Inlägg från: Emmissss |Visa alla inlägg
  • Emmissss

    Vi som planerar syskon 2022

    Ik96 skrev 2021-03-23 08:22:53 följande:

    Åh jag förstår hur du menar. Som det känns nu så gör det inget om det skulle ta några månader men jag vet ju också att när man är i det så vill man ju inget annat än att bli gravid direkt. Jo du har helt rätt, i januari nästa år har jag ett år kvar. Eventuellt kanske vi börjar försöka i sommar i stället då allt också är lite lugnare och man kan landa mer och då kanske vi kan pricka in om vi har tur att jag max har en termin kvar när bebis kommer eller vill kroppen något annat och det blir efter examen :) Efter sommaren går jag på min 5/7 termin (1.5 år kvar) :). Att det blir en lite större åldersskillnad än vad som är vanligast är inget vi lagt värdering i och vi har kunnat lägga mycket tid och energi på vår dotter men får man önska så skulle vi helst inte ha mer än max 5-6 års skillnad.

    Tror och hoppas att en del kommer klarna efter mitt återbesök och att vi då känner hur vi vill göra till 100 %. Jag hoppas vi vågar slänga oss ut då och släppa allt praktiskt! :)


    Vi är nog lite samma där, tänker också till sommaren. Men här grubblas det på med jobbet, jag har varit på intervjuer och söker med lykta efter ett nytt, även om det inte är något fel på mitt jobb jag har nu. Trodde jag skulle få ett då vi endast var 4 kvar på den uttagningen, och då började mitt huvud snurra om när vi skulle försöka med ett syskon.

    Vad skönt att du kollade upp dig, hoppas allt går bra med återbesöket! :)
  • Emmissss
    Ik96 skrev 2021-03-23 08:49:48 följande:

    Ja det där med tajming är inte lätt, och finns det ens någon bra tajming? Det är ju bara bra att man är ansvarsfull och vill ge både sig själv och ett kommande barn bästa tänkbara förutsättningar men ibland blir man helt galen av allt tänkande fram och tillbaka.. :)


    Ja finns nog aldrig något heelt perfekt tillfälle utan beror nog på hur man formar det och brukar ju lösa sig bra i slutändan ändå! Det är ju ett stort beslut & formar hela familjen. Så spännande!
  • Emmissss

    Nu kommer snart första "riktiga" mensen sen jag slutade med p-pillerna, jag har haft sånna ÄL smärtor alltså! Ännu värre än det brukar vara. Har haft ont sen typ ÄL och ska ha mens på fredag. Man tror mensen ska komma närsomhelst. Min BM sa att det oftast blir värre smärtor efter man fått barn? Alltid haft jätte mensvärk, de utredde endomterios men såhär många dagar gör mig galen. Någon som känner igen sig?

  • Emmissss
    Hoppas2022 skrev 2021-03-29 22:27:17 följande:

    Jag brukar normalt ha väldigt tydlig äl och äl smärtor som blir starkare i 4 dagar till ägget släpper och det gör som mest ont. Men nu är min cykel ur balans sedan förra månaden. Förra månaden överraskades jag av äl fyra dagar för tidigt utan några föraningar. Sen kom mensen konstigt, blödde ordentligt en måndag, blödde inget alls tisdag, onsdag och sen blödde jag från torsdagen i fyra dagar. Brukar annars blöda 6 dagar alltid. Nu fick jag plötslig äl igår, utan föraningar dagarna innan. Jag har nästan inga äl-smärtor jämfört med vad jag brukar ha. Vet inte vad som händer med min kropp. Jag har aldrig använt preventivmedel. Blir orolig för klimakteriet. Men nästa cykel ska jag använda äl-test så jag får koll på äl.


    Nej vad tråkigt att det krånglar, hoppas cykeln snart är på banan igen! Vad mycket man går igenom med sin kropp alltså! Är du helt hundra på att ÄL kom tidigare denna gång? Utgår man från mina smärtor så har jag en senare ÄL än det vanliga, jag får alltid ont dagarna efter appen säger att jag har ÄL. Blir spännande och se om min blir regelbunden igen, jag tror och hoppas det iallafall!!!
  • Emmissss
    Anonym (Börjar) skrev 2021-03-29 23:07:48 följande:

    Så hörni april är här snart! Vill man ha sin 2022 bebis kan man börja jobba


    Tjoho, så roligt att följas allihopa! Jag väntar på min första riktiga mens efter pillerstopp. Tänkte jag skulle försöka vara lite förberedd denna gång. Min dotter är född i januari 2020, hur ser din familj ut? :)
  • Emmissss
    Hoppas2022 skrev 2021-03-30 09:13:08 följande:

    Ja, jag hoppas det blir normalt snart. Känns som jag har en obefintlig möjlighet att bli gravid när det är så här. Jag är säker på att det är äl eftersom även om det är mild värk jämfört med annars så är det ändå starkt och tydligt samt äl-sekret. Det är som en mini äl för mig. Samma symtom bara att allt varar under en dag och mildare med allt. Jag räknade ut att om nästa cykel är normal så har jag äl på exakt samma dag som då jag blev gravid för två år sedan, blir samma bf med då. Spännande:) Så nu försöker jag tänka framåt och hoppas på ännu en januari bebis :)


    Bara att hoppas på det bästa! :) Är det sant!! Haha! Jag ligger 7 dagar före haha, men tror inte vi kommer satsa redan nu, vi får se. Känns som det är rätt mycket med dålig sömn osv nu som det är och änsålänge är det ju prick 2 års skillnad isåfall så känner ingen stress.. ännu.. Men som sagt det kan ändras snabbt haha!
  • Emmissss
    Anonym (Börjar) skrev 2021-03-30 09:05:30 följande:

    En 6 åring född november gravid första försöket

    En 4 åring född december gravid första försöket

    Målet är att inte få barn dessa månader, så tar ut spiralen nu efter mensen och hoppas det blir bf Jan-sep 2022 någonting. Man är ju äldre nu och kanske mindre fertil än tidigare tänker jag

    Kul å följas åt!


    Wow, kul att följas åt. Kanske det blir en tidig bebis, spännande! Vi får se när vi satsar 100%, än känns det ganska tidigt, men som sagt denna gång slutar jag iaf med ppiller innan. Så får vi se hur lång tid det tar denna gång och när vi känner oss helt redo. Chansar på sommaren :)
  • Emmissss
    EmmalinneaS skrev 2021-04-03 15:53:20 följande:

    Hej

    Vi har också tänkt börja försöka skaffa ett syskon nu. Har en dotter som fyller 2 i maj, så nu börjar det känns som att det är dags. Jag har velat vara gravid i kanske ett halvår nu, längtar efter den där magen igen <3 Romantiserar massor kring min förra graviditet.

    Planen var för oss också att börja nu i april, men vi tjuvstartade lite i mars. Skulle fått mens igår (2/4) men än har den inte kommit. Har lite oregelbunden cykel, så det är inga konstigheter än. Men oj vad jag känner efter just nu, för tänk om.. ?

    Beställde folsyra och gravtester från apoteket idag, så får vi se hur detta blir.


    Vad roligt med en till i gruppen! :)

    Jag skulle ha min första "riktiga" mens efter pillerstopp igår också, men är även jag sen... hoppas inget krånglar nu. Har alltid haft regelbunden cykel.

    Har du tagit något test? Kul att följas! :)
  • Emmissss
    EmmalinneaS skrev 2021-04-04 07:35:05 följande:

    Hoppas det kommer snart så ni kan komma igång :)

    Nej, inget test ännu. Har inga hemma, men beställde igår. De ska komma runt 8-9/4, så ska försöka vänta in dem. Men tror nog att mensen hinner komma innan jag får hem några test. Har varit sjuk en vecka, det brukar alltid göra min att min cykel stannar upp ett par dagar också. Men det är spännande att nu faktiskt försöka igen :)


    Ja nu vill jag bara ha den på banan igen, sen har vi velat lite när det är rätt läge att börja försöka. Om man får välja tycker jag er åldersskillnad känns jätte bra. Det är ju så svårt.

    Jag blev sjuk när jag plussade sist, för oss var det nog positivt med ett sämre immunförsvar :) Fick ni försöka länge innan plus förra gången?
  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 09:06:40 följande:

    Kul med fler som hittar hit :) och kul att så många börjar försöka. Jag har fått lite kalla fötter :/ tanken va att börja nu i april och jag har äl nu i dagarna, sambon är med på banan men jag vet plötsligt inte hur jag ska ha det. Är som sagt orolig för min ålder men samtidigt vill jag hinna jobba lite (börjar i början av aug), funderar återigen kring vaccinet om man ska vänta in det osv. Så jobbigt. Pratade lite med sambon igår om vi ska skjuta på första försöket till maj.. han sa att jag får bestämma. Om det skulle ta sig nu i april så får vi bf 28 dec. Har gått över med alla andra så blir troligen januari.. men då hinner jag inte jobba mer än en termin.

    Blev rörigt.. någon som har några råd eller tips på hur jag kan tänka?


    Vi fortsätter följas åt i tankarna, jag blev kontaktad om ett ev nytt jobb i torsdags, så jag är också upp & ner. Annars går jag också tillbaka i augusti och stannar jag kvar på jobbet är det inga problem men det är det här om man ska byta... Första riktiga cykeln är här och mensen är 2 dagar sen.. sjukt att man redan blir stressad. Vill bara komma på banan!
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022