• Kentaur

    Underhåll från FK trots att pappa har pengar

    LillaLuna123 skrev 2021-02-06 19:19:22 följande:
    Det är inget problem för mig. Frågan var hur det fungerar. Eftersom jag anser att mitt barn ska få de pengar de "har rätt till".

    Jag skulle gärna lägga lite av pengarna i fonder eller aktier till barnet istället för att låt "systemet" betala ut minsta möjliga underhåll.
    Att strax över 1000 kr månaden skulle räcka till försäljning för en tonåring..nä varken det eller barnbidrag täcker ens hälften av kostnaderna.
    Du glömmer att även du ska försörja barnet.
    Av FK får du pappans del. Du ska bidra med lika mycket. Utöver det får ni barnbidrag och eventuellt bostadsbidrag. Det är inte ett överflöd med pengar men det är fullt möjligt att försörja en tonåring på.
  • Kentaur
    LillaLuna123 skrev 2021-02-06 19:44:06 följande:
    Nu blev det här mycket konstigt. Jag tillskrivs saker utifrån antaganden som några av er gör.

    Jag ställde en fråga och framställs helt plötsligt som att jag tycker pappan gör fel, bor jätte dyrt och bara vill ha mer pengar.

    Om en person har egna pengar så tycker jag inte att systemet ska utnyttjas och skattepengar ska gå till mig och mina barn. Det finns andra som behöver den insatsen myr än vi.
    Jag anser det självklart att i den mån man har pengar ser till att barnen får ta del av dem om man har skaffat sig barn.
    Men vad surrar du om?

    Du har haft underhåll i 10 år, hur är det möjligt att ha så lite koll?

    Om pappan HAR en inkomst betalar han underhåll av sina egna pengar. FK kan sända pengar till dig men de kräver sedan in dessa från pappan. De har löst det så här därför att innan detta system fanns skulle föräldrarna fixa detta själv. Papporna (då existerade inte ens tanken på delat boende) skulle alltså på eget initiativ sätta in pengar till mammorna.

    Gissa hur det gick? Otroligt många mammor fick inte en spänn i underhåll.
    Så idag förmedlar FK underhållet. Det handlar alltså inte om att utnyttja systemet utan att nyttja det på det sätt som är tänkt.


Svar på tråden Underhåll från FK trots att pappa har pengar