• Tue 16 Feb 2021 18:02
    5670 visningar
    18 svar
    18
    5670

    Käka blandfärs som legat framme

    Jag... kan ta fram färs ur frysen på "morgonen" och tillaga den på kvällen. Oberoende vilket djur färsen kom ifrån. Men då är den fryst när den kommer ut.


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Tue 16 Feb 2021 20:00
    #13
    Anonym (O) skrev 2021-02-16 19:04:07 följande:
    Livsmedelsverket rekomenderar inte att man gör så eftersom den färs som är ytterst hinner bli så varm att bakterier börjar växa. Bättre att lägga den i kylskåpet dagen innan. 
    Själv brukar jag faktiskt steka den direkt från frysen så den tinar i pannan. Inte det mest renläriga sättet förstås men det funkar.  
    Jag vet att livsmedelsverket err on the side of caution. 
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
Svar på tråden Käka blandfärs som legat framme