Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-26 20:40:59 följande:

    Jag undrar om det är någon/några i tråden som fått nidblödning under sina tidigare graviditeter? Någon som kan dela med sig? När fick ni er nidblödning? Hur mycket blödde ni? Hur länge?

    Vore tacksam för svar då jag är kluven om jag har en nidblödning/mellanblödning eller om mensen kommit..


    Jag har nog inte haft nidblödning. Men i mina två senaste graviditeter har jag haft småblödningar till och från plus till v 8-9. Allt från lite rosa till brunt till att faktiskt droppa rött blod. Så jag är en av dem som blöder och ändå gick allt fint. Så behöver inte vara kört även om det kan vara otäckt och oroligt. Håller tummarna för nidis.
  • Gasellen87
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-26 22:48:53 följande:

    Okej, oj jaa det var länge! Jag får helt enkelt avvakta och se! Men så svårt, först fick jag bara lite ljurosa/rött på pappret men sen under dagen har det kommit mer och rött. Men ah jag vet inte.. Det är inga jättemängder men å andra sidan brukar jag inte blöda så mycket när jag har mens heller...


    Ja, har inte blött hela tiden då utan har kom lite 1-2 dagar för att sedan göra uppehåll i 3-4 dagar för att sedan komma tillbax. Blev några vul för att stilla min oro. I sista grav var det någon liten blodansamling som skulle blöda ut men som aldrig va någon direkt fara för fostret. Men man blir ju orolig varje gång man får blod på pappret. Men då gick jag ändå på kontroll varannan vecka till v 12 på grund av andra orsaker.

    Kroppen är knepig ibland och det kanske tar lite tid innan allt blir som ?vanligt?. Jag tycker kroppen kan ?balla? ut ibland och man plötsligt för en cykel på 21-23 dagar för att sedan vara tillbax på vanliga 27-29 igen. (Vanliga för mig).
  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-05-27 23:06:46 följande:

    Inget kväll heller. Han hade somnat när jag va klar med nattningen :( blir så ledsen. Känner för att bara skita i allt. Får veta att fler runt mig är gravida och jag tänker bara på att jag skulle fått min bebis i augusti. Nu blir det tidigast mars istället.


    Ledsen för din skull, kan känna igen mig i dina känslor. Fick ett ma i v 13 i min första graviditet och en av mina bästa vänner va beräknad samma dag som oss. De va så tufft att bli påmind. Jag skulle haft septemberbebis men fick en aprilbebis istället.

    Förstår att de känns jobbigt, man har liksom bara chans några dagar varje månad.. och blir de inget så känns de så ?bortkastat? på något sätt och man väntar på inget. Hoppas ni kan få till det ikväll och att ägget släpper senare än du tror. Att det flyttar in en liten.
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-05-28 15:28:36 följande:

    Så roligt att följa er alla! Nu tror jag snart vi slutar skydda oss. Mensen kommer om någon vecka och sen får vi se. Tog på psyket att försöka förra gången så kanske bara slutar skydda oss och inte stressar, vet inte hur ni har det men här hemma är det inte många gånger per månad vi får till det med en 16 månaders.. haha. Hon är inte känd för sin sömn så vi känner oss rätt slut som det är.


    Klokt tänkt och spännande att du oxå snart är igång. Våran lille sover inte heller alltid så bra, dock hela nätter några gånger i veckan. De stora sover i princip alltid hela natten. Vi får till det ganska regelbundet ändå ?peppar peppar?. Såklart mindre i perioder och mer andra.

    Håller tummarna för att det går fortare den här gången.
  • Gasellen87
    lottizm skrev 2021-05-28 22:07:20 följande:

    Känner igen mig så i era tankar. Oroar mig i förväg för att man inte ska ?få till det? de få dagar man får varje månad och att en hel månad ska ?försvinna?. Det är svårt! Min sambo är lite yngre än mig och har inga barn och tänker fortfarande att det ?bara blir? så han förstår mig inte alls :p

    Håller alla tummar för alla er andra den här omgången! Till slut händer det ju!


    Min sambo är oxå sådan. När vi försökte få till nr 3 så blev jag ledsen när mensen kom ( tog fyra månader av aktiva försök) och han menade på att det blir när det blir. Medens jag var rädd och orolig att de inte skulle funka igen, att något va fel på mig osv.. liksom varför blir det ingen bebis!? Tror män har mycket svårare att relatera till känslorna eftersom det inte är deras kroppar. De behöver ju inte ha koll på något alls, väntar inte på samma sätt och känner sig inte ?misslyckade? när mensen kommer..
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-05-29 07:19:34 följande:

    Åh wow, vad duktigt med hela nätter! Du är den första jag hör som har så "redan!" Här har vi dock tänder på väg tror jag.. väldigt segt, så dragit på sig sin första förkylning.

    Det är så alltså! Här är det 100% jag som inte är sugen. Ibland får jag lite ångest över det då sambon väldigt gärna vill få till det oftare. Men jag är så TRÖTT. Och inte alls på humör oftast när vi ska sova...


    Mina barn har haft rätt dygnsrytm från de låg i magen, alla tre. De har även peppar peppar alltid sovit relativt bra. De stora är 8 och snart 6 och min 6-åring har sovit hela nätter sedan han va 7 månader. 8-åringen sov oxå hela nätter från hon va runt året. Så lillebror har varit sen ändå tycker vi som först nu den senaste månaden sovit hela nätter några gånger i veckan. Alla barn är ju olika och vi har oxå perioder när sömnen är kass om de ex är sjuka.

    Är väll lite samma här, sambon är mycket mer sugen oftast. Vi lägger oss ganska tidigt runt 21-tiden oftast vilket jag antar gör att man har lite ork kvar iaf. Men förstår dig, jag säger oxå ofta nej på grund av tröttheten.
  • Gasellen87

    Spännande att läsa hur det går för er och kul att så många har bim nu i dagarna. Håller tummarna för att det blir många plus.

    Här va tanken att vi skulle köra och det har vi väll gjort lite halvdant. Har inga större förhoppningar om att det ska ha blivit något då vi bara fick till det ?ordentligt? dag 11 sen lite halvdant på dag 14..

    Besviken på sambon som varit den som drivit på nu de sista och sen nu säger att det är väll inte sån panik.. nu när jag bestämt mig så vill jag försöka på riktigt men men bara att ställa in sig på riktiga försök nästa månad..

  • Gasellen87
    Hadt skrev 2021-06-03 06:47:25 följande:

    Förstår att du blir besviken! Men känns lite typiskt män tyvärr haha, känns som dom inte Förstår vad det gör med en att man ska börja försöka, det är ju i vår kropp allt sker med alla hormoner och känslor.

    Håller tummarna att det tog sig ändå! <3


    Tack <3
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-06-03 08:36:25 följande:

    Jag är förvirrad över min kropp just nu. Mina spottings upphörde igår och fick inget mer till imorse. Då fick jag som en 10 öring. Ska få mens idag så mina spottings brukar normalt öka fram till mensen kommer. Mina bröst har blivit mjuka vilket de annars blir efter mensen dragit igång. Min mensvärk känns bara av då och då svagt, hade starkare värk i måndags och tisdags så pass att jag fick ta alvedon och ipren. Nu känns bara pytte lite svidande värk två gånger under morgonen. Tog ett nytt test i morse och det är en starkare skugga än i måndags men fortfarande bara en skugga. Jag hoppas innerligt att det är något på gång men ska ju få mens idag och då borde jag ju fått ett tydligt positivt test?


    Spännande! Liknande sådär fick jag nu med min yngsta som är född den -20. Spottings kom dock senare än de brukar. Trodde de va kört men dagarna gick och spottingens blev mindre så tog ett test och jajjemän solklart gravid! Hoppas på det bästa för dig!
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-06-03 23:14:09 följande:

    Nu har mensen kommit igång på riktigt. Man blir såå besviken. Ska sluta ta test innan BIM för även om jag vet att de är negativa så ger skuggorna ändå förhoppningar som gör en ännu mer besviken.


    Nej, va tråkigt! Ledsen för din skull. Förstår din besvikelse. Hoppas så det är din tur nästa gång!
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022