Inlägg från: Tomelilla15 |Visa alla inlägg
  • Tomelilla15

    Hur hantera jobbig granne

    Vad är det för boendeform? Hyresrätt? Bostadsrätt? Bor killen själv? Har du kollat om andra hör allt han gör? Om det är betonghus så brukar ljudet transporteras väl så andra borde också höra.

  • Tomelilla15

    Det finns flera vågar att gå.

    1) prata med honom. Förklara att ni störs och be att han ska dämpa sig. Är du rädd att prata med honom så ring, skriv ett brev eller ta med en granne när du ringer på. Gärna direkt när han gör ljudet.

    2) notera varje störning och notera tidpunkt, typ av ljud etc. om det går så mät upp ljudnivån. Decibelmätare finns att köpa. Rekommenderar att du ska notera varje störning oavsett vilken annan åtgärd ni vidtar. Använd en kalender och notera också de dagar ni inte är hemma och därmed inte hör störning, så att det inte framstår som han låter mer sällan än han antagligen gör.

    3) kontakta grannar och prata med styrelsen. Styrelsen kan skriva ett formellt brev till personen att sluta med störningar. Om det fortsätter trots tillsägelser etc kan man även åka ut en bostadsrättsförening och tvingas sälja.

    4) Du skrev att det var nyproducerat. Kanske finns det byggfel som gör att det inte är tillräcklig ljuddämpning. Kontakta byggherren och klaga. De som byggt huset får komma dit och kontrollera att ljudisoleringen är bra. Antingen på eget bevåg eller via styrelsen.

Svar på tråden Hur hantera jobbig granne