Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Underhåll från FK trots att pappa har pengar

    Anonym (Kinna) skrev 2021-02-17 11:14:26 följande:
    Fast om 2 sammanboende föräldrar med normala löner INTE kan lägga de pengarna som jag kan lägga... så borde de se över sina utgifter?

    Barnbidrag och studiebidrag har ju även sammanboende föräldrar.

    Och om jag haft en pappa till mina barn med ett normalt jobb så hade jag ju inte bara haft 3800 kr/mån utan då hade ju hans ?bidrag? till familjen varit 20000 istället, alltså över 16000 kr MER.

    Barn till skiljda kostar inte mer... alla jag känner lägger ännu mer på sina barn.

    Typ har hus som kostar mer (som singel utan barn bor man ju ofta i billig lägenhet), har bil för att skjussa runt, kläder, mat, bio, sport...

    Grejen som ensamstående är ju att du måste tänka på ett annat sätt än om man är 2. Tror ärligt talat att de som sammanbor glömmer bort många kostnader för att de känns normala, men man hade inte haft dem utan barnen.

    1000 kr mån på hobbies är väl inte mycket på 2 barn? 500 var och då ingår ju resan dit som också kostar, och att jag har internet hemma som är en hobby för mina barn.

    Att jag sparar till dem är väl också en självklarhet.

    Det är så konstigt för föräldrar som INTE sparar får skit här för att de inte har en buffert. Men vi som kämpar för att ha en, får höra att vi får skylla oss själva om vi sparar!? Sparande är ju en naturlig utgift och näst viktigast efter hyra, mat och el.

    Får inte bostadsbidrag då lönen är precis på gränsen plus att jag har ett sparande. Skrev inte att jag har dålig lön. Men jag är ändå bara EN person och det säger sig väl självt att två vuxna som jobbar har dubbelt så myckey som jag har.

    Och kan DE inte spara eller betala hobbies är ju något fel i deras ekonomi.
    Jag skriver som jag brukar skriva i dessa trådar, barn kostar det föräldrarna har råd med. Boendet kostar utifrån det man har råd med. Vi bor dyrare nu än när vi hade ett hemmavarande barn. Jag har barnlösa vänner som bor dyrare än de med barn, jag vänner med barn som bodde billigt när de hade barn, men sedan valt ett dyrt boende när barnen flyttat hemifrån.
Svar på tråden Underhåll från FK trots att pappa har pengar