• Clemmentina

    Svårt att sova efter återföring

    Jag känner verkligen igen mig. Har framför allt svårt att somna. När jag väl gör det sover jag ganska bra. Många bra tips redan men här kommer mina: meditation/yoga dagligen efter återföringen. Sök på youtube speciellt efter yoga/meditation vid ivf och för efter återföringen. Gjorde det varje dag efter senaste återföringen och mådde så bra av det. Kände mig verkligen lugnare! Ett annat tips är att äta magnesium på kvällen som är lätt muskelavslappnande. Sover faktiskt bättre när jag äter det!

  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-02-19 15:26:17 följande:

    Jag vet att man inte ska ta melatonin som gravid, men kanske kan vara en idé att testa fram till embryot fäster? Finns att köpa receptfritt 10 pack på apoteket, heter melantan. Jag sover som en stock om jag tar 3-6 mg (1-2 tabletter).

    Jag tar det själv regelbundet från mensen start till ägglossning då det ska förbättra äggkvalité! Nu är jag igång med min första IVF och kommer sluta dagen innan äggplock, men ta sen vid återföring också för att underlätta sömn och att embryot fäster!


    Spännande! Har du alltså läst om att det kan hjälpa embryot att fästa? När börjar du igen och hur länge tänker du äta? Funderar på att testa melatonin från mens till äggplock nästa gång. Får du svårt att sova när du slutar? :)
Svar på tråden Svårt att sova efter återföring