• Anonym (Hanna­)
    Sun 7 Feb 2021 05:30
    3814 visningar
    86 svar
    86
    3814

    Underhåll från FK trots att pappa har pengar

    LillaLuna123 skrev 2021-02-06 19:05:41 följande:

    Tack för svar. Ska försöka vara tydligare...

    Jag har alltid fått pengarna från FK. För några månader sedan togs beslutet att han kunde betala en viss del så då fick jag utfyllnadsbidrag från FK och 200 av honom i 2 månader. Sen fick jag besked om beslut från FK igen att dom nu beslutat att han inte ska betala så nu får jag hela summan av FK igen.

    Samtidigt vet jag ju att han har pengar men det går inte till försörjning av barnet. Han har alltså inte betalat något för barnets saker eller mat osv på alla år.


    Då måste ju det bero på att han jobbar svart. eller liknande, eller att han nyligen fått det bätyre . Fk går på hans deklaration och det som framgår där.

    Man gårpå senaste deklarationen så det som han betalar nu baseras på vad han tjänase 2019.
  • Anonym (Hanna­)
    Wed 17 Feb 2021 19:21
    #76
    +1
    Anonym (ölkj) skrev 2021-02-17 19:03:42 följande:

    Jag ser att en del skriver om att de måste ha högre hyra för att de har barn. Den kostnaden räknas det med att den som har låg inkomst kompenseras via bostadsbidraget, därför ska den inte räknas med i underhållet. 

    k. 

     


    Nja. När man räknar ut underhållsbidrag räknas bostadskostnaden med i uträkningen av respektive förälders överskott (när man räknar ut försörjningsförmågan kan man säga) Eventuellt bostadsbidrag dras av från boendekostnaden innan man gör uträkningen.

    Vid underhållsstöd är boendeförälderns faktiska inkomster och utgifter ointressanta, då det handlar om en schablon. Det spelar heller ingen roll vem av föräldrarna som tjänar mest, underhållsstödet är samma ändå.
  • Anonym (Hanna­)
    Wed 17 Feb 2021 19:49
    #78
    Anonym (ölkj) skrev 2021-02-17 19:29:03 följande:

    De jag såg som skrev om detta hade underhåll via FK. Där är det en schablon som du ju skriver.


    I de fallen spelar det ingen roll vad boendeföräldern har för inkomster och utgifter eller vem som tjänar mest. Då räknas ju inget underhåll ut. (Sådär finns alltså inga utgifter som räknas med vare sig bostad eller mat eftersom det inte räknas alls).

    Det underhåll som räknas ut är underhållsbidraget ochdå är det inte så att boendekostnaden inte ska räknas med i underhållet på grund av att den med lägre inkomst kompenseras av bostadsbidraget (som du skrev). Boendekostnaden finns med i uträkningen av respektive förälders överskott och påverkar på så sätt underhållets storlek.

    Men du kanske menade vilka utgifter som fanns med i underlaget och diskussionerna när man fastställde nuvarande schablon?
Svar på tråden Underhåll från FK trots att pappa har pengar