• Aryzza

    Frågor om IVF, kliniker i Sthlm och antidepressiva

    Ska också försöka svara lite :)

    Har gjort ivf i Skåne så vet inget om kliniker i Sthlm och har heller aldrig ätit antidepp. Men diskussion om medicin tas ju alltid lämpligast med läkare som skriver ut.

    Ivf eller Icsi väljer väl kliniken åt er när det är dags. Ibland gör man en blandning har jag hört. Beror kanske på hur pass många bra spermier man har och hur många ägg man får ut. Vet inte om det är skillnad i utfall mellan ivf och icsi.

    Hormonbehandling får alla ja. Jag tyckte jag blev lite illamående och väldigt ?dimmig? i huvudet av den. Annars inga problem, inte ens att sticka sig själv va särskilt jobbigt.

    Äggledarspolningen kände jag inget alls av. Äggplocket gjorde ont men då fick jag mer smärtstillande och sen kändes det inte. En vännina har gjort två spolningar, en förjävlig och en som inte kändes. Hon kände inget av äggplock men var kraftigt smärtlindrad pga överstimulering. Jag tyckte det var jobbigare efter äggplocket då jag hade en vecka när jag var jättesvullen om magen och hade ont.

    Vi fick bebis av allra första ägget som återfördes :) men det är nog vanligare att man får försöka ett par gånger. Folk jag känner där mannen har dåliga spermier fick göra tre återföringar innan de lyckades. Och där tror jag inte ens de hade två miljoner utan några enstaka.

  • Aryzza
    Buggan skrev 2021-02-21 16:47:31 följande:

    Tack för svar!

    Vad knasigt att det kan vara så olika med hur det känns för samma person men spolning/plock. Vad menas med "överstimulering"? Har det med hormonerna att göra?

    Tack för att du förklarat lite hur det går till och vad nderbart att höra att ni lyckades på första försöket, stort stort grattis till er :) jag o min kille har gått ifrån att tänka att vi självklart skulle vilja ha flera barn så barnen får syskon till att tänka nu - efter alla problem - att bara man kan få ett barn iaf så skulle vi bli överlyckliga :)

    Förresten satte ni in ett befruktat ägg eller flera? Och vilken ålder var du då i? Jag fyller 36 i år och har läst på om att chanserna är större om man sätter in två ägg. Samtidigt gör de bara det i högre ålder (antar jag snart är där). Var det ngt ni fick diskutera med er läkare?


    Ja det är märkligt. Teorin var att det var något som spolades bort första gången och att det därför gjorde ondare då. Överstimulering är att man producerar för många ägg. Men det är ovanligt, drabbar kanske 1-2%.

    Tack så mycket. Ja man fick revidera sin barnplan lite efterhand som tiden gick. Vi har så klart tid att fundera på ett till men man vet ju aldrig om det går lika ?lätt? som första..

    Vi fick bara ett ägg men jag var också bara 32 när vi gjorde ivf så det diskuterades inte överhuvudtaget fler. Vet ett par som fått två tillbaka men det var deras allra sista chans eftersom hon fyllde 40 strax därpå. Ett av de tog sig och blev bebis. Jag vet faktiskt inte vad de har för kriterier för att få mer än ett tillbaka men det kan ni ju fråga kliniken. Har en känsla av att det kan skilja sig åt mellan landsting.
Svar på tråden Frågor om IVF, kliniker i Sthlm och antidepressiva