• Magica­l
    Thu 11 Feb 2021 07:32
    1559 visningar
    13 svar
    13
    1559

    Farligt för bebis???

    StarlightStorm skrev 2021-02-10 20:30:41 följande:
    Hej alla!

    Jag e 8 månader gravid o längtar längtar längtar efter min lilla tjej!!! Men jag har rökt under hela gravidditeten pga SÅÅÅÅ svårt att sluta!!! Min kille sa igår att jag borde sluta röka men tänker att "skadan är redan gjord" så att säga??

    E de nån ide att sluta röka nu när jag ändå är så långt gången?? Hur länge e cigaretter farliga för barn?? HJÄLP!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-02-10 20:31
    Har googlat hur mycket som helst men hittar ingenting!! Kände att jag var tvungen att göra ett konto o fråga här för ingen annan har gjort en sån här tråd heller!
    Oj, vad vill du att någon ska vara på detta? Idag vet ALLA att det inte alls är bra för foster om man röker. Det är som allra farligast under vissa utvecklingsfaser (som jag hoppas du har läst på om). 

    Det är väl jättebra att du slutar nu, även om det är sent. Du ska ju ta hand om bebisen sen (dvs du ska inte enbart tänka på graviditeten), kanske amma osv. Vill du vara den där sunkiga mamman som stinker rök när du har ditt lilla barn i famnen, barnet blir beroende genom passiv rökning? Dessutom finns det risk för att ditt barn blir rökare själv sen, eftersom hen blivit så van vid nikotin. Om det däremot inte finns tobakslukt i ert hem eller på dig så kan så klart barnen avvänjas, men nu kommer det födas in i en tobaksmiljö och ha med sig "vanan" inifrån livmodern. 
Svar på tråden Farligt för bebis???