Inlägg från: Anonym (ölkj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ölkj)

    Underhåll från FK trots att pappa har pengar

    Du får 3323 kr per månad i bidrag för ditt barn. (Uh och barnbidrag) 

    Din del är vad du har råd att lägga, men jag ponerar att du lägger samma summa som pappan, dvs 2073 kr. Det blir totalt 5369 kr per månad. 

    Om det inte räcker rekommenderar jag att du ringer kommunen och ber om ekonomisk rådgivning, det brukar vara gratis. 


    När man får underhåll via FK så är det de som i sin tur kräver dessa pengar av pappan så oroa dig inte över skattepengarna du. De finns där för dem som inte har ekonomisk möjlighet att betala för sina barn fullt ut och om ditt barns pappa av FK befinns inte kunna betala tillbaka något så har de gjort den bedömningen, det är inte heller något du behöver bry dig om. 

    Han kanske köper en massa saker på kredit, han kanske samlar på sig skulder hos FK eller så betalar han till dem var månad, den summa de meddelat honom att han ska betala, det är inget du vet något om. 

  • Anonym (ölkj)

    Jag ser att en del skriver om att de måste ha högre hyra för att de har barn. Den kostnaden räknas det med att den som har låg inkomst kompenseras via bostadsbidraget, därför ska den inte räknas med i underhållet. 

    Sparande, det är ett val, har man råd så sparar man, annars inte. 

    Hobbies, samma där, man låter barnen göra det man har råd med, kläder, de får kläder i den prisklass man kan osv. 

    Kort sagt, barn kostar det man har råd med. 

    När mina barn var små hade jag inte råd att lägga samma summa som underhållet. Jag hamnade mellan stolarna och var så fattig att jag inte alltid visste om jag kunde köpa mat till dem hela månaden. 


    När jag kom upp på den där jäkla stolen hade jag skulder både till privatpersoner och till företag för att jag behövt skjuta upp räkningar. Det tog mig en jäkla tid att betala av allt, men det gick. 


     

  • Anonym (ölkj)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-02-17 19:21:23 följande:

    Nja. När man räknar ut underhållsbidrag räknas bostadskostnaden med i uträkningen av respektive förälders överskott (när man räknar ut försörjningsförmågan kan man säga) Eventuellt bostadsbidrag dras av från boendekostnaden innan man gör uträkningen.

    Vid underhållsstöd är boendeförälderns faktiska inkomster och utgifter ointressanta, då det handlar om en schablon. Det spelar heller ingen roll vem av föräldrarna som tjänar mest, underhållsstödet är samma ändå.


    De jag såg som skrev om detta hade underhåll via FK. Där är det en schablon som du ju skriver.
Svar på tråden Underhåll från FK trots att pappa har pengar