Inlägg från: Tissel91 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tvillingar 2021

    Hej på er,

    Jag väntar tvåäggstvillingar (en kille och en tjej) med bf 21:a april så är i vecka 29+1 nu. Jag fick beskedet om att de var två vid ett tidigt ultraljud och hamnade verkligen i chock. Nu känns det bara jättekul och längtar så efter dem. Det är våra första barn. :)

  • Anonym (Kaffedraken)
    HannaKarolina skrev 2021-02-05 20:50:46 följande:

    Grattis! Oj då är det inte så långt kvar :D hur har du mått/mår du nu? Kan du fortfarande jobba tex? Jag har svårt att verkligen ta in att det är två stycken... kanske blir mer verkligt när de börjar röra på sig?


    Tack och grattis till er!! Förstår det, det var samma för mig och andra jag skrivit med. Jag har mått bra genom graviditeten, det var också det jag blev så förvånad. Hade inget illamående eller så. Däremot åkte jag på foglossning i v. 19-20 så blev sjukskriven på 50% från mitt kontorsjobb i vecka 22. Tror jag kommer bli sjukskriven heltid i slutet av februari.

    Ja, det blir verkligen mer verkligt när man känner rörelserna och så. Jag upplever även att ultraljuden gjort det mer verkligt, att få se och lyssna på dem.

    Hur mår du? Och hur mår ni andra? :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    HannaKarolina skrev 2021-02-13 15:16:35 följande:

    Hur går det med foglossningen? Blir du helt sjukskriven?

    Jag har mått rätt uselt i fem-sex veckor nu, illamående framförallt. Fick en annan medicin nu som jag ska prova och se om det blir bättre, håller tummarna!

    Längtar efter UL som är den 25, och att känna de första sparkarna!!

    Har du haft fler besök med barnmorskan än vid en vanlig graviditet, och fler ultraljud? Min BF sa att jag kommer ha fler besök och ultraljud pga av att tvillinggraviditet är räknat som högre risk generellt ( men bor inte i Sverige så det kan ju lilja sig åt tänker jag)


    Funkade den nya medicinen? Stackare alltså, illamående och sånt tar så mycket på energin (utöver att redan vara gravidtrött). Är det idag du ska på UL? Lycka till! :)

    Igår blev jag sjukskriven på heltid, vilken känns jätteskönt då jag inte kunnat utföra mitt jobb ordentligt. Just nu går det helt okej, pga mycket vila, men börjar känna mig rastlös.

    Ja, det här jag. Träffar BM oftare och går på tillväxtultraljud oftare som jag förstått det så hår man ännu mer ofta om det är enäggstvillingar. Så det är lite olika. Jag ska på mitt nästa tillväxtultraljud imorgon.
  • Anonym (Kaffedraken)
    HannaKarolina skrev 2021-03-14 12:14:35 följande:

    Hur går det för dig? Inte långt kvar nu (!) vet du om det blir ?vanlig? förlossning eller kejsarsnitt? Skönt att du blev sjukskriven, inte kul att gå runt och ha ont.

    Nej medicinen funkade inte, så nu är jag sjukskriven för det har inte gått att jobba alls, men de senaste dagarna har jag känt mig lite bättre mitt på dagen så hoppas att det går åt rätt håll... ja jag har fått reda på att jag kommer gå på ultraljud varannan vecka från vecka 16 och framåt.


    Usch då, stackare!! Håller tummarna för att det blir bättre snart! Vad bra, tycker det är mysigt att få gå på fler ultraljud det har hjälpt mig att hantera chocken i början och så.

    Nej, det är det inte, känns både overkligt och skönt samtidigt. Även nervöst och pirrigt. Det blir kejsarsnitt i mitt fall, tvilling 1 ligger i säte. Så 8:e april är det dags (om de inte bestämmer sig för att komma tidigare), vilket känns så skönt. Att ha ett datum jag kan räkna ner till.
Svar på tråden Tvillingar 2021