Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    mape92 skrev 2021-10-07 11:38:56 följande:

    Också varit tyst ett tag med läser och hänger med regelbundet. Idag är det dags för KUB och det är så nervöst och spännande! Mådde extremt illa ett tag men det visade sig efter inskrivningen att jag har för höga sköldkörtelvärden och fått lov att äta levaxin. Efter att jag började med det så har jag mått riktigt bra, men det gör mig lite nervös inför vad vi ska få se idag. Hoppas så innerligt att allt kommer att se bra ut. 


    Spännande, hoppas allt går bra idag. Jag fick oxå börja äta levaxin men jag hade underproduktion. Har även den sjukdomen i släkten men aldrig tidigare haft problem. Jag va så extremt trött att jag knappt orkade sitta upp. Tror och hoppas allt ska gå bra för er oxå!
  • Gasellen87
    toughshit skrev 2021-11-20 20:32:06 följande:

    Alla ni som har plussat.. när ringer ni mvc?


    Jag ringde inte förens i v 10 denna gången. Har avvaktat de andra gångerna oxå (fjärde barnet) har varit så rädd och orolig för missfall och vill då inte behöva ringa och avboka saker. Dock har jag i de senaste tre graviditeterna haft småblödningar till och från den första tiden så har vart på ett antal vul på gyn.

    Tänker att de beror på var du bor och hur lätt det är att få tid. Man brukar väll ha inskrivning i v 10-11? Och ska man göra kub så ska de väll ta blodprov där någongång oxå.
  • Gasellen87

    Va tappra ni är som kämpar på! Går in här då och då för att läsa hur det går för er. Hoppas så det är er tur att plussa snart! 

  • Gasellen87
    lottizm skrev 2022-02-13 19:15:13 följande:

    Kan inte citera men Gasellen hur går det för dig? Det är ju verkligen nära nu! Jag tänkte precis på alla som precis haft eller snart har bf, kommer fortfarande ihåg när plussen kom förra året. Jag hann ju precis innan årsskiftet, går in i v.12 imorgon, 10 dagar kvar till kub. Dagarna går sååå långsamt. 


    kämpa på ni andra, det är snart er tur! 


    Det går bra är ju lite tungt och slitigt såhär på slutet, 9 dagar kvar idag till bf, har gått så fort, är svårt att ta in känner jag. Men snart förhoppningsvis i mål.. 

    Spännande, kan tänka mig dagarna sniglar sig fram. tycker det är så i början och i slutet. Hoppas det går bra på kub. Har du haft en bra graviditet hittills? 
  • Gasellen87
    lottizm skrev 2022-02-13 20:01:56 följande:
    Så himla spännande! Kan tänka mig att dagarna går segt på slutet också. Jag har varit extremt trött, mått illa men ätit konstant? har gått okej med allt ändå, oron har varit allra värst så kub är verkligen en milstolpe, är jättenervös men längtar ju till den dagen också. Stort lycka till när det är dags för dig, snart kommer bebisen!
    Ja, det känns så spännande och lite oroligt. Så extremt opepp på förlossning oxå men hoppas få lite mer pepp när det drar i gång. Förstår det, jag är så orolig som person så har gått som på nålar innan varje ul. Lycka till på kub! Skriv gärna sen och berätta. Tack! 
    Fyran4 skrev 2022-02-13 20:42:00 följande:

    jag kan inte citera igen?

    Gasellen87: Så kul att höra från dig :) Jag har tänkt på er som har haft och kommer ha BF nu närmsta tiden. jag hoppas det går bra för er alla. Du får berätta sen hur det gått när du fått din bebis <3  (Det är förresten jag som tidigare hette Hoppas2022, jag fick byta användare för jag glömde lösen till min mejl). 


    Tack :) ja, det är ju några som rimligen borde fått nu. Skulle vara kul med en uppdatering. Det ska jag absolut göra. Håller tummarna för att det är din tur nu! Det är du verkligen värd! 

  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2022-02-20 21:24:02 följande:

    Wow, vi har plussat, igen! Ca 2 veckor innan mitt förra bf datum, nu hoppas vi det går vägen. Är så sjukt förvånad och tacksam på samma gång. Halsbrännan var inte byggdamm och hugget var inte inbillning. Så tacksam att jag startade denna grupp och man kan dela allt med er! <3 

    //


    Stort grattis! Va roligt! 
  • Gasellen87
    lottizm skrev 2022-03-03 06:11:03 följande:
    Åh grattis, vad roligt! hoppas allt gick bra och njut av tiden nu :)
    Ik96 skrev 2022-03-03 06:13:56 följande:
    Stort stort grattis! Hoppas allt gick bra! 


    Tack, allt gick bra trots extremt snabb förlossning. Från 5 cm till ute på mindre än 30 min. Men hon mådde toppen och jag fick bara ett skrapsår. Känner mig hur pigg som helst och kan inte ta in att jag födde barn för mindre än 3 dygn sedan. 


    Hur går det för er? 

  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2022-04-30 22:10:07 följande:

    Höggravid med bf om en vecka så bara väntar på att det ska bli dags.


    Tung, stor och ont överallt så är ganska trött på allt nu.


    Hur går det själv? :) <3


    Men va spännande! Lite Avis ändå på er som har de stora mötet framför er. Förstår ändå känslan, sådär på slutet vill man bara att de ska dra igång. Vet ni vad det blir? 


    Det går bra här, Lilltjejen blir 2 månader imorgon. kan inte fatta hur fort tiden gått. Känns som det var igår vi fick veta att hon låg i magen. Känns konstigt att troligen aldrig mer få uppleva en förlossning eller en graviditet igen vilket har fått mig att fundera på omskolning i yrke. Vet inte om det är hormoner eller faktiskt allvar men funderar på sjuksköterska och ev barnmorska.. skräckblandad förtjusning kan jag säga.. 

  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2022-05-02 14:15:01 följande:

    Försöker att njuta så gott det går av tiden som är kvar för jag vet hur mycket jag kommer sakna magen sen. Men värken gör mig så trött på det att det tar lite överhand. 


    sista för oss också, graviditeterna har varit för tuffa och förra året förlorade vi en sent i graviditeten. har varit gravid sen oktober 2020 (Fördelat över tre graviditeter) bortsett från 3,5 månad totalt sen dess så kan nog inte känna mig mer färdig.


    Vi har inte tagit reda på vem som ska säga hej så det blir en överraskning :) 

    å va spännande att sadla om! Vad gör du nu? Det är aldrig försent att börja en ny bana. 


    Nä, förstår att det är svårt att njuta och vet precis hur du känner. Just de, nu minns jag, beklagar er förlust. Kan inte föreställa mig hur det är men förstår att du känner dig klar. Jag känner mig oxå klar, har fyra två flickor och två pojkar, hjärnan är klar men hjärtat rymmer fler ;) 

    Så spännande, vi har inte heller tagit reda på kön någon gång och tycker de är så kul att inte veta. Vad har ni sedan innan? (Minns inte från tidigare i tråden). 


    Jag arbetar som lärare på lågstadiet så har redan gått 3,5 år på högskolan men är ändå lite sugen att plugga igen. Nu har jag inte jobbat mer än knappt 2 månader på tre år och kommer totalt vart hemma nästan fyra år innan jag ska börja igen så kanske är bäst att blrja jobba och känns efter men jag har faktiskt sökt högskola till hösten, kurser och program så vi får se. känns iaf skönt att alla man pratar med inte tkr man är för gammal ;) vad arbetar du med? 

  • Gasellen87
    lottizm skrev 2022-05-01 22:25:51 följande:

    Kul att tråden vaknar lite igen! hur går det för er andra? är det någon mer som plussat sedan sist? Jag är i v23 och mår bra fysiskt men sådär psykiskt. mycket oro och allt möjligt. Men bebisen verkar må bra iallafall och det är ju det viktigaste av allt :)


    Usch lider med dig. Jag mådde ganska dåligt denna graviditet dels på grund av oro men även andra saker. Vad om samtalsstöd via mvc och de hjälpte en del. Har du det? 


    Skönt iaf att bebisen mår bra :) hur många barn hade du sedan innan och hur gamla är dem? Vet ni vad som döljer sig i magen? :)

  • Gasellen87
    Anonym (Krummelisa) skrev 2022-05-02 18:57:06 följande:

    Usch vad jag lider med dig  


     


    Har du fått ta något blodprov för att kolla hur sköldkörteln och vitaminer ligger till? Allt för ofta vet inte vanliga vården ens vilka värden som krävs för att man ska kunna bli gravid. 


    Sköldkörteln är väll standard att kolla vid första blodprovet? Jag fick äta levaxin denna graviditet Och det upptäcktes ju vid ett sådant blodprov man tar i början av graviditeten :) 
  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2022-05-03 06:47:26 följande:

     


    skulle vi bli oplanerat gravida i framtiden så kommer vi med största sannolikhet behålla men blir inga fler planerade :)

    en flicka och en änglapojk sen innan. Är så otroligt nyfiken men väldigt glad att vi hållt oss från att kolla varje gång. Blir liksom en extra överraskning när man äntligen får träffas sen :)

    jag jobbar med utemiljöer. gillar variationen av kontorsarbete och att få vara ute.
    såklart man aldrig är för gammal att sadla om och lära sig något nytt. visst kan det kännas motigt när man redan läst massa poäng osv men erfarenhet och kunskap man fått med sig under resans gång har förmodligen lett en fram till det man vet och vill idag. 


    Förstår det! Visst är man nyfiken men de är ju så spännande att inte veta! Lycka till när det väl blir dax. Uppdatera gärna sen när bebisen har kommit, hur det gick och hur ni mår. 


    Låter som ett roligt och varierande arbete :)

  • Gasellen87
    lottizm skrev 2022-05-04 12:10:59 följande:

    Kan inte citera men har tagit upp en samtalskontakt jag hade förra året pga stress, hade en träff idag och det var väldigt bra. 

    jag har två stora barn, två pojkar som är 15 och 12. så det är verkligen en sladdis detta. Och en tjej dessutom :) 


    Va skönt att det känns bra med samtalskontakten. 


    Roligt med en sladdis och en liten tjej. Va säger grabbarna om ett syskon ? . Jag har En flicka på 9 sen två pojkar på 7 och 2 så va helt säker på en pojk men de blev ju en liten flicka till storasysters stora lycka! 

  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2022-05-09 02:54:59 följande:
    Det kom en liten glupsk tjej :) 

    allt gick kanon. Inte så fort och okontrollerat som första gången. Det va väldigt skönt att känna att jag va närvarande större delen av tiden.  Alla mår bra men trötta och lite öm här och var. 

    Stort grattis till flickan. Va skönt att allt gick bra och att ni mår bra! 

  • Gasellen87

    Hej på er alla! Hur är det med er? Kom och tänka på tråden här om dagen då jag insåg att det i dagarna faktiskt är 1 år sedan jag gick in i v 12 och var på kub. Inte klokt hur tiden kan gå så snabbt! Har det blivit några fler bebisar här inne sedan sist? Någon som blivit gravid? 


    All lycka och omtanke. 

  • Gasellen87
    Fyran4 skrev 2023-02-04 11:52:03 följande:

    Hej på er!

    vet inte om någon av er är kvar men ville bara berätta att jag äntligen är gravid :) vi har inte försökt aktivt sen jag gav upp hoppet och lämnade fl. denna graviditet kom väldigt överraskande eftersom jag var inställd på att det inte blir fler barn. Vi är jätteglada men lite oroliga eftersom jag är nästan 40 år nu. 


    hoppas ni alla har det bra och njuter av era bebisar :) 


    Stort stort grattis! så fantastiskt roligt för er <3 vår lilla tjej fyller 1 år i mars, känns som igår jag plussade. 
  • Gasellen87
    Fyran4 skrev 2023-04-08 08:02:47 följande:

    Hej på er😊 

    Nu är jag i vecka 14, tiden går verkligen snabbt! Känns skönt att man kommit förbi de första veckorna av graviditeten. Jag har gjort ul, nup och NIPT och allt såg perfekt ut😀 Blir en till liten pojke🥰


    Stort stort grattis! Så mysigt med en liten lillebror och så härligt att det äntligen är er tur! 

    Här har tankarna börjat gro på om vi ska satsa på en femma.. Våran ?lilla? tjej är snart 14 månader och kanske är det de som gör det ;) har blivit gravid i slutet av maj/början av juni de två senaste gångerna.. 
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022