Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Beroende av nässpray efter graviditeten

    Långbenopluto skrev 2021-02-17 15:49:13 följande:

    Jag har samma, sonen är nu 27 år och jag använder fortfarande nässpray...... går ca 2 sprayer i veckan.

    Jag har ett hål i näskiljeväggen pga detta..... vill oxå sluta! Men det går inte, det känns som om jag ska kvävas..


    Samma här. Hålet uppstod däremot efter att en läkare förskrivit rhinocort som hjälp att sluta med det vanliga nässprayet.

    För mig går det nog åt 3 flaskor i veckan.

    Helt absurt.
  • Drottningen1970

    Kortisonsprayet gjorde hål i min snok på typ en vecka. Det gick jättefort.

    OM man ändå vågar sig på kortisonkuren är det superviktigt med rätt teknik. Spraya mot ytterväggen, inte mot mellanväggen. Har jag fått lära mig nu i efterhand.

  • Drottningen1970
    Solblomma30 skrev 2021-02-19 10:08:59 följande:

    Du får det att låta som om hål i nässkiljeväggen är en vanlig biverkning av kortisonnässpray. Det är det INTE. Det är så ovanligt att man inte ens anger frekvensen i bipacksedeln. Man måste skilja på vad som är vanligt och vad som är ytterst ovanligt. Det är såklart tråkigt att du har råkat ut för det, men det gör inte att man generellt sett ska varna för att använda kortisonnässpray för att läka nässlemhinnan vid beroende av avsvällande nässpray.

    Det är som att säga att man inte ska handla på Ica för att man en gång handlade en sallad med hårstrån i där. Visst, det kan hända, men det är inte vanligt och händer inte alla som handlar sallader på Ica.


    Känns som jag skiter lite i vad som står i FASS. Jag delar med mig av mina erfarenheter. Tydligen är vi redan två i denna lilla tråd som drabbats. Jag fick veta att det inte är särskilt ovanligt och särskilt om man sprayar fel, inåt skiljeväggen.
  • Drottningen1970
    Solblomma30 skrev 2021-02-19 21:57:35 följande:

    Det har ju dock ingen betydelse att det har drabbat er två i denna tråd, eftersom det står i FASS att det drabbar upp till en av 1000 så är det så. En tråd på Familjeliv är ingen vetenskaplig undersökning ;) Sen förstår jag självklart att det är jättetrist. Men det är oavsett oturen ni har haft ingen stor risk med att använda kortisonspray rätt under en kortare period.


    Nu är ju FL dock inget vetenskapligt forum utan just ett ställe där man kan dela med sig av personliga erfarenheter. Du kan berätta vad det står i FASS och vi som har egna erfarenheter kan berätta vad vi upplevt. Av någon anledning verkar det dock viktigt för dig att försöka övertala oss att INTE berätta vad som hänt oss? Jag förstår inte varför du inte bara kan dela med dig av det du tycker är viktigt (att folk läser FASS tydligen) utan att samtidigt försöka få mina inlägg att framstå som irrationella.
  • Drottningen1970
    Solblomma30 skrev 2021-02-20 15:14:05 följande:

    Nej absolut inte, du får självklart berätta om din erfarenhet. Och jag säger inte att ditt inlägg är irrationellt, jag försöker bara förmedla att TS inte ska vara rädd för en kortvarig kur kortison för att slippa sitt uppenbart besvärliga nässpraysberoende därför att en användare har fått en jobbig biverkning.

    Att använda kortison under en kort tid är den allra lättaste utvägen ur nässpraysberoende. Problemet med att utan nyans ge sin sin personliga erfarenhet av medicin i ett forum är att många som läser kan tro att det är hela sanningen. Då kan det vara fiffigt om någon annan kan säga att väl underbyggda källor säger tvärtom. Jag förstår inte varför du tar illa vid dig av detta. Det är inget personligt. Det är bara fakta.

    Men låt oss lämna detta, vi får tycka olika :)


    Problemet uppstår inte för att du skriver ett inlägg om hur du anser att TS hanterar saken. Problemet uppstår när du aldrig ger dig och kritiserar de inlägg där jag och en annan användares inlägg där vi uppenbarligen har helt identiska erfarenheter. Som om du på något vis vill att vi tar tillbaks det vi berättar om för att det inte överensstämmer med det du läst i FASS.
Svar på tråden Beroende av nässpray efter graviditeten