• Ik96

    Vi som planerar syskon 2022

    Emmissss skrev 2021-03-23 08:04:47 följande:

    Om du gärna vill ha ett syskon så skulle jag inte skydda mig. Men vem är jag att ta beslut.. kan bara se från egen erfarenhet att det kan ta ett tag och då kanske man ångrar att man inte börjat "tidigare" . Vi renoverade när vi försökte och sambon hade krav att vi skulle ha ett sovrum, vi hann göra trädgård, sovrum, altan, veranda, trappa/hall, hall nere och barnrum innan vår dotter kom haha. Nu i efterhand känns det bra men i stunden var det jobbigt.

    Om du blir gravid i april blir det januari, tänker jag fel när jag räknar, har du inte ett år kvar då på utbildningen?

    Du skriver att du har 1.5 år kvar till sommaren? :)


    Åh jag förstår hur du menar. Som det känns nu så gör det inget om det skulle ta några månader men jag vet ju också att när man är i det så vill man ju inget annat än att bli gravid direkt. Jo du har helt rätt, i januari nästa år har jag ett år kvar. Eventuellt kanske vi börjar försöka i sommar i stället då allt också är lite lugnare och man kan landa mer och då kanske vi kan pricka in om vi har tur att jag max har en termin kvar när bebis kommer eller vill kroppen något annat och det blir efter examen :) Efter sommaren går jag på min 5/7 termin (1.5 år kvar) :). Att det blir en lite större åldersskillnad än vad som är vanligast är inget vi lagt värdering i och vi har kunnat lägga mycket tid och energi på vår dotter men får man önska så skulle vi helst inte ha mer än max 5-6 års skillnad.

    Tror och hoppas att en del kommer klarna efter mitt återbesök och att vi då känner hur vi vill göra till 100 %. Jag hoppas vi vågar slänga oss ut då och släppa allt praktiskt! :)
  • Ik96
    Emmissss skrev 2021-03-23 08:28:52 följande:

    Vi är nog lite samma där, tänker också till sommaren. Men här grubblas det på med jobbet, jag har varit på intervjuer och söker med lykta efter ett nytt, även om det inte är något fel på mitt jobb jag har nu. Trodde jag skulle få ett då vi endast var 4 kvar på den uttagningen, och då började mitt huvud snurra om när vi skulle försöka med ett syskon.

    Vad skönt att du kollade upp dig, hoppas allt går bra med återbesöket! :)


    Ja det där med tajming är inte lätt, och finns det ens någon bra tajming? Det är ju bara bra att man är ansvarsfull och vill ge både sig själv och ett kommande barn bästa tänkbara förutsättningar men ibland blir man helt galen av allt tänkande fram och tillbaka.. :)
  • Ik96
    Anonym (Juli) skrev 2021-03-23 21:12:53 följande:

    Vi fick ändra barnet mitt I min sista termin. Det gick bra att plugga klart så vi skrev uppsats. Men det var också min specialistutbildning vilket gjorde att jag hade gjort det mesta en gång och var inne i det. Jag hade aldrig skaffat barn så om det var min grundutbildning. Men ja det är ett svårt beslut det där. Finns nog inget rätt eller fel.


    Tack för att du delar med dig! Vi har en 4 veckors praktik mitt i sista terminen vilket inte känns så bra eller lätt att hantera med en liten eventuellt. Det känns som att vi landar mer och mer i att det kanske är bäst att vänta tills årsskiftet så att jag förmodligen hinner ta examen som planerat iallafall. Men vi får se vad vi landar i och vad livet vill oss :)
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-24 19:01:54 följande:

    Tog sista tabletten Primolut-Nor i måndags, inväntar fortfarande mensen.. vet att det inte gått många dagar ännu men är rädd för att det inte funkar :(

    Har iallafall också slutat amma helt i samma veva så tuttarna är som knöliga stenar, aj!!

    Så om inte annars hoppas jag att det kan få igång systemet.


    Imorgon tar jag mina sista tabletter av primolut-nor. Hur har du mått av dem?
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-25 08:08:23 följande:

    Illamående, värmevallningar och allmänt lite dåligt. Men det har kommit och gått lite.

    Har du känt av någon biverkan?


    Usch, stackare! Jag har inte känt av så mycket biverkning mer än att jag känt mig lite nedstämd och nere men sen är det ju svårt och veta om det beror på tabletterna eller inte.
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-25 09:09:37 följande:

    Skönt att du sluppit det mesta även om det är jobbigt nog att känna sig nedstämd :(

    Ja det kan vara svårt att veta!

    Såg lite blod i trosskyddet nu när jag var på toaletten, blev så exalterad, dock upptäckte jag en inflammerad hårkörtel på fiffin som det kom blod ur så nu vet jag inte varifrån det blöder haha, det ska aldrig vara enkelt!


    Haha, åh kroppen alltså!
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-30 11:42:15 följande:

    Hur går det för dig med primolut? :)


    Började blöda väldigt lite igår, tredje dagen efter jag slutade med tabletterna. Idag är det som en vanlig mensblödning :)
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-30 14:15:22 följande:

    Härligt att du fick en bra blödning också! :)

    Håller tummarna att det funkar för oss!


    håller tummarna också för oss! :) längtar så mycket efter mitt återbesök nästa vecka på gyn för att se om tabletterna har hjälpt och att min cysta har krymt, känns lite nervöst. Hur ska du gå vidare nu? :)
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-30 15:09:27 följande:

    Skönt att du har en tid hos gyn så dom håller koll på det! Tror absolut att cystan krympt! :)

    Förhoppningsvis så fortsätter min kropp självmant nu och kommer igång med ÄL och egen mens så då ska jag kunna bli gravid själv men kommer det inte igång så kommer jag kontakta gyn igen! Men får väl ge det hela april iaf, har nästan precis slutat amma också så får ge kroppen en chans att komma tillbaka efter alla hormoner och så :)Aha ja då är det ju en vecka till för min del! Hoppas det :)

    Ja jag tar ÄL test en gång om dagen, men det har gjort mig väldigt konfunderad haha! Använder rfsu för det gjorde jag när vi skulle få sonen och var väldigt nöjd.

    Har haft så svaga och typ grå streck innan men ni igår och förrgår så blev dom rätt starka? Absolut inte positiva men en tydlig stegring? Men så idag var strecket knappt synligt.. så vet inte om kroppen går upp och ner eller vad.. känns ändå för tidigt med ÄL nu redan? Är på dag 6 med blödning fortfarande..

    Skickar med en bild på test. Översta är från tidigare i mars på hur dom flesta testen såg ut och mitten förrgår och underst igår.


    Ja jag hoppas verkligen också det! Hoppas min kropp också kommer igång nu, har inte haft mens sedan januari :/
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-03-30 15:44:59 följande:

    Men är det pga cystan som mensen uteblivit? Har du varit regelbunden innan?

    Du får uppdatera när du varit hos gyn vad dom sa! :)


    Jag slutade med p-piller i juni förra året och har haft oregelbunden mens sedan dess. Men att den har uteblivit har aldrig hänt innan. Innan min dotter föddes för 3 år sedan hade jag en klockren mens. Men något form av hormonell obalans har skett efter graviditet och förlossning och min ägglossningen funkar inte och därför har det bildats en gulkroppscysta och mensen uteblir. Har tagit blodprov också och väntar på svar för att se hur mina hormonvärden ligger.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022