• scanmia

    Kraschar med mina bonusbarn

    Emm, tonåringar är ett kapitel för sig. Men ett tips är att länka sysslor till saker de är motiverade att göra/få. Största släggan brukar vara lösenordet till wifi, men alla tar med sig sin disk ner och stoppar in i diskmaskinen innan middag, tex. Alla hjälper till med middagsdisken innan det blir efterrätt. Eller du skjutsar dem till kompisen efter att tvätten är på sin plats.

    Vad gäller att de jämför sig med 7-åringen så säger du bara självklart kan du få bli behandlad som en 7-åring, men då gäller det ju även privilegier som skärmtid, månadspeng, läggtider ... Något som jag har sett funkar med mina tonåringar när de tycker att det är orättvist är att berätta roliga och trevliga historier från när de var små. Hur de var söta, charmiga och bortskämda och omhuldade som 7-åringar. 

    En sak som är viktig att komma ihåg med tonåringar är att de befinner sig i en bergochdalbana av hormoner. Du behöver inte dras med och du behöver inte ta åt dig för det är inte personligt. Tydliga personliga gränser (stå upp för 7-åringen också - det ska han inte behöva ta på sig själv) och att försöka att inte eskalera saker. 

Svar på tråden Kraschar med mina bonusbarn