Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Såg att någon frågade ang vaccin. Jag är i fas fyra och idag släppte de bokning för oss i mitt län för min ålder. Så jag har bokat in mig nu om drygt två veckor. Tycker det är så svårt hur man ska tänka. Tar man dos ett ska man fortsätta försöka sen då tills det är dags för dos två 7 veckor senare eller ska man pausa? Kommer ni som är gravida och inte vaccinerade att vaccinera er i v.12?

  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-06-15 15:33:35 följande:

    skönt ändå hehe, då kan du iaf styra lite till att kanske missa en halvlek eller så om det är rätt tid =D 

    Här kan jag inte delge att det är äl för då blir det prestationsångest och inget händer alls.. Men med lite tur kanske det går att få till nått i halvlek. Såg att Sverige spelar den 23:e typiskt nog hehe


    Ja, luckor finns om det blir aktuellt. Nu har jag dock bokat in mig för vaccin dos 1 om drygt två veckor. Så får se lite hur allt blir nu.

    Hur känns det för dig? Har ni varit öppna om det innan?
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-06-15 21:03:51 följande:

    Jag håller med dig. Jag får börja boka om 2 veckor så hoppas jag också får vaccin då. Vi har denna cykel slutat skydda oss men absolut inte legat regelbundet.

    Hur ska man tänka? Är man dum att inte "vänta" eller vara säker innan man är fullt vaccinerad? Jag tror sjutton jag tar andra vaccinet oavsett, OM man skulle plussa. Eller!???


    Spännande! Hoppas ni får ett plus snart! Bäst om man bara kör på utan att planera så mycket känns de som. Slipper man bli stressad och tänker inte lika mycket.

    Är ju det som är så svårt tycker jag. De rekommenderar ju vaccin efter v 12 men säger oxå att man inte ska oroa sig om man tagit vaccin innan man visste att man var gravid. Jag vet inte.. 7 veckor känns länge oxå att pausa. Är ju typ 2 försök.. så vet inte alls. Är även lite tveksam till vaccin under graviditet eftersom det är så nytt så ingen riktigt vet egentligen.
  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-06-16 00:06:40 följande:

    Å lyxigt med vaccin ändå!

    Tänker du på äl? När vi försökte för ettan så berättade jag första månaderna men sen slutade jag för jag märkte ju vad som hände då, eller inte hände rättare sagt. Även om vi lyckades pricka rätt bra ändå så tog det 9 försök att få till första.

    Hade känts skönt å bara kunna säga att nu är det äl-tider! Boka in det i schemat för nu kör vi hehe. Men blir att jag får smussla in det på nått sätt å hoppas vi tänkt sova i samma rum iaf. Med en dotter som sover sisådär emellanåt (då brukar nån av oss sova i hennes rum) så blir det ju inte så mycket plats för romantik.

    Kommer ni fortsätta försöka under vaccinationstiden eller pausar ni då?


    Ja, precis. Jobbigt. Hoppas ni får till det ändå utan att han märker något. Skönt ändå att någon av er får sova ordentligt. Vi har vår yngsta i vårt rum och oftast sover han bra men när han är knölig så vaknar sambon ändå aldrig. Hur gammal är er dotter?

    Vet inte, är ju det som är så svårt! Ska man vänta eller inte? Kanske ska man fortsätta försöka och skulle det ta sig får man väll avboka men då känns ju iofs dos 1 onödig kanske och kan man börja om med dos 1 sen igen efter v 12 eller blir det dumt. Eller kan man kanske skjuta på dos två ytterligare om det skulle bli aktuellt? Känner att man har för lite kunskap och att frågorna man har inte finns att få svar på..
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-06-16 06:35:59 följande:

    Ja det är både spännande och lite stressande hehe. Man får helt enkelt vänta och se vad som händer. Jag håller med dig.

    Du har BIM idag? Känner du något? :) Så spännande.


    Vi fick inte till det ordentligt mer än på dag 11 så jag inväntar mensen. Den har dock inte dykt upp ännu men är ganska säker på att den kommer nu i dagarna. Hur känns det för dig nu då? När har du bim?
  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-06-16 09:14:21 följande:

    Ja det är skönt att en av oss får sömn :) men tyvärr har jag blivit rätt bra på att sova mig igenom nätterna ändå. Mådde väldigt dåligt efter vår ängel och då tog sambon över föräldraledighet i den vevan. När jag äntligen somnade så sov jag utan att nått väckte mig. Så han har fått dra ett väldigt stort lass senaste månaderna. Hon är 1,5 år.

    Jag tänker lite att om man hinner få dos 1 så är man inte helt oskyddad längre iaf. Men att man säkert kan vänta några veckor extra på dos 2? Vi har kämpat så länge nu så vill inte hoppa över en månad med flit. Först gjorde vi tre försök, sen va jag gravid i 6 månader (1 mf och 1 ängel), och nu ska vi snart starta tredje försöket efter det.


    Lider så med er, även om ett barn inte ersätter ett annat så hoppas jag innerligt att det är er tur snart! Förstår att du absolut inte vill hoppa över månader på grund av det.
  • Gasellen87

    Grattis ni som plussat och håller tummarna för er som har bim i dagarna.

    Jag är på bim +6 idag men vågar inte testa. Känns så osannolikt att det skulle tagit sig på en fullbordad gång dag 11. Känns mer sannolikt att kroppen börjar strula.

  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-06-21 13:31:52 följande:

    Wow, att du kan hålla dig! Klart du ska testa dig, annars får du ju aldrig veta? :)


    Ja, har inga problem med att inte testa. Har aldrig testat innan bim eller på bim. Har alltid väntat tills minst 2 dagar efter. Jo vet.. men är liksom rädd på något vis. Har vaccin inbokat nästa vecka så innan dess måste jag iaf testa för att se om jag behöver avboka ;)

    Hur går det för dig?
  • Gasellen87
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-06-22 09:29:59 följande:

    Jag förstår inte hur du kan hålla dig så länge! Imponerande tålamod! Haha! Har du oregelbunden cykel eller är det just att du har världens tålamod?


    Jag har väldigt bra tålamod ;) Nej, min cykel är regelbunden. Brukar ligga på 28-30 dagar. Har en riktigt jobbig graviditet bakom mig med vår trea, småblödningar fram och tillbax till ca v. 9 och symtom som kom och gick. Så är nog mest rädd. Men som jag skrev ovan så har jag vaccin inbokat nästa vecka, så innan dess måste jag testa eftersom jag måste avboka isf..
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-06-27 23:16:04 följande:

    Tack för omtanken och tummarna <3 Testa tidigt testet var negativt och mer spottings så det är nog tyvärr kört. Känner mig såå besviken, ledsen och negativ just nu. Känner mig dum som ens tror att jag kan få ett barn till, borde vara mer realistisk och inse att det mest troligt inte blir fler barn för oss :( tog 10 år för att få minstingen och nu är vi för gamla, vi har inte tio år på oss. Känns som det är helt kört. Usch jag måste samla mig och förhoppningsvis är jag mer positiv och kommer med ny kämparglöd om några dagar.


    Tänker på dig och håller tummarna för att det blir er tur! Och du ska inte känna dig dum, hoppet finns alltid där och det är det sista som överger en.

    Jag har alltid spottings oavsett graviditet eller ej känns de som. Hoppas så att det bara är för tidigt än.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022