Inlägg från: Emmissss |Visa alla inlägg
  • Emmissss

    Vi som planerar syskon 2022

    Gasellen87 skrev 2021-04-04 11:06:05 följande:

    Så svårt ju med jobb och familjeplanering osv.. känns som

    ett stort trassligt garnnystan när man börjar fundera. Är det en tjänst du gärna vill ha? Har ni börjat försöka ännu så det finns chans till graviditet? Eller är det kroppen som strular?


    Jag har varit på mitt jobb sedan min examen (6år) så jag var helt hundra på att jag skulle byta o inte gå tillbaka.

    Det blev en gång när vi avbröt, så skulle haft mens i fredags enligt appen men ännu ingen här.. har alltid haft regelbunden cykel tidigare. Tog 8 månader för oss att bli gravida sist så känns osannolikt att det skulle tagit sig. Så nu nojjar jag göt att kroppen fått något fnatt :(
  • Emmissss
    EmmalinneaS skrev 2021-04-04 09:28:03 följande:

    Ja ålderskillnaden är svår. Innan tänkte jag 2 år emellan, men nu när jag har en nästan 2åring är jag rätt glad att jag inte har en bebis också, tror att 3 år blir ?lagom?. Min bror är 4 år äldre och min syster 7 år äldre än mig och det funkade jättebra när vi var barn :)

    Nja, inte superlänge. Slutade med piller feb-18 och plussade sep-18. Det tog ca 2 mån efter pillerstoppet innan första mensen och ytterligare 3 mån innan jag hade koll på min cykel. När jag fick koll på ÄL tog det egentligen på första försöket :)

    Nu har jag inte ätit piller, så har en bra cykel igen som är rätt regelbunden. Så hoppas på ett plus i vår :)


    Åh vad spännande, låter jätte bra ju!

    Har mensen kommit? Fortfarande inget här. 2 dagar sen..
  • Emmissss
    EmmalinneaS skrev 2021-04-04 22:11:00 följande:

    Nej inget här heller. Brukar ha ganska tydliga signaler dagen innan, men ingenting sånt idag. Så det känns inte som att det kommer imorgon heller.. ?

    Hur tänker du, ska du testa något eller vänta ett tag till? Jag vill nästa inte testa, vill typ inte veta. För det är ?för tidigt? att plussa nu. Vi skulle ju börja försöka i april och kanske plussa under våren/sommaren. Mitt kontrollbehov mår inte bra av denna ovisshet och oförmögenhet att kunna planera allt..


    Lite samma här! Borde inte plussa, avbröt en gång. Tog månader med försök förra gången. Har fått lite spottings nu ikväll så förhoppningsvis kommer det igång imorgon. Brukar aldrig ha såhär lång cykel. Jag har letat efter test men verkar tyvärr inte ha några hemma!!! :( Ska du testa dig?
  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 17:12:21 följande:

    Men spännande! Ska du inte testa? Känns ju mer sannolikt att du är gravid om du har regelbunden cykel än att något strular? Men jag är samma, har aldrig testat innan jag gått nästan en vecka över tiden.


    Man börjar ju helt klart fundera. Var likadant när jag plussade sist. Har rotat efter något test men vi hade inga hemma o sen har det inte blivit av. Hoppas den kommer imorgon så jag kan andas ut. Har varit antydan på lite blod under kvällen!
  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 17:12:21 följande:

    Men spännande! Ska du inte testa? Känns ju mer sannolikt att du är gravid om du har regelbunden cykel än att något strular? Men jag är samma, har aldrig testat innan jag gått nästan en vecka över tiden.


    Man börjar ju helt klart fundera. Var likadant när jag plussade sist. Har rotat efter något test men vi hade inga hemma o sen har det inte blivit av. Hoppas den kommer imorgon så jag kan andas ut. Har varit antydan på lite blod under kvällen!
  • Emmissss
    ugglans skrev 2021-04-05 19:44:04 följande:

    Tack! Har ett barn fött januari 2020 :)


    Åh vad spännande, det är precis som för mig!

    Jag slutade med p-piller för en månad sedan och ska ha mil första "riktiga" mens nu. Den verkar dock vara lite sen. Vet dock inte om vi är heeelt redo än, men snart! :)
  • Emmissss
    ugglans skrev 2021-04-05 20:06:14 följande:

    Vad roligt! Jag är förväntansfull att sluta med p-piller och se hur cykeln ser ut.. Vår son var inte planerad och vi fick reda på det i vecka 10 - så detta med att följa cykeln är väldigt nytt och spännande för mig. Hur såg din cykel ut innan du blev gravid?


    Åh- jag förstår jag, oj!! Jag hade haft ppiller i 13 år! Men alltid haft regelbunden cykel. 28-29 dagar. Däremot märktes det när hormonerna gick ur tog ca 4-5 månader, blev finnig som en tonåring! 8 månader tog det att bli gravida, det var tufft! Trodde aldrig jag skulle börja med ppiller igen, men det gjorde jag. Denna gång ville jag känna mig lite mer förberedd och slutade med ppiller lite innan. Men mensen lyser med sin frånvaro, hoppas den kommer. Aldrig haft 32 dagar tidigare..

    Är du fortfarande mammaledig? :) Jag ska börja jobba igen i augusti, förhoppningsvis på nytt jobb!
  • Emmissss
    ugglans skrev 2021-04-05 20:20:59 följande:

    Tufft att gå i väntans tider... Hoppas det tar sig fort för dig denna gång. Jobbigt att behöva vänta och börja om varje månad. Även fast det helt klart är värt väntan!

    Jag är mammaledig till augusti. Studerar just nu på distans 100%, samtidigt som jag är föräldraledig. Har praktik i höst och studierna är klara i januari 2022. Hoppas på syskon relativt rätt till utbildningen är klar, så jag slipper något hopp däremellan :)


    Åh men då förstår jag, låter perfekt ju! Så spännande att följas!!

    Jag velar fram och tillbaka, söker nytt jobb men vet inte om jag ska satsa på nytt till hösten eller satsa på att bli gravid. Och hur lång tid det tar vet ju ingen! Svårt!!
  • Emmissss
    EmmalinneaS skrev 2021-04-04 23:12:22 följande:

    Hoppas den kommer imorgon så ni kan starta sen :) Min cykel var mycket längre än vanligt efter pillerstoppet, tar väl lite tid för kroppen att ställa om sig igen.

    Har inte heller några test hemma, men beställt som kommer tis/ons nästa vecka. Testar då, om inget skett innan dess. Gör mitt bästa att inte tänka, känns efter eller stressa. Går sådär ;)


    Nu kom äntligen mensen igång!

    Hur har det gått för dig? :)
  • Emmissss
    lottizm skrev 2021-04-06 12:13:03 följande:

    Lite samma här, har det tufft på jobbet och vill egentligen byta men en föräldraledighet hade varit det allra bästa- men det går ju inte att få till när man vill (typ nu!).


    Håller alla tummar!!! :)
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022