• Anonym (Lizzi­e)
    Fri 19 Feb 2021 18:33
    4124 visningar
    288 svar
    -3 +1
    288
    4124

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Gör man såhär?

    Pojkvän sen 4 månader tillbaka, kom till mig ikväll. Jag har fixat och donat. Bjöd på en mustig fisksoppa med räkor i (alla mina vänner älskar den). Han dyker upp, vrålhungrig för han har visst tränat på gym innan och typ ätit kass lunch.

    Han hällde i sig soppan ganska snabbt och undrar när maten kommer? Jag sa att detta var maten (hade en stor kastrull) men jag har tilltugg och snacks etc. Han blev besviken, säger att soppa är förätt och ingen huvudrätt. Börjar rota i skafferiet och rostar mackor.. så där sitter jag och äter soppa med vin medan han har ätit upp och krasar mackor..

    Jag förstår ju att han är hungrig om han tränat! (Visste inte) men blev ledsen över bemötandet när jag lagt ner tid och köpt fina ingredienser och så...

    Vet inte hur jag ska känna för detta.. hur hade ni känt?

  • Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..
  • Anonym (W)
    Fri 19 Feb 2021 20:09
    #21
    +1
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 19:32:17 följande:
    Ja kanske det. Visste inte, jag och väninnorna har ofta finare soppa och därför jag valde det. Ville bjuda på något som jag vet är gott. Jag brukar inte själv dyka upp utsvulten till en bjudning så har aldrig upplevt det själv :) Men det klart att han behöver mer mat än mig..

    För mig är måltider med partner eller kompisar inte tillfällen där jag behöver vara artig och se till att ha ätit lagom mycket innan. Vi sätter oss gärna till bords och konstaterar att vi är vrålhungriga, och är man den som lagat maten njuter man extra mycket just av glädjen att få mätta hungriga magar. Din pojkvän kanske har liknande erfarenheter sedan tidigare? Baserat på vad jag läst på Familjeliv är det en inte helt ovanlig källa till konflikter att man har olika syn på det där med artighet. Var drar man gränsen? När är man för tillgjord och opersonlig och är är man oförskämd?
  • Fri 19 Feb 2021 20:12
    #22
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 19:32:17 följande:
    Ja kanske det. Visste inte, jag och väninnorna har ofta finare soppa och därför jag valde det. Ville bjuda på något som jag vet är gott. Jag brukar inte själv dyka upp utsvulten till en bjudning så har aldrig upplevt det själv :)

    Men det klart att han behöver mer mat än mig..
    Var det en bjudning eller en fredagskvällsmiddag med den du/han är ihop med?
  • Anonym (Hejs)
    Fri 19 Feb 2021 20:20
    #23
    +1

    Alla är vi olika stora i maten. För mig hade soppa till middag varit ganska lite, i alla fall efter ett hårt träningspass. Hade åtminstone önskat macka eller dylikt till.

    Hade det varit på någon av de första dejterna hade jag hållt god min. Men när man betraktat sig som ett par i fyra månader hade jag känt mig bekväm nog att be om mer.

  • Fri 19 Feb 2021 20:30
    #24
    +3

    Jag älskar fisksoppa! Lagade en supergod fisksoppa i förra veckan med två sorters fiskar, räkor, musslor etc etc. Vi åt en hel del. Sent på kvällen fixade jag även en extramiddag, supé eller vad man ska kalla det, till min växande tonåring som tränar mycket. Pasta och baconsås med grönsaker. Åt mig fixade jag något lättare snack.
    Även om fisksoppa är gott, blir ingen av oss mätt på det ett längre tag, och ingen av oss vill äta 4 tallrikar var av soppan. 
    Så, om din kille tränat och knappt ätit något tidigare, är jag inte förvånad över att han ville och behövde äta mer, och det är väl ingen anledning för dig att bli upprörd.
    Inte så finkänsligt kanske att han påstod att soppa endast är förrätt, han kunde ju i stället sagt, det var jättegott men jag är vrålhungrig och behöver äta något mer.
    Jag hoppas att du kunde erbjuda honom något mer än bara rostat bröd som utfyllnad.
    Du får naturligtvis känna vad du vill, och behöver inte fråga om det här. Men, vad blev du ledsen över? Att han sa att han tycker soppa är förrätt? Att han fortfarande var hungrig? Att han stillade sin hunger med bröd? Att han åt snabbt för att han var hungrig?
    Om man bjuder någon på middag, borde väl minimimålsättningen vara att personen  blir mätt. 

  • Anonym (Förrä­tt)
    Fri 19 Feb 2021 20:31
    #25
    +1

    Soppa kan vara väldigt gott men är sällan särskilt mättande. Jag ser det mer som en förrätt, men det finns givetvis matiga soppor också men de påminner oftare om grytor.
    Ska man bara äta soppa som huvudrätt bör man ha rejält med bröd och kanske någon sallad till.

    Det verkar som att ni hade väldigt skilda uppfattningar om vad det var för typ av middag, och då menar jag inte maten i sig. Det är skillnad att ha bjudning för sina vänner och middag med en partner. Särskilt om man inte informerat före att att man avser bjuda på något som inte är så mättande och att det är bra att inte vara vrålhungrig när man kommer.

    Han hade förmodligen uppskattat en Pasta Carbonara mer än din soppa även om han gillade smaken på den.

  • Anonym (Anony­m)
    Fri 19 Feb 2021 20:41
    #26
    +1
    Han ratade den ju inte.
    Sjukt ofint av honom att rota utan att fråga innan, ni har inte känt varandra så länge, han borde bett om att få smörgåsar till.
    Han borde inte ha sagt: det är förrätt. Han borde sagt att han gärna äter smörgåsar till.
    Otrevlig kille- säg åt honom att han inte får ta sig för av din mat utan att fråga.
  • Anonym (K)
    Fri 19 Feb 2021 20:49
    #27
    -1 +1

    Var inte speciellt smidigt av han. Han hade ju inte dött av att suttit ner och njutit av maten längre än några sekunder. Vrålhungrig är inte lika med döende. Hade han haft diabetes (t1) med blodsockerfall hade jag förstått att han betedde sig så.

    Nästa gång så räcker det nog med en burk protienella och en påse bröd till han.

  • Anonym (Tess)
    Fri 19 Feb 2021 21:11
    #28
    -1 +1

    Nu vet jag inte exakt vad TS sippa innehöll men varför anser så många att soppa inte kan vara mättande? Fisksoppa innehåller oftast både fisk och rotfrukter. Blir ni inte mätta på fisk och potatis? Varför inte då? blir man mindre mätt för att fisken och potatisen ligger i vätska? Hur är det med köttsoppa? Blir ni inte mätta på kött heller bara för att det ligger i en buljong? Underligt.

  • Fri 19 Feb 2021 21:19
    #29
    -1 +1

    Nej soppa är inte mat, det är en typisk tjejgrej att tro att man kan äta varmt vatten till middag. Hon borde ha kunnat räkna ut detta innan.

  • Anonym (Jösse­s!)
    Fri 19 Feb 2021 21:24
    #30
    -1

    Så himla ouppfostrat!  

Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..