• Anonym (älskare i tanken)

    Nätromans om man är gift?

    Vart går gränsen för otrohet anser ni?

    Skulle ni anse att en nätromans på avstånd med en person du aldrig ämnar träffa är att vara otrogen? Låt säga att den pågått ett längre tag och innehållit både åtrå, sexchattande och även djupa konversationer och vänskapliga förtroenden. Något som mest fungerat som en flykt eller krydda i en ganska trisst och stagnerat liv? Båda älskar sina partners och vill förbli i de relationerna.

    Någon som haft nåt liknande?

  • Svar på tråden Nätromans om man är gift?
  • Elefantmannen2
    Anonym (Anonyym) skrev 2021-08-08 17:04:19 följande:
    Men herregud människa, du ser väll vad jag skriver? Du fortsätter alltså att nämna att jag inte menar att man lider av ett sexmissbruk/beroende om man kollar på porr. Det var inte det jag menade dock, jag syftade på att beteendemönstret utav att behöva uppfylla det sexuella behovet KONTINUERLIGT, det vill säga fortsättningsvis/upprepande. Det ÄR ett beroende. Jag skrev aldrig att man helt plötsligt får en beteendestörning utav att kolla på lite internetporr. Jag skrev att om man känner behovet av att du MÅSTE använda dig av något annat för att ständigt täcka ditt sexuella behov, DET resulterar till ett tvångsmässigt beteendemönster. Om du inte ser problematiken i detta, då är du helt enkelt ignorant. Jag påstod aldrig att alla som har en partner och kollar på porr är sexberoende. Vilket jag nämnde redan vid första raden?? Utan jag menade ännu en gång (herregud), att om man finner att sin partner inte kan släcka behovet man har, likt en alkoholist som kräver att dricka alkohol för att må bra. Så är det ett beroende. Oavsett hur mycket du försöker vrida och vända på situationen. Det stämmer det du säger med att en en nykter alkoholist, har ett beroende men inte agerar på det. Däremot är det fortfarande ett beroende. Men detta är inte vad som hör till denna diskussion, eftersom just nu diskuterar vi faktiskt någon som agerar på sitt tvångsmässiga beteende, det vill säga sexberoendet.

    Jag vill gärna se vartifrån jag har ordagrant skrivit saker som FL?s tydligen största troll x) jag skriver under två nick, detta nick och under påskliljaa23. Tror du på riktigt att jag skriver bakom skribenterna FYI och Lotta? HAHAHA. Så du antar bara för att det finns människor som tycker jag kommer med intressanta åsikter, är automatiskt något jag står bakom? Eftersom det är omöjligt att det finns människor likt mina egna värderingar? Du är fan inte klok.

     Jag påstod aldrig att alla som har en partner och kollar på porr är sexberoende.


    - "Om du är så pass desperat att du vänder dig till nätet för att uppfylla dina sexbehov, för att din partner inte räcker till. Det är ett sexberoende."


    Som svar på mitt inlägg: "


    Om man är understimulerad och vänder sig till nätet är man sexberoende? Du tar väldigt grova ord och generaliseringar i munnen. Du verkar definitivt inte veta vad det innebär med ett sexberoende"

    "Det är att om man befinner sig i en par-relation, och tycker att det sexuella behovet INTE räcker till och därmed vänder sig till nätet. Ja, då kan det klassas som ett sexberoende."


    Är alltså det du skrivit flera gånger och Lotta baserat sitt resonemang på. Även efter att du ändrat innebörden att det helt plötsligt KAN klassas som, till väsentlig skillnad att det ÄR det. Och nytt är även användandet av "kontinuerligt" och upprepande. Vilket inte heller betyder att man har ett beroende. Tvärtom är det basala sexbehovet något som följer människan genom livet och upprepas från att lusten väcks till graven ofta. Att titta på porr ofta och över tid resulterar INTE per definition i ett tvångsmässigt beteende, beroende. 


    "Men detta är inte vad som hör till denna diskussion, eftersom just nu diskuterar vi faktiskt någon som agerar på sitt tvångsmässiga beteende, det vill säga sexberoendet."


    Sen när? Jag har gjort det. Inte du eller Lotta. Det är ju exakt det jag vänt mig mot från första början. Du skriver ju mot dig själv i ditt eget inlägg om du tittar ovan. 


    En av nackdelarna med personer som anser sig behöva använda två(eller fler) nick i samma tråd gör det rörigare att citera och hänvisa. Men ovan skrev du under nicket jag nu svarar. Och försvarade under(minst) ett annat nick. 


    Det är fortfarande inte definitionen av sexberoende. Och i ditt exempel avhängigt partners behov, eller hur? Det är ju i princip alltid en i förhållandet som har lägre sexdrift, den ena räcker inte till. Om min partner är asexuell har det ju inget med mitt behov att göra. Beroende är en beteendestörning och den har lika lite med partnern att göra som andra beteendestörningar. Du har inte ADHD i relation till din partner. Och igen då liknelsen; Du får inte ADHD av att inte sitta still, däremot kan du ha svårt att sitta still om du har ADHD. 


    SAMT som jag tidigare skrev är det två skilda saker att ha partnersex och ensamsex. Sexualdrift, behov av närhet och annat sitter inte alltid ihop. Normen är att partners onanerar i ett förhållande, inte motsatsen. 


    "här har du mig utan nick ditt otrogna svin." som första inlägg sätter liksom tonen, argumentationsmässigt och tonläge. 

  • Anonym (Lotta)
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-07 20:12:45 följande:

    Om du felaktigt påstår att jag felciterade och upprepade gånger egenmäktigt misstolkar vad jag skrev gör du ju dig själv till antagonist. 
    Likväl som när du talar om för mig vad jag egentligen tänker och menar. 
    Precis som att tilltala mig nedlåtande "vännen" är de endast prov på riktigt usla och fundamentala härskartekniker. 


    I princip varenda människa surfar efter porr, sex etc. på nätet. Det även om man har ett fullt tillfredsställande partnersex. Det är två helt olika saker som inte hänger ihop vanligtvis.
    På det är det extremt få par som är helt samspelta sexuellt om man nu skulle se det som en anledning att vända sig till internet. 
    Inget av dessa scenarion påvisar ett beroende. Och är definitivt inte likställt med ett. 

    Att fortsätta hävda det ger vid handen att personen är i total avsaknad av kunskap om beroende och hur det definieras, logik och empati och på riktigt inte inser vad för diagnoser man kastar sig med. Det andra alternativet, som är det mest troliga i och med att väldigt få människor passar in på det första, är att man trollar och kastar ur sig saker för att reta upp andra i sina tirader. 

    I det här fallet är det ett välkänt troll som bara utökat sitt vanliga utspel en aning. 


    "I det här fallet är det ett välkänt troll som bara utökat sitt vanliga utspel en aning".

    Nej, jag är inget nättroll! Skrikandes ... Har aldrig varit! ... Min position är nybörjarens här på forumet. Anledningen till att jag sökte mig till Familjeliv.se och Sex & Samlevnad har att göra med att en manlig kompis rekommenderade mig detta. En nätromans (leddes vidare IRL till en fullskalig otrohetsaffär) har varit aktuell i mitt partnerskap, varför jag sökte mig till den här tråden. Om du kollar back i historiken finner du att jag inledningsvis primärt konverserade med skribenten (Skilsmässa) där vi växlar erfarenheter i vårt tema. Vårt utbyte är adekvat i linje med TS:s (Älskare i tanken) frågeställning: "Nätromans om man är gift". 

    Alltså borde du kunna fatta att jag inget nättroll är. Kolla längre tillbaka i tråden är du vänlig!! Be därmed gärna om ursäkt, men en sådan verkar inte existera i din värld. I veckan som kommer gör jag nog en uppdatering.

    Om Anonyym, FYI och jag själv vore samma person som postar till dig är en lika absurd tanke som om TS (Älskare i tanken) och Du Elefantmannen2 vore samma nic. Emellertid finner jag den tanken mer trovärdig om du frågar mig!

    Varför denna enorma misstänksamhet hos dig?? Så snart en skribent är av annan åsikt än du, "anklagar" du personen att vara ett nättroll. Istället för att hänge dig till fullo i diskussionen. VAD beror din överdrivna läggning på? En tillitsbrist?! Är det möjligen bristen på tillit och en rädsla för genuin närhet som driver dig. Något du möjligen desperat försöker "fyller på" i ditt sökande i en anonym sextillfredsställelse på nätet med ständigt nya aktörer? Tycker du att du lyckas. I din föresats till närhet/ökat förtroende genom ditt sökande på nätet? Eller blir det "bara" en fysisk utlösning/urladdning som inga spår lämnar efter sig mer än ejakulationen: vare sig i ditt andliga rum, i din själ eller inom dig rent psykologiskt. Ger ditt beteende alls någon lindring i dina eventuella ensamhetskänslor överhuvudtaget. Eller späds de rentav på! med en ökad tillitsbrist som följd? Jag tror mig nämligen veta att individer som tillfredsställer sig på nätet - kristet troende eller ej, missbrukare av sex eller ej - erfar ett enormt självförakt för sin person. Vilket i sin tur avspeglar sig i deras bemötande mot sin omgivning... man får verkligen se upp om man hamnar i deras väg.

       
  • Elefantmannen2
    Anonym (Lotta) skrev 2021-08-08 22:32:05 följande:
    "I det här fallet är det ett välkänt troll som bara utökat sitt vanliga utspel en aning".

    Nej, jag är inget nättroll! Skrikandes ... Har aldrig varit! ... Min position är nybörjarens här på forumet. Anledningen till att jag sökte mig till Familjeliv.se och Sex & Samlevnad har att göra med att en manlig kompis rekommenderade mig detta. En nätromans (leddes vidare IRL till en fullskalig otrohetsaffär) har varit aktuell i mitt partnerskap, varför jag sökte mig till den här tråden. Om du kollar back i historiken finner du att jag inledningsvis primärt konverserade med skribenten (Skilsmässa) där vi växlar erfarenheter i vårt tema. Vårt utbyte är adekvat i linje med TS:s (Älskare i tanken) frågeställning: "Nätromans om man är gift". 

    Alltså borde du kunna fatta att jag inget nättroll är. Kolla längre tillbaka i tråden är du vänlig!! Be därmed gärna om ursäkt, men en sådan verkar inte existera i din värld. I veckan som kommer gör jag nog en uppdatering.

    Om Anonyym, FYI och jag själv vore samma person som postar till dig är en lika absurd tanke som om TS (Älskare i tanken) och Du Elefantmannen2 vore samma nic. Emellertid finner jag den tanken mer trovärdig om du frågar mig!

    Varför denna enorma misstänksamhet hos dig?? Så snart en skribent är av annan åsikt än du, "anklagar" du personen att vara ett nättroll. Istället för att hänge dig till fullo i diskussionen. VAD beror din överdrivna läggning på? En tillitsbrist?! Är det möjligen bristen på tillit och en rädsla för genuin närhet som driver dig. Något du möjligen desperat försöker "fyller på" i ditt sökande i en anonym sextillfredsställelse på nätet med ständigt nya aktörer? Tycker du att du lyckas. I din föresats till närhet/ökat förtroende genom ditt sökande på nätet? Eller blir det "bara" en fysisk utlösning/urladdning som inga spår lämnar efter sig mer än ejakulationen: vare sig i ditt andliga rum, i din själ eller inom dig rent psykologiskt. Ger ditt beteende alls någon lindring i dina eventuella ensamhetskänslor överhuvudtaget. Eller späds de rentav på! med en ökad tillitsbrist som följd? Jag tror mig nämligen veta att individer som tillfredsställer sig på nätet - kristet troende eller ej, missbrukare av sex eller ej - erfar ett enormt självförakt för sin person. Vilket i sin tur avspeglar sig i deras bemötande mot sin omgivning... man får verkligen se upp om man hamnar i deras väg.

       

    Jag hänvisade inte till dig som troll utan den vars utspel du försvarade. Läs igen så inser du.


    JAG har aldrig påstått att du hör ihop med något troll, det gjorde ett av trollen. 


    Vad du gör här och hur du kom hit har ju såklart ingen som helst relevans för om du trollar eller ej. En manlig kompis rekommenderade mig hit också. Ergo trollar jag aldrig?


    Vad menar du med överdrivna läggning? Du tillskriver mig egenskaper du inte har den blekaste aning om och tycker att jag ska fundera över dem? 
    Jag tycker du ska fundera på att sluta misshandla din partner istället. 


    Att hänvisa till att man är nybörjare är ingen som helst ursäkt för att ständigt använda sig av argumentationsfel. Det är samma regler som gäller vid all argumentation, på nätet eller IRL. 


    Sluta projicera trams på andra. Det om något "tyder på enormt självförakt". Och det leder garanterat till förakt externt. 

  • Anonym (Lotta)
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-08 12:44:35 följande:

    Nej, det finns en fastställd definition av beroende och missbruk. Oavsett vad inceltroll vill påstå, det är min poäng. Liknelsen är lika idiotisk som att påstå att alla som dricker ett glas vin till maten på krogen är alkoholister. Till och med värre då folk av alla religioner och åldrar brukar internet i sexsyfte. En väldigt, väldigt liten andel av dem missbrukar detsamma. 


    sv.wikipedia.org/wiki/Missbruk


    www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/beroende/


    Gör skillnad på kliniska definitioner/fakta och åsikter. 


    Lär dig hur man använder och tolkar citationstecken, tack. 
    sv.wikipedia.org/wiki/Citattecken


    men hallå Elefantmannen, jag talade mycket tydligt om att min tolkning av din åsikt "var en fri tolkning": "Fri tolkning av ditt Elefantmannen2's inlägg. Ber om ursäkt om jag ånyo tolkar dig fel". Såklart kunde jag undvikit citattecknen även timmen var sen men jag garderade mig verkligen när du är odrägligt nitiskt.
    I min universitetsutbildning ingick väl redan första terminen hur och var sätta citattecken om inte redan i gymnasiet. :) thihi. Onekligen känns det barnsligt av dig att framföra formalia kritik när jag tydligt klargjorde inför alla att "min tolkning var fri". Det jag skriver är knappast en synaps till min avhandling... Så tagga ner lite är du vänlig... 

    Nej, jag har alltjämt inte kommit över en rapport som hävdar att alla människor på vår jord porrsurfar! Kom igen nu, och posta den.

    Vet du vad som kom till mig precis apropå ingenting? Vad tänker Svenska kyrkan om sina ulvar i fårakläder? Men nu är jag säkert ute och cyklar.   

     
  • Anonym (Lotta)
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-09 00:23:26 följande:

    Jag hänvisade inte till dig som troll utan den vars utspel du försvarade. Läs igen så inser du.


    JAG har aldrig påstått att du hör ihop med något troll, det gjorde ett av trollen. 


    Vad du gör här och hur du kom hit har ju såklart ingen som helst relevans för om du trollar eller ej. En manlig kompis rekommenderade mig hit också. Ergo trollar jag aldrig?


    Vad menar du med överdrivna läggning? Du tillskriver mig egenskaper du inte har den blekaste aning om och tycker att jag ska fundera över dem? 
    Jag tycker du ska fundera på att sluta misshandla din partner istället. 


    Att hänvisa till att man är nybörjare är ingen som helst ursäkt för att ständigt använda sig av argumentationsfel. Det är samma regler som gäller vid all argumentation, på nätet eller IRL. 


    Sluta projicera trams på andra. Det om något "tyder på enormt självförakt". Och det leder garanterat till förakt externt. 


    Nej, här finner jag ytterligare anledningar för dig att lugna dig lite...

    Vad jag menar med "överdriven läggning" är den bild jag allmänt ges av dina inlägg på FL (i andra trådar). Resultatet av totalen i min sökning ikväll tyder på ett argumenterande i minsta detalj med in princip alla skribenter som om allt stod på spel för dig. Endast du vet vad beteendet handlar om. Självklart vill alla föra fram sin talan, påpeka när någon är på sidospår, motsäger sig själv, tes, antites osv. Men varför driva saker till sin spets i ett allmän forum? Har någon av oss lagt fram en avhandling som du finner nöje i att opponera på? Är inte det här ett allmänt diskussionsforum i vilket man bollar sina opinions och i bästa fall ges ett berikande utbyte så säg.

    Instämmer väl så långt i FYI's post #192 utan att känna dig alltför väl: "Du är allt en otrevlig jävel som bara är tvungen att banka in dina åsikter i andras huvud. Precis vad du anklagar andra för". Ja, så blir nog mitt intryck, att du på nåt sätt pådyvlar andra just ditt tankesätt, när det i praktiken finns otaliga sätt att förhålla sig till företeelser.    

    "Jag tycker du ska fundera på att sluta misshandla din partner istället" ??!

    Ja, jag fattar din logik i din vilja till ett smart motdrag. Jag kommer dig för nära. När jag lägger ned energi på att försöka förstå just dina incitament till porrsurf. (En partner finns att finna njutning tillsammans med). Du slår därmed bakut. Vilket på ett sätt är förståeligt för mig. "Att gå till angrepp är bästa försvar". Här får jag väl helt enkelt be dig precisera vad du menar. Upplever du att jag på nåt sätt "misshandlar dig" i mina värderingar beträffande nätromans, porrsurf och sexmissbruk. Din reaktion en projicering på din upplevelse till min partner? Det är väl närmast du som borde öppna dig och bli clean med din partner om din favoritsysselsättning när hon inte är hemma. Jag ges intryck av att du inte är så öppen, när du nämner dina internet kontakter står för det mer personliga och skämmiga i vardagen.
  • Anonym (sådär)
    Elefantmannen2 skrev 2021-08-09 00:23:26 följande:

    Jag hänvisade inte till dig som troll utan den vars utspel du försvarade. Läs igen så inser du.


    JAG har aldrig påstått att du hör ihop med något troll, det gjorde ett av trollen. 


    Vad du gör här och hur du kom hit har ju såklart ingen som helst relevans för om du trollar eller ej. En manlig kompis rekommenderade mig hit också. Ergo trollar jag aldrig?


    Vad menar du med överdrivna läggning? Du tillskriver mig egenskaper du inte har den blekaste aning om och tycker att jag ska fundera över dem? 
    Jag tycker du ska fundera på att sluta misshandla din partner istället. 


    Att hänvisa till att man är nybörjare är ingen som helst ursäkt för att ständigt använda sig av argumentationsfel. Det är samma regler som gäller vid all argumentation, på nätet eller IRL. 


    Sluta projicera trams på andra. Det om något "tyder på enormt självförakt". Och det leder garanterat till förakt externt. 


    Yada yada yada... vi vet redan att du är störd med skeva värderingar
  • Anonym (E.)

    Jag har haft det, fast utan sexchattande, och det tror jag är en distinkt skillnad, faktiskt. 

    Han var gift, inte jag. Vi brukade PM:a till varandra på Facebook på nätterna. Detta blev ett myket viktigt inslag i mitt liv, det var en "krydda" i ett ganska tråkigt och inrutat liv, precis som du säger. 

    Sedan upphörde det plötsligt bara, utan förklaring. Han svarade inte mer, och han hade uppenbarligen satt mig på begränsadlistan, för jag får bara sällan inlägg från honom i min Facebook-feed nu, och då är det alltid med offentlig-symbolen. Tråkiga inlägg om politik, miljö, klimat och elbilar, som han vet inte intresserar mig. Jag är jätteledsen för detta, och särskilt att jag inte fick någon förklaring. Kanske kom hans fru på honom och ställde detta krav, att kontakten skulle upphöra ögonblickligen?

  • Anonym (FYI)
    Anonym (E.) skrev 2021-08-09 06:29:28 följande:

    Jag har haft det, fast utan sexchattande, och det tror jag är en distinkt skillnad, faktiskt. 

    Han var gift, inte jag. Vi brukade PM:a till varandra på Facebook på nätterna. Detta blev ett myket viktigt inslag i mitt liv, det var en "krydda" i ett ganska tråkigt och inrutat liv, precis som du säger. 

    Sedan upphörde det plötsligt bara, utan förklaring. Han svarade inte mer, och han hade uppenbarligen satt mig på begränsadlistan, för jag får bara sällan inlägg från honom i min Facebook-feed nu, och då är det alltid med offentlig-symbolen. Tråkiga inlägg om politik, miljö, klimat och elbilar, som han vet inte intresserar mig. Jag är jätteledsen för detta, och särskilt att jag inte fick någon förklaring. Kanske kom hans fru på honom och ställde detta krav, att kontakten skulle upphöra ögonblickligen?


    Men klassar du detta som "nätromans" som det frågas efter i trådstarten? Eller det kanske var det för dig?
    Det låter mera som gamla tiders brevvän. 
  • Anonym (E.)
    Anonym (FYI) skrev 2021-08-09 10:18:52 följande:
    Men klassar du detta som "nätromans" som det frågas efter i trådstarten? Eller det kanske var det för dig?
    Det låter mera som gamla tiders brevvän. 
    Ja, vi pratade aldrig om kärlek eller sex, men om allt annat mellan himmel och jord. Han var inte intresserad av mig som kvinna, men jag blev förstås avståndsförälskad i honom... Alltså, vi var Facebookvänner, men i och med att vi hade så mycket kontakt - nästan varje natt - så började det kännas som en romans för mig, fast vi inte pratade om kärlek eller sex. 

    Det kan också vara så att det inte var hans fru som stoppade det, utan han själv, för att han plötsligt förstått hur jag kände. Jag blev nog för översvallande och "på". Ångrar det i dag, skulle ha legat lägre så hade jag kanske haft honom kvar, som en fin och intelligent vän med mycket humor...
  • Anonym (FYI)
    Anonym (E.) skrev 2021-08-09 10:27:35 följande:
    Ja, vi pratade aldrig om kärlek eller sex, men om allt annat mellan himmel och jord. Han var inte intresserad av mig som kvinna, men jag blev förstås avståndsförälskad i honom... Alltså, vi var Facebookvänner, men i och med att vi hade så mycket kontakt - nästan varje natt - så började det kännas som en romans för mig, fast vi inte pratade om kärlek eller sex. 

    Det kan också vara så att det inte var hans fru som stoppade det, utan han själv, för att han plötsligt förstått hur jag kände. Jag blev nog för översvallande och "på". Ångrar det i dag, skulle ha legat lägre så hade jag kanske haft honom kvar, som en fin och intelligent vän med mycket humor...
    Ok, förstår.
Svar på tråden Nätromans om man är gift?