Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    När kollegor frågar om man ska ha barn

    Jag hade svarat "- Eeeeeeeeeeeh... Hur så..?"

  • Anonym (J)
    Flingan980 skrev 2021-02-06 08:57:22 följande:

    Vilka bra svar! 

    Jag är en sådan person som blir lite paff i stressade/oönskade situationer, så jag kommer nog framöver använda mig av: "eeeeeh.. hur så?" i alla möjliga sammanhang.  Då har man chans att få lite betänketid. 

    Och sedan kan man säga som någon annan föreslog: "ja, för vi vill bo i radhus" om personen fortsätter.

    Och ger hon inte med sig så kommer jag fråga: Och varför vill du veta det? 

    Allt med en trevlig ton såklart.  

    Vågar inte säga rakt ut att frågan är gränslös.. fastän jag anser att den är det 100%. 

    Hur som helst, nu har hag ett lager med möjliga svar, tack alla. 


    Ja, jag blir också paff och dessutom superstressad av såna frågor, därför jag börjat med "- Eeeeeeeeeeeh..." för att jag ska köpa mig tid, plus att folk då inser att detta visst framkallade lite attityd hos mig... Fast på insidan är jag ju inte lika cool.

    En vän till mig brukade svara "- Tänk på att det finns de som inte kan få barn", det är ett bra svar om personen fortsätter.

    Själv är jag barnfri och om jag säger det rakt ut blir det ofta massa respektlösa kommentarer. Jag blir inte ledsen men uppgiven. Folk är så förbannat fördomsfulla och får en felaktig bild av mig som människa.
  • Anonym (J)
    Anonym (Svar på tal) skrev 2021-02-06 09:54:29 följande:

    Skickar en mental kram! Att vara barnfri är ditt/ert val, det behöver man inte ens ha en åsikt om, och än mindre en dömande sådan.


    Tack, det värme faktiskt rejält.

    Det är inte bara fördomar utan även det att folk inte heller tar en på allvar. Alla de där kommentarerna som t.ex. "- Jooodå, vänta du bara!"

    Jag är 35+, känns inte alls bra att bli behandlad som ett barn. Jag vet vad jag vill, jag vet vad jag gör. Jag har väldigt goda och vettiga skäl till att vara barnfri.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ida) skrev 2021-02-06 15:30:48 följande:

    Ja vad många otrevliga människor det verkar vara i den här tråden. Om en kollega frågar om man ska skaffa barn är det bara att svara "vi får se!" Så är saken ur världen. Varför vara otrevlig och skapa drama i onödan?


    Så man ska låta oförskämda människor komma undan med det? Nej tack.
  • Anonym (J)
    Anonym (Aspig) skrev 2021-02-07 08:40:38 följande:

    Vi är tre kollegor på jobbet där två har småbarn, den tredje har inga men jag tror att han vill ha.

    Ibland blir det ju så att vi med barn pratar om våra, oftast gnäll om hur jobbigt det är. Efter en klagohistoria säger jag ibland saker som, låter det inte lockande? eller, blir du inte sugen nu? Jag gör det ju för att han ska känna sig med i samtalet och inte ignorerad. Är det helt fel tänkt av mig? Vi pratar inte särskilt ofta om barnen men vill inte helt avstå, det vore ju underligt det också.

    Ursäkta för trådkapning men med alla klagomål på dumma frågor så tänkte jag att det var tillfälle att fråga. Har funderat på vad som är rätt och jag är inte så naturligt smidig socialt tyvärr.


    Han kanske är jättesugen men steril efter en cancerbehandling..? Det är sånt man aldrig kan veta. Men självklart ska ni prata om era barn ibland.

    Stort plus för att du vill involvera honom, många som har barn kör på i timmar och skiter i andra.
Svar på tråden När kollegor frågar om man ska ha barn