• Sun 21 Feb 2021 17:57
    485 visningar
    25 svar
    25
    485

    Fysiska orsaker till att man går upp i vikt?

    Ungefär vilket dagligt kaloriintag ligger du på?

  • Sun 21 Feb 2021 18:58
    #9
    Anonym (H) skrev 2021-02-21 18:23:38 följande:
    Jag räknar inte på det men det måste vara lågt eftersom jag inte äter något med socker eller vitt mjöl, alltså inte pasta, bröd etc. och självklart inte godis, läsk eller bakverk. Jag äter sallad som enbart innehåller råa grönsaker (ingen sås, ost etc), quinoa, quorn, lax, ägg, bönor. De närmaste dieterna är väl paleo och GI.

    Jag vet vad jag ska undvika och om jag t.ex. köper färdiga grönsaksbiffar så lusläser jag innehållsförteckningen och väljer bort det som innehåller socker (förvånansvärt mycket faktiskt) eller onyttigt fett. Jag dricker inte juice utan bara vatten och kaffe tar jag svart (utan socker självfallet). Det finns egentligen inget i det jag äter som skulle kunna orsaka viktuppgång.

    Jag är inte typen som lever i förnekelse och hävdar att jag äter fettsnålt och sockerfritt när jag inte gör det. Något är fel. Jag tror inte att läkarna tycker att jag är tillräckligt överviktig för att ta det på allvar. De tar inte upp det med mig som ett problem men det är det ju, särskilt när man har för högt blodtryck.
    En portion quinoa innehåller t ex ca 160 kcal, och en portion lax ligger väl nåstans precis under 100 kcal. Ar det gott är det ju lätt att äta mer än en typisk "normal" portion, de är ju ganska små. Låter ju inte som du borde gå upp i vikt, men det kan ju vara värt att räkna kalorier en typisk vecka. Jag vet att när jag undvek allt socker och åt lågkolhydratkost for att få bukt med svamp i munnen en gång i tiden, var skillnaden mellan att gå ner i vikt (bieffekt i mitt fall) och hålla vikten stabil bara en skål naturell youghurt och en näve mandlar (per dag). Så det var inte mycket det handlade om, fast det klassades som enbart "nyttig" mat.
Svar på tråden Fysiska orsaker till att man går upp i vikt?