• Anonym (älska­re i tanken­)
  Sön 31 jan 2021 18:29
  926 visningar
  235 svar
  235
  926

  Nätromans om man är gift?

  Vart går gränsen för otrohet anser ni?

  Skulle ni anse att en nätromans på avstånd med en person du aldrig ämnar träffa är att vara otrogen? Låt säga att den pågått ett längre tag och innehållit både åtrå, sexchattande och även djupa konversationer och vänskapliga förtroenden. Något som mest fungerat som en flykt eller krydda i en ganska trisst och stagnerat liv? Båda älskar sina partners och vill förbli i de relationerna.

  Någon som haft nåt liknande?

Svar på tråden Nätromans om man är gift?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:35
  #11
  Anonym (jury) skrev 2021-01-31 19:28:08 följande:

  Natirligtvis är det otrohet att etablera ett förhållande med någon av motsatt kön som innehåller sexchatt, förtrolighet, djupa samtal etc. Att kalla det nätromans som livar upp en lite trist tillvaro, är ju bara en förskönande omskrivning.

  Man kan ju diskutera om det i själva verket är värre än ett ONS. Att det sker på avstånd så att man inte kan ses, innebär ju också att den känslomässiga effekten kan bli desto starkare. Fantasin får ju fritt spelrum, när den aldrig behöver konfronteras med någon verklighet.


  Jo jag håller med om att det är en form av otrohet. Samtidigt är den ju ofarlig på det viset att det är en fantasi som kanske inte ens vill förverkligas. Risken kan ju klart finnas att man vill gå vidare och ta reda på ifall man skulle få riktiga känslor för varann. Men oftast tror jag det skulle rinna ut pga av kraften i en sån affär som bygger på smusslande och känslomässig utlevnad.

  Ett ONS kan ju vara helt utan känslor även om det i de flesta avseenden anses mer allvarligt.
 • Anonym (Linn)
  Sön 31 jan 2021 19:38
  #12
  Anonym (älskare i tanken) skrev 2021-01-31 19:27:29 följande:

  Vad fick er att låta bli?


  Avståndet var alldeles för långt.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:43
  #13
  Anonym (Linn) skrev 2021-01-31 19:38:04 följande:
  Avståndet var alldeles för långt.
  Vilken tur;)
 • Sön 31 jan 2021 19:46
  #14

  Definitivt otrohet för mig.

 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:49
  #15
  Tecum skrev 2021-01-31 19:31:08 följande:
  Jag har haft något liknande, minus sexchattandet. Där gick gränsen för mig.

  Är det otrohet? Om du tänker dig att din partner gör något liknande, tycker du att det vore okej? Där har du svaret på din fråga och det är ofta JA! Sen kan man förstås säga, var går gränsen mellan fantasier och den känslomässiga otrohet som är samtal med någon man aldrig kommer att träffa? Man mår bra och det välmåendet gynnar förhoppningsvis även ens fasta partner. Sen gäller det ju att faktiskt avstå från att träffas, det är nog en stor risk att det hela eskalerar och går över gränsen till slut.  
  Jag skulle nog inte bli glad om min partner hade en liknande relation för trots allt så längtar jag ju till dessa stunder, fantiserar mycket om personen, känner nyfikenhet mm. Det är ju också en källa till energi och välmående som ju tidigare min partner kunde fylla, men inte gör längre på samma sätt, tyvärr även om kärleken är ovärderlig.

  Bra av dig att du klarade hålla dig ifrån sexchattande trots åtrå.Jag har aldrig varit så stark. Dras lätt med i drömmar och uppmärksamhet.

  Jag skulle inte vilja träffa min nätälskare...egentligen!
 • Sön 31 jan 2021 19:52
  #16

  Klart att det är otrohet, en nätromans kan vara både djup och erotisk. Det är också nästen den bästa typen av förhållande faktiskt, mysigt, kul o sexigt men utan allt det jobbiga som i ett vanligt förhållande.

 • Anonym (jury)
  Sön 31 jan 2021 19:55
  #17
  +1
  Anonym (älskare i tanken) skrev 2021-01-31 19:35:11 följande:
   Samtidigt är den ju ofarlig på det viset att det är en fantasi som kanske inte ens vill förverkligas. 
  En fantasi är något som inte finns i verkligheten, en nätromans är ett verkligt förhållande till en verklig människa. Om man går vidare till att också fysiskt mötas i verkligheten är inte alltavgörande.

  En nätromans blir farlig när den blir en verklighetsflykt och man bygger upp en bubbla av intimitet, förtrolighet och andra stora känslor som borde man borde förbehålla sin partner. Också kallat otrohet, som varken är bättre eller sämre än andra former för otrohet.
 • Anonym (En till)
  Sön 31 jan 2021 20:08
  #18
  Anonym (älskare i tanken) skrev 2021-01-31 19:15:38 följande:

  Instämmer att sexchattande är väldigt upphetsande. Det finns en frihet i att inte kunna träffas och att ha ett avstånd, som frigör fantasier och kanske gör att man lättare kan ger sig hän. Har också känt det som att man haft sex på riktigt och mer intimt på många sätt. Tror du det är vanligt?

  Hur skulle du känt om din partner haft en sån romans bakom din rygg? Okej eller inte?


  Jag skulle nog bli oroligt ledsen om min partner skulle ha samma sort kontakt. Kanske inte för själva sexchattandet utan mer för allt det andra man faktiskt delar. Den där intima känslan.

  Jag tror man kanske utvecklar andra sinnen än vid fysisk kontakt. Tror att det är vanligt i liknande kontakter.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 20:22
  #19
  Anonym (jury) skrev 2021-01-31 19:55:37 följande:
  En fantasi är något som inte finns i verkligheten, en nätromans är ett verkligt förhållande till en verklig människa. Om man går vidare till att också fysiskt mötas i verkligheten är inte alltavgörande.

  En nätromans blir farlig när den blir en verklighetsflykt och man bygger upp en bubbla av intimitet, förtrolighet och andra stora känslor som borde man borde förbehålla sin partner. Också kallat otrohet, som varken är bättre eller sämre än andra former för otrohet.
  Du har rätt i att det ju faktiskt är en riktig människa som är mottagare. Dessa känslor blir otrohet eftersom de borde vara partnern som får dem som du säger, det skapas ju på flera sätt en intim sfär och flykt även bort från den nuvarande relationen. Man får sina kickar från annat håll, vilket ju är en otrohet eftersom man skapar en gemensam dröm med sin nätromans och att den bygger på ett kanske i många fall! Det kan vara en farlig väg och bort från partnern.
 • Anonym (jury)
  Sön 31 jan 2021 21:05
  #20

  Eftersom ditt exempel i TS omfattar både åtra och sexchattande är det ju inte så mycket att diskutera, det är otrohet. En intressantare fråga vore kanske om det inte gjorde det, om det bara var dom djupa samtalen och förtroligheten det handlade om, var skulle gränsen i så fall gå? Speciellt som det är mycket lätt att ha djupa samtal med förtrolighet med en anonym vän på nätet, men betydligt svårare att ha dem med sin partner.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...