Inlägg från: Hoppas2022 |Visa alla inlägg
  • Hoppas2022

    Vi som planerar syskon 2022

    ugglans skrev 2021-04-25 14:19:46 följande:

    Okej, spännande! Man räknar vanligtvis 14 dagar efter äl till mens. Är det 14 dagar från positivt test eller räknar man 1-2 dagar efter detta? Många frågor hehe


    Jag räknar från dagen jag fick äl, det var dagen efter jag fick positiva test :)
  • Hoppas2022
    LinaJ87 skrev 2021-04-28 17:13:10 följande:

    Tyckt mig inbilla mig så mycket sedan igår morse. Intalat mig att det var för att jag ville se ett sträck. Men jodå! <3


    Stort grattis :D
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-04-30 14:09:58 följande:

    Jag har äl nu i dagarna och slängs mellan att köra eller vänta som blev beslutet förra månaden efter mycket om och men.. Blev inte heller bättre av att min region nu påbörjar vaccinering i fas 4. Så nu blev de ännu mer att väga in.. suck. Blir ju inte min tur direkt nu men om man har tur kanske de blir inom 1 månad iaf.

    Hur skulle ni göra? Vänta in vaccinet som är inom räckhåll nu. Eller köra på denna månad och sedan kanske vaccineras om det inte blir något? Så svårt och sån vånda i vad som blir ?rätt?. Nu är det ju även borttaget att vänta med att bli gravid efter vaccinet plus att de börjar vaccinera vissa gravida.


    För min del så känner jag att jag inte kan gå miste om en enda chans att bli gravid eftersom jag haft svårt att bli gravid. Därför kör jag på men samtidigt räknar jag med att det kommer ta något år att bli gravid om jag ens blir det överhuvudtaget. Så jag känner ingen stress med vaccinet, jag kommer säkert hinna ta det innan jag eventuellt blir gravid.
  • Hoppas2022
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-30 14:26:31 följande:

    Absolut! Tack <3

    Tyvärr kom mensen idag, försöker se det positivt att den är tillbaka. Nu hoppas jag bara att det inte tar 4 månader till innan nästa kommer. Satt ner med sambon och pratade idag då jag kände att det var typiskt att den kom nu när vi sagt att vi avvaktar till hösten. Så vi sa okej, nu när mensen har kommit så gör vi ett försök går det så går det och går det inte så avvaktar vi.

    Funderar på att köpa äl test för ATG ha bättre koll. Sist blev jag dock lite stressad av att testa och det inte visade något men tänker att nu är det bara en chans och då kanske man vill maximera den chansen.

    Så tror jag beställer om digitalt från clearblue som visar de 4 mest fertila dagarna samt även stickor från graviditetskollen så kan jag testa dubbelt. Frågan är bara när jag ska börja testa?


    Jag hade i din situation börjat testa direkt efter mens. Sen tipsar jag att testa två gånger om dagen eftersom man lätt kan missa LH höjningen som ger ett helt positivt test. Jag har även läst att alla inte får helt positivt test trots att de får ägglossning så det kan även vara bra att ta tempen varje dag och ha koll på äl symtom som till exempel flytningar.
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-04-30 16:24:08 följande:

    Tack för svar! Kommer du ta vaccinet när det blir din tur om du inte lyckats bli gravid tills dess? Och sen köra på och sen ev ta dos två om du inte blivit gravid tills dess?

    Jag har inte haft svårt att bli gravid tidigare men man blir ju hela tiden äldre och det finns ju aldrig några garantier så egentligen vill jag bara tuta och köra samtidigt som jag är rädd. Jag kommer börja jobba i aug och arbetar som lärare, hade varit skönt att vara vaccinerad till dess. Men ja, som sagt vet inte.


    Jag får se när det blir dags, beror på hur rekommendationerna är då. Jag är med lärare :) vilka årskurser jobbar du med?
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-04-30 18:45:57 följande:

    Ja, det ändras ju hela tiden så kanske alla gravida kommer rekommenderas vaccin innan det ens blir dags ändå. Vi får se..

    Jag har arbetat på lågstadiet, men nu till hösten blir det mellanstadiet och åk 4. Känns riktigt kul och spännande, dessutom min gamla klass som jag hade i ettan och halva tvåan. Vilka årskurser har du?


    Aha jag känner igen detta, vi prata nog om det tidigare i tråden :) jag är gymnasielärare :)
  • Hoppas2022
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-30 20:40:38 följande:

    Tack så mycket för dina tips <3

    Jag har köpt digitalt äl test från clearblue som ska visa fyra eller fler fertila dagar. Det är 10 st. Sen har jag köpt lite billigare stickor från graviditetskollen 21 st. Vet inte om jag ska börja med stickorna och från kanske dag 9 kanske börja med digitalt varannan dag. Eller är det dumt? Tänker som små stickorna kan man ju ta morgon och kväll. Men stickorna tror jag att jag kör bara på morgonen. Jag har aldrig temat innan så vet inte om det är en nackdel och om jag kan börja med det nu?


    Jag hade kört på stickorna två gånger om dagen och när du får en stegring så kan du testa med det digitala och se vad det säger. De digitala är ju lite dyrare men vad jag förstår så ger det ett tydligare svar så därför tänker jag att dem är bättre att använda när stickorna visat på en stegring.
  • Hoppas2022
    mybigfamily skrev 2021-04-30 20:42:38 följande:

    tog ut spiralen i nov och idag plussade jag :) det blir nr 5 för mej


    Stort grattis :D hur gamla är dina barn?
  • Hoppas2022
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-02 20:24:54 följande:

    Fler än jag som är otåliga och inväntar mensens slut/äl? Känns som jag googlat allt jag kan om äl, signaler, när man ska ha sex för bäst chanser. Haha är det normalt att bli så besatt!?


    Jaaa, jag känner mig med besatt. Googlar allt jag kan om äl och graviditet. Nu har jag BIM på fredag och känner en liten gnutta hopp. Har frossa och fryser och svettas om vartannat. Precis som med min förra graviditet. Har haft ont i bröstvårtorna några dagar och är ovanligt trött. Har ingen jobbig PMS som jag brukar ha. Allt detta kan ju ha andra orsaker men jag hoppas såå mycket på en graviditet! Tog ett tidigt test idag men det var helt blankt. Har några dagar kvar till BIM på fredag så man får hoppas lite till :)
  • Hoppas2022
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-02 23:10:18 följande:

    Åh vad spännande det låter! Ja, än är det ju väldigt tidigt. Är ju inte alla som plussar innan bim heller. Håller tummar och tår för dig att det blir ett plus i slutet på veckan.


    Tack <3
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022