Inlägg från: KimLinnefeldt |Visa alla inlägg
  • KimLinnefeldt

    Nätromans om man är gift?

    Tecum skrev 2021-01-31 19:31:08 följande:
    Jag har haft något liknande, minus sexchattandet. Där gick gränsen för mig.

    Är det otrohet? Om du tänker dig att din partner gör något liknande, tycker du att det vore okej? Där har du svaret på din fråga och det är ofta JA! Sen kan man förstås säga, var går gränsen mellan fantasier och den känslomässiga otrohet som är samtal med någon man aldrig kommer att träffa? Man mår bra och det välmåendet gynnar förhoppningsvis även ens fasta partner. Sen gäller det ju att faktiskt avstå från att träffas, det är nog en stor risk att det hela eskalerar och går över gränsen till slut.  

    Otrohet eller ej är en personlig definitionsfråga, och kanske inte så intressant. Under frågan döljer sig en annan: Skadar det äktenskapet/relationen att man har en sexrelation på nätet?

    I mitt fall tycker jag inte att det har skadat. Jag har ett lyckligt förhållande sedan många år, men naturligtvis finns det vissa saker som jag saknar. Hon vill inte fantisera, inte använda ord, helst inte prata om sex över huvud taget. I övrigt har vi det skönt med varann mellan lakanen.

    Jag får utlopp för mitt fantiserande i chatten. Har chattat i flera år med både kvinnor och män. Det gör mig vansinnigt upphetsad, och jag kan utforska mina gränser. Smisk? Binyfiken? Trekant MMK eller KKM? Analsex?

    Jag vill inte träffa de här personerna, inte rensa ogräs tillsammans, uppfostra barn tillsammans eller gå på bio tillsammans.

    Jag lär känna mig själv bättre i sexchatten och det tar jag med mig i sängen. Om jag vaknar före henne och sexchattar en stund så är jag glödhet när jag kryper ner och väcker henne.

    Jag berättar inte det här för henne. Om hon sexchattar så är det henne väl unt, men jag vill inte veta. 

  • KimLinnefeldt
    Elefantmannen2 skrev 2021-07-30 01:07:32 följande:

    Det är många som kontrollerar sina partners. Väldigt många. Svartsjuka och kontrollbehov är ett mycket stort problem. Just det faktum att man sätter för snäva gränser för ens partner är ju den största orsaken till skilsmässor och uppbrott. 


    Det är väldigt mycket som är villkorat med vänner, kollegor och online. Vad som anses ska stanna inom förhållandet och vad man får göra och säga med andra. Ser man ju inte minst på det här forumet, där folk ropar otrohet och svek till det allra mesta. 


    Man döljer saker för att man vet hur partnern reagerar även om man själv tycker att det är egoistiskt och inskränkt. För att det är ju så det är med att "diskutera igenom" allt inom ett förhållande att man omöjligtvis kan vara eniga om allt och alla "gränser", "regler". En måste oftast ge efter. För den som sätter snävast gränser. Man ska alltså ge avkall på sina egna känslor och åsikter för "förhållandet". Fast det är ju den andra parten man viker sig för. Fast denne menar ju att det är "tvåsamheten/familjen/what ever". 


    Alternativt att man döljer det för att man faktiskt behöver något privat. För det gör man. Och den som åberopar någon slags rapporteringsplikt och genomlysning på alla aspekter är totalt kontrollerande. 


    Alternativt att man faktiskt inte kan dryfta allt in i detalj och man faktiskt tror att saker är ok även för partnern. Även det ser vi hundratals exempel på i trådar på det här forumet. 


    " Allt man kan göra med sin partner närvarande är väl ändå helt ok annars inte och det är därför människor döljer det, för de vet att det inte är ok."


    Jämför det med porrtittande eller onani. 
    Det kan vara privat. Min stund. Inget jag vill göra med min partner.
    Många här verkar uppröras av partners som tittar på porr och onanerar. Tar det personligt. Känner sig otillräckliga. Ser det till och med som otrohet. 
    - Jag tycker fortfarande att det är naturligt och ett måste. Jag tycker att det är min partner som har fel om den försöker kontrollera min onani på olika vis.
    Det är på intet vis sammanlänkat med en kärleksstund med en partner för mig. Det är för mig. För att skingra tankar. För att bara lätta på trycket. Vad som helst. Men privat. 
    Att partnern gör den kopplingen ligger på denne, det får hen jobba på. 
    Det är inget som tillhör "förhållandet" och det kan en partner inte heller använda som vapen i sin önskan att jag ska sluta masturbera. Det är ohederlig argumentation, tycker jag. 
    (Det finns såklart gränser. Det kan ju gå till överdrift och faktiskt gå ut över samlivet, men i regel gör det ju inte det. Normalt tillför det något till relationen.) 


    Om man ska applicera det på just trådens exempel ämnar man aldrig träffa personen man har romans med. På det viset opersonligt. Man vet ju själv med sig att man inte vill lämna relationen, bara få lite bekräftelse och bolla saker med någon man vet aldrig kommer att kunna rubba ens cirklar.
    Vilket ofta är en av förutsättningarna till att man redan i ett tidigt stadie är väldigt öppen, det ligger en inte i fatet i framtiden eller riskerar att förstöra något IRL, som samma avslöjande kanske gör hos en vän eller kollega. Och just avlägsna och chatsugna råder det ju inte brist på. 


    Jag vet inte hur vanligt det är att det bara utvecklas därifrån och hur ofta man faktiskt har det i sikte att skaffa en romans. Jag har bara upplevt det förstnämnda. 


     


    I äktenskapet saknar jag vissa delar, som fantasi, rollspel, vissa gränsöverskridanden och experimenterande. Dessutom behöver jag en egen zon. ett eget sexliv. Har sexchattat i alla år, aldrig varit otrogen irl. 

    Chattstunderna ger spänning och upphetsning, anonymt kan jag ta ut svängarna och leka med sexualiteten, experimentera med bisexuella fantasier mm. Om min fru har något liknande för sig så kan jag bara gratulera henne, och hoppas att det utvecklar henne och gör att vår gemensamma sexliv utvecklas. 

    Chattandet har gjort mig modigare, mer lekfull. Det berikar vårt gemensamma sexliv, tycker jag. 
  • KimLinnefeldt
    Elefantmannen2 skrev 2021-07-30 13:50:48 följande:

    Nja, jag har levt i lite olika konstellationer av olika anledningar. 


    Men det är ovidkommande. Jag pratar inte från det perspektivet. Vad partners ska tåla från mig. Jag pratar om vad vilka "gränser" jag vill sätta på andra och varför. 
    Hur jag inte ser något någon gör för sitt välmående som ett hot mot mitt. Tvärtom. 


    Respekt är ett ord som ofta används i samma mening med "förhållande". Och i princip alltid då om att man vill tvinga en annan människa att göra som man vill för att man själv inte ska bli sårad. Ju mer självsvag, rädd att bli lämnad, känsla av otillräcklighet etc. desto mer respekt ska en partner visa. 
    För mig är det egentligen motsatsen. Allt som gagnar personlig utveckling, glädje, bildning etc. för en part är till glädje för förhållandet. Väldigt få restriktioner är det. 


    Vad är "gränserna för ett monogamt förhållande" för dig? Det läser jag i tid och otid. Fast hundratals trådar handlar ju just om olika gränser inom just den gränsen.  
    Och alltid är den försmåddas, den sviknes perspektiv. Förväntningar om att partnern ska vara lojal och visa respekt för mina behov betyder ju ofta motsatsen också, eller hur? Man visar ju inte lojalitet och respekt för dennes behov?


    Jag ställer mig frågan varför så många "förhållanden" är usla, varför så många spricker och varför Sverige har en så stor andel ensamhushåll. 
    Det verkar ju som att normer och gränsdragningar inte funkar så bra?


     


    Människor är olika, har olika gränser och olika moraluppfattningar. Men en del som skriver inlägg här verkar vara helt övertygade om att just deras gränser är de rätta. "Stackars era ovetande fruar", som en skrev. 

    Det vore mer intressant om "de moraliska" kunde utveckla lite mer varför de själva har den uppfattning de har, vad det är som driver dem att dra upp just de gränser de gör. 

    Det har hänt att jag viskat en fantasi i min frus öra, som kommer från en sexchatt jag deltagit i. Hon vet inte var den kommer ifrån, bara att det är min fantasi. Jag tänder, hon också.
  • KimLinnefeldt
    Anonym (Anonyym) skrev 2021-08-02 23:25:01 följande:

    Om man känner att man behöver dölja det för sin partner, så klassar jag det som otrohet.


    OK, du klassar det alltså så. Det är tydligen viktigt för dig att "klassa" ett beteende.

    Ett annat sätt att se det är att fundera över vilken skada det gör. Om den andra parten aldrig får veta att jag har ett hemligt chattliv så skadas hon inte. Skulle hon få reda på det så vet jag inte hur skadande det skulle vara. Troligen inte så mycket eftersom det inte är ett fullgånget övertramp.

    Inte heller blir jag så påverkad av nätromansen att jag investerar mindre eller sämre i vårt förhållande. Tvärtom så berikar det. Jag får inspiration till vårt sexliv, jag får testa mina gränser och lära mig mer om mig själv och mina behov, och idéer om hur jag kan göra det skönt för henne. Jag får inspiration för onani vilket avlastar min kvinna från krav och tjat om mer gemensam sex. 

    Om hon har ett eget fantasiliv vid sidan om så är det okej. Man kan inte vara allt för varandra. Om hon blir lycklig av lite digitalhångel så gratulerar jag henne. Jag vill att hon ska vara lycklig. Klassning överflödig.
  • KimLinnefeldt
    Anonym (Anonyym) skrev 2021-08-03 08:35:22 följande:
    Alla beteenden klassas på ett eller annat sätt. Även inom forskning.

    Sedan vet jag inte hur länge du har legat i sängen bredvid din fru. Kollat på henne, och försökt intala dig själv att detta är rätt. För detta är bland det sjukaste jag läst. För varje rad jag läser blir jag endast mer äcklad över er män, även kvinnor som tycker det är okej att bedra eran livspartner. Nej det är INTE okej, eller en fördel för din partner att du sitter bakom en chattskärm och beskriver hur du vill knulla dem. Nej det är absolut INTE okej att bli upphetsad över att känna hur spännande det är att bedra din partner. För att sedan ursäkta erat vidriga beteende med att det är ?inspirerande? för erat sexliv.

    Det är ett ord jag endast behöver tillväga och det är KOMMUNIKATION. Om du känner att du har tröttnat på ert sexliv, eller att det är något glöd som fattas. BERÄTTA DET. Samtala med din partner och tala om för henne hur du känner. Ni kan experimentera med varandra, köpa sexleksaker, testa olika ställningar eller komma överens om något tillsammans. Allt behöver inte handla om sex helt enkelt, låter mer som att du är sexberoende. Sedan att du ytterligare försöker få dig att känna dig bättre som människa, genom att dölja att du är otrogen mot henne. Förstår du inte hur skrattretande det är? Hur fel det är? Nej, för där sitter du/ni och tror att det är mindre skadande för partnern att inte få veta att du/ni är otrogna. Det är en självklarhet att hon inte blir berörd att inte få reda på att du är ett otroget svin. Däremot ligger det på dig att vara en trogen man. Det funkar dock inte, för här sitter du och berättar för mig vilka ?fördelar? det tillbringar. Stackars partner.

    Otrogen mot någon som älskar dig. Som tar hand om dig och finns där för dig. Hur kan ni seriöst sitta med skam i kroppen och skriva dessa saker, medan eran partner oskyldigt går omkring och är omedveten om allt som sker bakom deras rygg.
    Otrogen! Svin! Sexmissbrukare! 

    Du använder väldigt hårda ord här, attackerar andra och anser tydligen att du har patent på rätt moral, rätt åsikt. Nej, du hävdar att det inte ens är en åsikt utan att det är "faktum". 

    Tråkigt att du inte vill delta i diskussionen på ett balanserat, empatiskt och intelligent sätt. 

    Jag tycker fortfarande att man i en lång relation måste få ha ett eget, hemligt rum. Jag har ingen rättighet att ta del av alla min partners tankar och fantasier, och jag unnar henne att ha dem. Vi skadar inte varandra.

    Därmed får vi nog enas om att vi tycker olika. Tycker.
Svar på tråden Nätromans om man är gift?