• Tecum

    Nätromans om man är gift?

    Anonym (älskare i tanken) skrev 2021-01-31 18:29:28 följande:
    Vart går gränsen för otrohet anser ni?

    Skulle ni anse att en nätromans på avstånd med en person du aldrig ämnar träffa är att vara otrogen? Låt säga att den pågått ett längre tag och innehållit både åtrå, sexchattande och även djupa konversationer och vänskapliga förtroenden. Något som mest fungerat som en flykt eller krydda i en ganska trisst och stagnerat liv? Båda älskar sina partners och vill förbli i de relationerna.

    Någon som haft nåt liknande?
    Jag har haft något liknande, minus sexchattandet. Där gick gränsen för mig.

    Är det otrohet? Om du tänker dig att din partner gör något liknande, tycker du att det vore okej? Där har du svaret på din fråga och det är ofta JA! Sen kan man förstås säga, var går gränsen mellan fantasier och den känslomässiga otrohet som är samtal med någon man aldrig kommer att träffa? Man mår bra och det välmåendet gynnar förhoppningsvis även ens fasta partner. Sen gäller det ju att faktiskt avstå från att träffas, det är nog en stor risk att det hela eskalerar och går över gränsen till slut.  
  • Tecum
    Anonym (C) skrev 2021-02-01 00:44:38 följande:
    Nätromans är så jävla pinsamt att det finns inte på någon skala. Skulle min sambo berätta det skulle jag skratta så jag fick kramp i magen.

    Sexchatt, flirtande osv. Det är att ha en romans med sig själv eftersom allt bara bygger på fantasier.
    Man projicerar sina egna tankar, drömmar, önskningar och fantasier på några rader text. Det skulle kunna vara en intelligent bot man pratar med.

    Fantasier.

    Det mynnar ut i onani. För i princip är det samma sak, fantasier.

    Tycker ni verkligen att onani är otrohet?
    Intressant synpunkt och du har inte helt fel. Om man bara ser till sexchatten är det fantasi som får utlopp i onani. Men haken är att det är en annan person inblandad, det finns ett konkret objekt för fantasin ett objekt som dessutom är medveten om det. Ganska stor skillnad mot en film eller bilder i en tidning. Eller drömmar om grannen eller en kändis som inte vet om det.

    Sen har vi den känslomässiga otroheten, att dela sina innersta tankar med någon annan. I värsta fall diskuterar man relationen och problem i den där partnern är inblandad. Det gör iofs vissa kvinnor med varann så de ska inte beklaga sig. Och ibland är det tankar, känslor och intressen som partnern inte är intresserad av att tala om ändå. 

    Men om du avfärdar nätromans med att det är som att ha en romans med sig själv har du inte fattat galoppen. Det är tvärtom, att utbyta tankar med någon annan av motsatt kön vilket gör att känslor uppstår. Och just det är det som partnern har svårast att acceptera, om denne får veta.
Svar på tråden Nätromans om man är gift?