• Anonyx

    Vägen ur helvetet

    Oj, vilka icke konstruktiva svar du fått.

    Den situation du beskriver att du befinner dig i kan vem som helst råka ut för. Beroende på diverse olyckliga omständigheter.

    Många de faktorer du radar upp är trots allt förhöjda riskfaktorer när det kommer till suicidriskbedömningar (arbetar inom psykiatrin) och bör tas på allvar.

    Man, ensam, sjukskriven och depressiva på det.

    Jag tycker det låter som att du har vettiga tankar kring vad du själv kan göra åt ditt mående och din nuvarande situation.

    Däremot tror jag inte på att tvärsluta med SSRI/SNRI preparat. Utan hellre ta det varsamt och se vilka symtom som eventuellt dyker upp.

    Annars har du inte bara din nuvarande situation att handskas med utav även en nedstämdhet som kanske faktiskt kräver behandling.

    Har du testat samtalsterapi? Om det är lång kö att gå via landstinget kan man ofta hitta privata alternativ som är 'knutna' till landstinget och således gäller högkostnadsskydd även där och de tar 200kr/besök.

    Jag har aldrig varit en förespråkare för bara läkemedel, men däremot kan läkemedel fungera som en bra skyddsfaktor i nuläget tills du har åstadkommit alla dina andra mål. Finns risk för att backen kommer kännas brantare att klättra uppför annars och du ramlar ner i ytterligare ett hål av nedstämdhet. Och därmed kommer du inte kunna bryta några negativa mönster alls. Vilket leder i sin tur till fortsatt nedstämdhet på grund utav den miljö och den situation du befinner dig i, i övrigt.

    Samtalsstöd med inriktning KBT och att äta SSRI/SNRI under tiden kan vara en idé? Där du kan få hjälp och stöd med verktyg för att hantera vardagens alla problem som uppkommer och känslorna därtill.

    I övrigt är kroppen så fantastisk så du får mycket på köpet bara av att träna och äta rätt. Det löser inte alla problem men är ett gott stöd på vägen.

Svar på tråden Vägen ur helvetet