• Anonym (Lizzie)

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Gör man såhär?

    Pojkvän sen 4 månader tillbaka, kom till mig ikväll. Jag har fixat och donat. Bjöd på en mustig fisksoppa med räkor i (alla mina vänner älskar den). Han dyker upp, vrålhungrig för han har visst tränat på gym innan och typ ätit kass lunch.

    Han hällde i sig soppan ganska snabbt och undrar när maten kommer? Jag sa att detta var maten (hade en stor kastrull) men jag har tilltugg och snacks etc. Han blev besviken, säger att soppa är förätt och ingen huvudrätt. Börjar rota i skafferiet och rostar mackor.. så där sitter jag och äter soppa med vin medan han har ätit upp och krasar mackor..

    Jag förstår ju att han är hungrig om han tränat! (Visste inte) men blev ledsen över bemötandet när jag lagt ner tid och köpt fina ingredienser och så...

    Vet inte hur jag ska känna för detta.. hur hade ni känt?

  • Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..
  • Anonym (Rödluvan)

    Egentligen inte så dåligt. Tycker man kan ha åsikter om detta. Sen fick han ju rostat bröd!

  • Anonym (-)
    Steven01 skrev 2021-02-20 12:47:22 följande:
    Du verkar inte se problemet. Om man ska bjuda en annan person på middag kan det vara ide att fundera på den kommer att mätta den man bjuder. Att äta middag och ändå vara hungrig är inte godkänt. Så nej, uppvärmt vatten räknas ej som mat.
    Som jag skrev tidigare så är det brister även hos TS, att hänvisa till att andra älskar maten betyder inte att alla gör det, att kommunicera och berätta/fråga att man ska bjuda på si eller så är inte så svårt

    MEN

    Att som vuxen slaffsa i sig mat och bete sig som en tölp finns inga ursäkter för.
    Att visa tacksamhet för att någon har ansträngt sig är något alla vuxna borde klara av, även barn, man behöver inte gilla alla mat och man kan även kommunicera på ett bra sätt att den och den maten kanske inte är ens favorit men att att bete sig som ts kille är ju pinsamt. Det fanns ju mer soppa kvar det handlade inte om att han inte blev mätt på brist av mat utan för att han inte ansåg den var bra nog, han hade dessutom själv slarvat med maten under dagen vilket är hans eget ansvar.

    Ts benämnde dessutom soppan som mustig med fisk och räkor så knappast uppvärmt vatten (om du inte förstår vad mustig betyder är du till viss del ursäktad men borde då ha kunnat goggla ordet)
  • Anonym (-)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-20 12:56:47 följande:
    Tycker du ja, tycker inte jag.

    Fisk och räkor är mat i mina ögon, rotfrukter likaså.

    Hade jag bjudit på varma koppen hade det varit en annan femma men detta var en krämig och matig soppa.
  • TriC

    Man får den partner man väljer! 
    Din kille verkar vara lite av en bondtölp.....men kanske det var hans gymmuskler du föll för och inte hans intellekt? 

  • Anonym (Förrätt)

    Personligen tror jag aldrig att jag blivit mätt av soppa (om jag inte ätit gigantiska mängder vilket är en  tråkigt måltid). Även om det är fisk, skaldjur och rotfrukter i soppan så är det i regel för liten mängd för att det ska räcka för att vara mättande för mig. Men jag är en sån som brukar äta 4 stora potatisar (eller mycket ris/pasta), att par fläskkotletter plus en rejäl sallad som en normal måltid för att jag ska blir riktigt mätt. Alla äter faktiskt inte som en gråsparv och blir jag bjuden på middag förväntar jag mig att jag ska kunna äta mig mätt på annat än bröd.

    Med det sagt kunde han helt klart vara lite smidigare om det nu är som TS säger, men ni behöver nog diskutera igenom vilken syn ni har på att äta middag hos varandra.

    Sen mår nog TS bättre om hon slutar vara så tunnhudad och bli så upprörd över en sån där trivial sak.

    Att göra soppa är förövrigt inte särskilt svårt eller ansträngande.

  • Anonym (S)
    Anonym (Undrar över folk) skrev 2021-02-20 09:41:01 följande:

    Klart soppa kan vara huvudrätt. Visst, gärna bröd till men att det inte skulle vara mättande är ju bara nonsens. TS bry dig inte om att lyssna på de här som tycker att (manlig) hunger ursäktar vilket beteende som helst och att det skulle vara du som gjort fel. Är väl upp till honom också att meddela att han kommer träna och antagligen vara hungrig. Vad är du hans tankeläsnande mamma?

    Och som nån skrev, att vara hungrig är inte att vara döende. Att agera som ett djur är inte okej bara för att man är hungrig. Du är inte alls överkänslig, förstår dig mycket väl.


    Du avgör inte om soppa är mättande eller ej till TS kille eller andra. Folk har olika behov gällande mat.

    Men det är 2 olika saker , om alla blir mätta på TS soppa eller ej och hur man beter sig när man är bjuden på middag.

    TS kille var såklart riktigt oförskämd och TS har absolut inte gjort fel.

    Men det innebär inte att killen/andra som inte blir mätta på soppa ljuger.
  • Ess
    Anonym (-) skrev 2021-02-20 12:39:11 följande:

    En vuxen tränande man som för övrigt själv hoppat över lunchen

    Att man sen slaffsar i sig maten oavsett vad det är utan minsta tacksamhet eller uppskattning tyder ju på dålig fostran eller socialt handikapp.

    Oavsett vad man tycker om soppa, fisk, pizza, köttstuvning eller vad det än må vara så är det fortfarande mat, att man inte tycker om maten eller äter för lite av den för att det ska mätta förändrar ju inte på det faktumet..


    Bjuder man på typ soppa så ska man säga att man bjuder på nåt lätt att äta och inte att man bjuder på middag. Då kan man själv ta något rejälare att äta innan man kommer.
  • Anonym (Förrätt)

    Kan förövrigt säga som så här.
    Det är en stor skillnad i mitt tycke om någon säger kom över till mig ikväll så bjuder jag på middag, jämfört med att bli inbjuden på en fin middagsbjudning eller en romantisk middag. I de två senare tillfällena tolkar jag det som att det blir något finare som mat/dryck och att det är bra att inte vara vrålhungrig före (lite som att gå på en riktigt fin restaurang som i regel serverar portioner för en gråsparv även om det är otroligt gott), medans det första är mer att kom över på lite mat vilket kan vara något så enkelt som en pyttipanna där fokuset är mer på att träffas och ha vardagstrevligt, inte på maten. Den är där för bukfyllnad och att fylla på energidepåerna.

  • Anonym (I2)

    Det här är ju ett område där det rätt ofta är skillnad på kvinnor och män och man får lära av misstagen. Män har ju ett större kaloribehov än kvinnor och jag (som man) håller med om att soppa sällan är mättande. För mig är det en lätt måltid men flickvänner och min fru har tyckt att det räcker.

    Sedan kan man ju naturligtvis kommunicera det på ett snyggt sätt till varandra..

  • Anonym (S)
    Anonym (I2) skrev 2021-02-20 14:38:48 följande:

    Det här är ju ett område där det rätt ofta är skillnad på kvinnor och män och man får lära av misstagen. Män har ju ett större kaloribehov än kvinnor och jag (som man) håller med om att soppa sällan är mättande. För mig är det en lätt måltid men flickvänner och min fru har tyckt att det räcker.

    Sedan kan man ju naturligtvis kommunicera det på ett snyggt sätt till varandra..


    Det är nog inte bara män.

    Själv kan jag inte äta så mycket åt gången , så fyller jag magen med soppa / sallad blir jag snart hungrig igen.

    Är det mer en fiskgryta än soppa med mycket fisk och grönsaker då blir jag mätt oftast.

    Men jag beter mig såklart inte så illa som TS kille , utan tackar artigt för maten och äter mer hemma om jag inte är mätt.
Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..