misshandla din partner istället."


    Det är självförklarande för de flesta. Du har blivit helt personfixerad i en sakdiskussion. Jag kan varken reflektera över eller bemöta din skeva bild och fria fantasier. 


    Du vinner noll på att fokusera på min person istället för din egen.
    Det är min åsikt, till skillnad från fakta, sakförhållanden eller normer. Eftersom du försöker läsa in dig på min historik kan du lätt läsa att jag gör stor åtskillnad och aldrig påstår att någon ska tycka eller agera som jag. 


     


    Vad tror du själv det beror på att du alltid...i varje tråd du replikerar i hamnar i konflikt med människor, som bara är emot, har egen åsikt eller erfarenhet som drabbad av otrohet. Oberoende av vilken grad? Eller är det bara så att du vet bäst, och att alla bara skall tycka som du.
    Kan det kanske vara så att du med ditt ordbajsande, och ditt sätt att lägga upp din argumentation, uppfattas som pro otrohet.
    Din egen definition av troll stämmer faktisk ganska väl in på dig själv.
  • Anonym (FYI)
    Mon 9 Aug 2021 14:00
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-09 11:58:36 följande:

    Som sagt. Kolla dina inlägg i tråden. Vad de handlar om. Din personfixering är sannolikt inte nyttig.


    Du har för länge sedan bevisat din trollstatus och ditt maniska användande av multipla konton. Att du är ett troll handlar inte om huruvida du har andra åsikter än jag har, det handlar om hur du argumenterar för dem. Hur du kapar trådar och ett sammelsurium av argumentationsfel.


    Du får inte mer energi nu. 


     


     


    Alltså...Du måste lida av allvarliga vanföreställningar. Jag rekommenderar dig faktiskt att söka professionell hjälp för det.
    FYI. Jag har aldrig öppnat en egen tråd, varken på FL eller något annat forum.
    Och jag har aldrig använt mig av flera nic i samma tråd.
  • Anonym (FYI)
    Tue 10 Aug 2021 23:49
    +2
    Anonym (Lotta) skrev 2021-08-10 16:18:23 följande:
    Ja, jag anser såklart subjektiva tyckanden aldrig väger så tungt som objektiv kunskap. Vi är absolut inte oense på nåt vis på den punkten. Kunskap och beprövad vetenskap = bäst! 

    Men när det gäller logiska resonemang finner jag inte som du att skribenter stup i kvarten resonerar bakvänt eller motsäger sig själva. Om det skett vid något enstaka tillfälle beror det på att diskussioner funkar så... man utväxlar tankar, resonerar, verifierar, falsifierar. Anonyyms resonemang och slutledningar är lätta att följa. Har absolut inget att göra med att vi delar samma åsikt, utan det handlar mer om pedagogik. (ja fast inledningen som satte tonen var djärv).

    Kollar dina och andras länkar i veckan! Tycker därefter till :) 

     
    www.familjeliv.se/forum/thread/79417961-acklad-av-min-partners-exsexforflutna

    När du ändå är igång att kolla länkar Lotta kan du ju kolla denna ovan. En gammal tråd från 2019 som nyss öppnades igen med nytt inlägg.
    Elefantmannen 2 har i princip alltid retat folk med sin överlägsna, konfrontativa attityd.
  • Anonym (FYI)
    Thu 12 Aug 2021 23:38
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-11 01:16:11 följande:

    Ha ha ha ha. Och sedan ha ha ha ha ha.


    Du visar ju bara hur trasig, trasig och besatt du är när du letar igenom inlägg på ett intetsägande forum två år bakåt. 


     


    Inte alls...Såg bara denna tråd som tagits upp igen av någon efter så många år, verkade intressant, och döm om min förvåning...Elefantmannen 2 var naturligtvis med och retade upp de som skrev där. Påstod sig t.o.m. arbetat som terapeut...Tråden handlade inte ens om otrohet, utan svartsjuka. Men Elefantmannen 2 hade naturligtvis lösningenObestämd
    Vill även säga att jag inte deltog i den tråden, men du kan säkert få det till att jag deltog under annat nic...
    Anonym (Lotta) skrev 2021-08-12 22:46:12 följande:
    Svar till #226

    Skribentens inlägg som handlade om gränser för otrohet väck!

    Ligger det kvar hos er andra?

    Nåväl, kvinnan nämnde hon använde sig av camsex utan sin mans kännedom...

    Känns det okej utan din mans vetskap? guilt? remorse?

    Har din man varit otrogen och du "ger igen" på nåt sätt?

    Interaktion via webcam får i alla fall mig att uppleva att en gräns passerats... Vet emellertid inget om hur ni har det och lägger därmed ingen moralisk värdering. Kan du ha sex utan känsla?   
    Sen får du ursäkta "Lotta" men fattar tyvärr inte ett dugg.

    Ahh, nu såg jag, #226 är borttagen. Tja, skribenten skrev väl något som moderatorn inte gillade.
Svar på tråden Nätromans om man är gift?