Inlägg från: Fruktolina |Visa alla inlägg
  • Fruktolina

    Dödsbo fått inkassokrav - Bestrida?

    Hej!
     
    Min mamma som är dödsbo som gick bort den 7 januari 2021, har fått ett inkassokrav gällande parkering där förfallodatumet var 31 januari 2021- detta fick hon utan att få en betalningspåminnelse från hyresvärden. Jag kom till hennes lägenhet den 4 februari, såg att hon hade obetalda räkningar som jag har betalat från min privata konto. Dessa räkningar registrerades den 5 februari, varav en av räkningarna var parkeringshyra från mammas hyresvärd. Jag ringde den 5 februari till hyresvärden och förklarade för dem att jag har betalat in parkeringshyran som dem har bekräftat att inbetalningen är registrerad. Dem är också informerade om att detta är dödsbo och lägenheten och parkeringen är uppsagt fram till 28 februari 2021.
     
    Nu är min fråga till er: Kan jag som mammas enda arvinge bestrida inkassofakturan då jag har betalat in parkeringshyran inom 7 dagar eftersom inkassoföretaget har skrivit så här
    " Vi ber er samtidigt notera den rätt en hyresvärd har att förklara hyresrätten förverkad om man som hyresgäst dröjt med betalning i mer än sju dagar( två dagar vid hyra av lokal) efter utsatt förfallodag".
     
    Jag har betalat in parkeringshyran den 5, vilket blir 6 dagar efter förfallodatumet för ursprungliga hyran den 31 januari. 
     
    Jag undrar även om resterande räkningar som jag, som enda arvinge,  kommer skriva in på pappret " Betalningsuppdrag från dödsbo", kommer hamna hos inkassoföretag då dödsbodelägare  under 12  månader har på sig att betala in räkningar. 
     
    Hälsningar, 
  • Svar på tråden Dödsbo fått inkassokrav - Bestrida?
Svar på tråden Dödsbo fått inkassokrav - Bestrida?