• Ik96

    Vi som planerar syskon 2022

    Anonym (Längtar) skrev 2021-06-20 13:12:09 följande:

    Hej,

    Hoppar också in i den här tråden. Är 33 år och vi har försökt få till ett syskon sedan maj 2020 (började direkt när mensen återkom 11 månader efter första förlossningen). Oregelbunden mens så kan inte riktigt fylla i BIM i listan. Trodde jag hade ägglossning 8/6, men verkar ha fått mensen igår så den borde varit tidigare (om lutealfasen blivit kortare sedan förra graviditeten).

    Börjar kännas tröstlöst med drygt ett års försök, stressande att vi aldrig lyckas. Antalet verkliga försök är ju dock färre (ca. 8) pga. den oregelbundna mensen. Funderar på att söka hjälp efter sommaren om vi inte lyckas innan, men antar att det måste ske privat då eftersom vi redan har ett barn. Redan varit i kontakt med vården för provtagning pga. kraftig viktminskning (som äntligen verkar vända) så vet att sköldkörtelhormoner etc. ser bra ut. Vet dock inte hur övriga hormonhalter ser ut.


    Välkommen!

    Jag och min sambo har en dotter på 3 år som blev till på andra försöket och då hade jag en väldigt regelbunden mens och inga bekymmer med något. För ett år sedan slutade jag med p-piller och märkte snabbt att jag hade en väldigt oregelbunden mens och som ibland uteblev några månader. Sökte hjälp på en privat klinik i mars och det kostade som en vanligt läkarbesök. Fick jättebra hjälp trots att jag hade barn sedan innan och det togs blodprov och gjordes vul. Fick reda på att jag har pcos och har fått letrozol utskrivet som är ett ägglossningsstimulerande läkemedel. Rekommenderar dig verkligen att söka hjälp! :)
  • Ik96
    Anonym (Längtar) skrev 2021-06-20 20:52:04 följande:

    Vår 2-åring blev också till på andra försöket (plussade redan på första, men blev tidigt missfall). Men då var mensen mycket mer regelbunden. Ska söka redan till veckan, får vi inte tid förrän efter sommaren så står vi i alla fall i kö. Och lyckas vi innan så är det ju bara att avboka :)


    Det låter smart! Stort lycka till! :)
  • Ik96

    Är på cd 10 idag och har bestämt att jag ska börja med ägglossningstest idag. Tog ett test nu på morgonen och testet visade väldigt väldigt svagt två streck. Bör jag fortsätta och ta en test på kvällen också så jag tar två om dagen så jag inte missar ägglossningen? :)

  • Ik96
    Hoppas2022 skrev 2021-06-24 07:07:53 följande:

    Jag tänker om det är väldigt svagt så räcker det med ett test. När jag börjar få ökning då börjar jag testa två tre gånger.


    Okej då kör jag också på det! Hoppas på ett positivt test för första gången! :)
  • Ik96
    Hoppas2022 skrev 2021-06-24 07:24:08 följande:

    Spännande :) vilket märke använder du?


    Testlagrets :)
  • Ik96
    Lucifer91 skrev 2021-06-24 10:29:55 följande:

    Nu fick jag de verkligen bekräftat. Jag kan knappt förstå de.. första månaden jag testade att tempa..

    Jag lyckas inte lägga in mig i bim listan..

    Men bf blir i början på mars -22

    Fortsatt lycka till mina fina tjejer!

    Stort stort grattis!!


  • Ik96


    Hade hoppats på en större tempökning idag men icke.. Har tagit äl-test hela helgen men inte i närheten av positivt men och andra sidan har jag aldrig fått en positivt ägglossningstest. Har haft symtom på ägglossning iallafall och ganska kraftig PMS som jag brukar ha innan ägglossning. Min pcos ställer rejält till det men jag var ganska positiv tills imorse då jag tempade igen men det var en väldigt svag ökning då. Det sköna är iallafall att tempen har legat ganska oförändrad och stabil mellan mens och fram tills nu vilket den inte gjort tidigare :)
  • Ik96
    Emmissss skrev 2021-06-30 14:25:07 följande:

    J

    Jag har plussat helt utan planering. Sexat 4 gånger denna månad, sist tog det 8 månader för oss.

    Nu får vi se om jag slutar småblöda. Båda lika förvånade. Och jag i chock!


    Wow!! Stort stort grattis! Förstår att du är i chock men så häftigt!
  • Ik96


    Fick upp hoppet igår i och med tempökningen men det hoppet försvann idag.. Verkar inte som att det blev någon ägglossning denna cykeln heller med hjälp av letrozol. Har tagit två dosor nu och ingen av de har funkat. Känns lite tufft.. Kombinerade det med donaferty denna cykeln för att testa men det hjälpte inte heller. Läkaren skrev ut sex dosor till mig men det känns inte så peppande att köra vidare med dem när det inte funkat de två första gångerna..
  • Ik96
    Gasellen87 skrev 2021-07-01 07:15:11 följande:

    Nej, va tråkigt :( jag är inte så bra på sånt men ska letrozol stimulera ägglossning? Vad gör donaferty? Hoppas det kommer nu i dagarna!


    Ja letrozolen ska stimulera ägglossningen. Donaferty innehåller två olika inositol och folsyra som ska vara väldigt bra speciellt vid pcos då det simulerar ägglossning och förbättra den. Direkt när jag började med donaferty i april kom ägglossningen några dagar senare och sedan mensen två veckor efter. Började då med letrozol under mensen som man ska men ingen ägglossning skedde. Har varken blivit gravid med bara donaferty eller letrozol enskilt än så därför testade jag att kombinera dem denna cykeln men det verkar inte heller ha hjälpt :( ska ringa gyn nu på morgonen och fråga hur jag ska tänka nu framåt.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022