• Tue 16 Feb 2021 16:27
    1154 visningar
    7 svar
    7
    1154

    Första barn i förskolan under föräldraledighet

    Hej,

    Tänkte kolla med er som troligtvis här mer erfareghet och förstår systemet bättre än jag. Jag fick nyligen min första barn och vill ställa honom i kö för förskolor. Men jag förstår inte riktig när kan vi börja gå ditt.

    Kommunen skriver att alla som jobbar, pluggar eller är föräldralediga med syskon kan söka plats i förskolan. Jag fäller inte i någon av dessa kategorier ifall jag är föräldraledig med samma barn som jag önskar anmäla för förskolan.

    Tanke var att vi vet ju inte riktig när exakt kommer vi få plats och jag vill också börja i förväg med små antal timmar så jag vet säkert att han trivs på förskolan innan jag går till jobbet för fulltid. 
    Jag kan inte heller vara så pass flexibel med jobbet, dem förväntar sig att jag är tillbaka från specifik dag. Så tänke var att börja när vi fyller 1 år om vi får plats direkt. Men kan vi gå i förskolan om jag är fortfarande föräldraledig?

    Ifall ja, hur gör ni med föräldrapenning, jag behöver anmäla minst 5 dagar i veckan att skydda mitt SGI, men om jag förstår rätt får jag inte anmäla dessa dagar han är i förskolan.

    Hur gjode ni med första barn och hur brukar folk ta föräldrar penning i detta fall vi kan gå till förskolan under föräldrarledighet?

    Tack på förhand för alla råd och svar!

  • Svar på tråden Första barn i förskolan under föräldraledighet
  • Wed 17 Feb 2021 20:13
    #5

    Tack alla!

  • Wed 17 Feb 2021 20:14
    #6

    Tack alla!

Svar på tråden Första barn i förskolan under föräldraledighet